Oscar

Fans raser over glemt Luke Perry - nu forklarer Oscar-akademiet sig

Nyligt afdøde Kobe Bryant og Kirk Douglas var en del af mindeseancen ved årets Oscar-uddeling. Men hvor var Luke Perry?

Hvert år mindes Oscar-akademiet dem, der er gået bort det seneste år.

Men da der under dette års Oscar-show blev vist billeder af de afdøde stjerner, der er gået bort i 2019, var 'Beverly Hills'-stjernen Luke Perry ikke en del af seancen.

Og det fik i den grad folk på sociale medier op af stolene.

- Desværre bliver nogen altid overset i Oscar-showets mindeseance, men helt ærligt - Luke Perry? Han var i 'Once Upon a Time... in Hollywood' for fanden da, skriver en bruger på Twitter med henvisning til Quentin Tarantinos film, der i år var nomineret til 10 Oscars - og vandt to.

- Vent et øjeblik, lad mig se, om jeg forstår dette... Så Oscar-showet havde en mindeseance, og på en eller anden måde havde de ekskluderet Luke Perry, selvom han var med i en af de nominerede film, skriver en anden Twitter-bruger.

Luke Perry døde i starten af marts 2019 efter et slagtilfælde, og hans sidste rolle nogensinde var i 'Once Upon a Time... in Hollywood'. Han er dog mest kendt for sine roller på tv.

Hvad er akademiets forklaring?

Ramaskriget fra fans på de sociale medier har nu fået Oscar-akademiet til at komme med en udmelding angående deres valg og fravalg.

Akademiet forklarer sig med, at man hvert år modtager hundredvis af forespørgsler om at inkludere "elskede industrikollegaer" i Oscars mindeseance - og der er desværre ikke plads til alle:

- En komité, der repræsenterer alle kategorier, vurderer forespørgslerne og udvælger personerne til den tv-transmitterede mindeseance, som er baseret på den begrænsede tilgængelige tid, skriver Oscar-akademiet i en meddelelse til mediet E! News.

Blandt de ærede i mindeseancen var blandt andre basketball-stjernen Kobe Bryant, der har vundet en Oscar for en kortfilm om sin sportsgren, og den legendariske Hollywood-skuespiller Kirk Douglas, der begge døde for nylig.