Årgang 0

Christian fra ‘Årgang 0’ svarer på spørgsmål: Har du en kæreste?

Efter sidste program om Christian Elhauge fra 'Årgang 0' svarede hovedpersonen selv på alverdens spørgsmål fra seerne. Læs de bedste svar her.

Spørgsmålene til Christian Elhauge væltede ind, efter programmet 'Årgang 0: Christians historie' satte det sidste punktum i den unikke portrætserie.

Seerne har kunnet følge den nu 19-årige østjyde på skærmen, siden han var seks år gammel. De har kunnet følge en dreng, som levede i en tryg og god familie, men som sommetider havde svært ved at styre sit temperament.

Derfor var det særligt hans forhold til serien, hans privatliv og fremtidsplaner, der interesserede TV2.DKs læsere, som fik mulighed for at chatte med ham.

Christian Elhauge var hjemme i sin families hus i Højbjerg, da han svarede på spørgsmål.

Nedenfor kan du læse nogle af hans svar, og på TV 2 PLAY kan du se eller gense det afsluttende program om ham.

13 ting, seerne ville vide om Christian fra 'Årgang 0'

Fortryder du nogensinde at have været med i 'Årgang 0'?

Nej, det gør jeg ikke. Det har udelukkende været en fed oplevelse, og jeg har lært meget om mig selv. Jeg ved ikke, om jeg havde været den samme person, hvis ikke jeg havde været med. Og lige nu er jeg glad for den måde, mit liv har udspillet sig. 

 

Har du nogensinde følt dig utilpas med, at du blev filmet i 'Årgang 0'?

Jeg har selv bestemt, hvornår jeg skulle filmes, så det har ikke været ubehageligt på nogen måde. Hvis jeg ikke havde lyst, sagde jeg bare fra. Det er tit sket, at jeg har sagt "nej tak" til, at de kom med. Det har eksempelvis været til fester med mine venner. 

 

Føler du, at der har været et ekstra stort forventningspres, fordi du har været med i serien?

Jeg føler aldrig, at der har været specielle forventninger, så nej. Det betyder ikke så meget for mig, hvad andre tænker om mig. Hvis jeg gør det så godt, som jeg kan, kan jeg ikke gøre det bedre, og så er det ligegyldigt, hvad andre tænker om det. Jeg tager det ikke så tungt, hvad folk har måttet tænke i forhold til programmet.

Hvad er det bedste og værste ved, at 'Årgang 0' stopper?

Det bedste er, at jeg ikke skal følges af et kamera mere. Det har eksempelvis været svært at have kameraholdet med til private fester, hvor mine venner har følt, at de skulle opføre sig anderledes omkring det.

Det værste bliver, at jeg ikke skal se mig selv hvert år. Det har været hyggeligt at se programmerne, synes jeg. Jeg og min familie har set det sammen med de andre 'Årgang 0'-familier, og det har været en hyggelig begivenhed at se frem til hvert år.

 

Hvordan har du håndteret fordommene om, at du er forkælet?

Jeg prøver at være ligeglad med, hvad andre tænker. Når folk har skrevet negative kommentarer, ignorerer jeg det bare. Folk har kun set en brøkdel af mit liv i 'Årgang 0', så det interesserer mig ikke, hvad de mener.

Kunne du finde på at medvirke i en opfølgning til 'Årgang 0'?

Ja, måske. Det må jeg se på til den tid. Men der skulle faktisk ikke meget til at overtale mig, fordi jeg har virkelig mange gode minder fra 'Årgang 0'.

 

Mener du selv, at du var forkælet?

Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal svare. Jeg tænker, at de fleste teenagebørn som mig vil forsøge at undgå pligterne i hjemmet. Jeg kender ikke nogen, som står i kø til at tømme opvasken eller vaske gulvet. Jeg synes, det er ærgerligt, at folk opfatter det som forkælet, for jeg har gjort de ting mange gange.

 

Hvad er dine fremtidsplaner?

I den nære fremtid skal jeg være guide i et par år - et til to år, tænker jeg. Derefter ved jeg overhovedet ikke, hvad jeg vil. Jeg har ikke nogle ideer om, hvad jeg vil være eller uddanne mig som. Det er derfor, jeg har fundet guide-jobbet.

Jeg ved endnu ikke, hvilket land jeg skal til. Det finder jeg ud af, når sæsonen begynder.

 

Hvorfor vil du gerne være guide?

Jeg ville gerne ud at rejse i mit sabbatår efter gymnasiet, det var jeg sikker på. Jeg fik anbefalet at være guide, fordi man både har et arbejde og tjener penge og samtidig besøger et land. Det er også fedt at være guide, fordi man arbejder sammen i et stort team med masser af andre unge mennesker.

Først havde jeg sendt en ansøgning til vingårde i Spanien for at få et arbejde der. Jeg sendte fem forskellige ansøgninger, men fik ikke svar. Så hørte jeg om guide-jobbet, og da jeg satte mig ind i det, lød det ti gange federe, synes jeg.

 

Hvordan var det på guideskole?

Det var megafedt. Super oplevelse! Det foregik i Barcelona i seks uger. Man fik prøvet sine grænser af og blev mere udadvendt og lærte en masse om at være sammen med mennesker. 

Da jeg var afsted, havde jeg en drengegruppe, jeg sås med. Selvom de kommer fra hele Danmark, ses vi stadig, og alle har været forbi her i Aarhus, hvor vi har været i byen. 

 

Hvordan går det med kærligheden?

Jeg har sgu ikke en kæreste, haha. Det er lang tid siden - nok et år - at jeg havde en kæreste, men det var ikke noget, der blev vist i 'Årgang 0'.

Kunne du finde på at starte en kanal på Youtube?

Nej, det tror jeg ikke lige er mig. Det kan jeg ikke forestille mig i hvert fald. Det er jo en helt anden måde at stå foran kameraet på end i 'Årgang 0'. Som youtuber skal man finde på en masse ting selv. 

Hvornår begyndte du at gå i byen?

Jeg begyndte at gå i byen, da jeg var 18 år. Det fylder stadig en del i mit liv. Jeg tager ud med venner cirka hver anden weekend i dag. Vi tager på bar, hvis det bare er for at drikke en øl og hygge. Byen eller club er, hvis vi skal have mere gang i den.