Fem ting, du nok ikke vidste om dette års store Grammy-succes

Billie Eilish er på alles læber - især hos det yngre publikum. Men hvem er den karismatiske kvinde med det vilde mellemnavn og den eksplosive succes?

Billie Eilish.

Du kan lige så godt vænne dig til navnet.

Hun har over 48 millioner månedlige lyttere på Spotify, og hendes single 'Bad guy' nåede førstepladsen på Billboard Hot 100-listen sidste år. Hun er derudover den første musiker født efter år 2000, som har haft et nummer ét-album på Billboard.

Og søndag skrev hun igen historie.

Ved Grammy-uddelingen løb den kun 18-årige amerikanske goth-pop-sangerinde, som den første kvinde nogensinde, med hele fem Grammy-priser.

Og hvis du føler, at hun er dukket op ud af ingenting, så tager du egentlig ikke fejl.

Hun havde sin debut i 2016, hvor den dengang 14-årige tog internettet med storm. Det skete med nummeret 'Ocean eyes' - og siden da er det gået meget stærkt for Billie Eilish.

Hun har siden sin debut udgivet 1 studiealbum, 1 livealbum, 2 ep'er, 20 singler og 17 musikvideoer. Musikken er af flere anmeldere blevet omtalt som havende en hviskende vokal, en atypisk lyd og tekster om svære emner som selvmord og depression.

Herunder kan du blive endnu klogere på det amerikanske wunderkind:

Fem ting, du ikke vidste om Billie Eilish

 1. Hun har et ret atypisk mellemnavn

  Mange kendte døber deres børn atypiske navne, såsom Psalm (Kim Kardashian), Shiloh Nouvel (Angelina Jolie) og Blue Ivy (Beyoncé).

  Og siden Billie Eilish' forældre også begge er skuespillere, er det måske ikke overraskende, at hun kan pryde sig med et noget specielt mellemnavn.

  Billie Eilish Pirate Baird O’Connell er hendes fulde navn. Hun hedder altså "pirate" til mellemnavn.

 2. Hun lider af Tourettes syndrom

  Billie Eilish har fortalt, at hun ikke havde tænkt sig at fortælle om sin sygdom, da hun har lært at skjule sine tics under interviews.

  De er dog alligevel blevet filmet ved flere lejligheder, og sangerinden har derfor meldt ud, at ticsene skyldes sygdommen tourettes for at undgå spekulationer om hendes hensigt med de atypiske ansigtsudtryk.

 3. Hun ville egentlig være danser

  Billie Eilish blev hjemmeundervist og havde en stor passion for dans. Det var faktisk hendes danselærer, der bad hende og hendes bror om at lave en sang, som danselæreren så ville lave en koreografi til. Det fik søskendeparret til at producere og indspille singlen 'Ocean eyes'.

  De uploadede den til musikdelingstjenesten Soundcloud, og på kort tid gik den viralt og katapulterede Billie Eilish til stjernestatus.

 4. Hun skal lave den nye Bond-sang

  Når den næste film i Bond-serien, 'No time to die', ruller over verdens biograflærreder, bliver det med en temasang fra Billie Eilish.

  Hun har skrevet Bond-sangen med sin storebror, Finneas O'Connell, der også har været inde over hendes debutalbum, ’When we fall asleep, where do we go?’, fra sidste år.

  Hun var blot fire år gammel, da Daniel Craig spillede rollen som agent 007 første gang, og det i dag 18-årige stjerneskud bliver således den yngste, der nogensinde har sunget en Bond-temasang.

 5. Hun kæmper med søvnlammelse

  Hun har tidligere fortalt, at hun har oplevet det såkaldte søvnlammelse fem gange i sit liv. Søvnlammelse er en tilstand, nogle mennesker oplever, hvor man sover og er vågen på samme tid. Man er således vågen, men kroppen er lammet.

  Hun har fortalt, at den meget ubehagelige lidelse har påvirket den, hun er i dag, og den måde, hun tænker og opfører sig på. Hun har ikke uddybet det nærmere.