Kendte

Et billede har sat internettet på overarbejde – kan Brad Pitt og Jennifer Aniston finde sammen igen?

En hånd på brystet af Brad Pitt har sat gang i mange fans spekulationer om en genforening.  Emma Mcintyre / Getty Images for Turner

I 15 år har fans spekuleret i, om Brad Pitt og Jennifer Aniston kunne finde sammen igen. Nu har et billede pustet nyt liv i håbet.

Der var engang en ung, smuk skuespillerinde med perfekt hår, der mødte en stærk, ligeså smuk, skuespiller. De forelskede sig, blev gift og fotograferet smilende på alverdens røde løbere. Men idyllen holdt ikke, og parret blev skilt efter et omtalt trekantsdrama med Angelina Jolie.

Historien om Brad Pitt og Jennifer Aniston er et eventyr med en ulykkelig slutning. Men billeder af de to fra Golden Globes og senest SAG-prisuddelingen har givet nyt håb til alle romantikerne, der håber på, at de finder sammen igen efter en af Hollywoods mest omtalte skilsmisser.

Ved årets SAG-prisuddeling, hvor både Aniston og Pitt vandt priser, blev de to skuespillere nemlig fanget i et ømt øjeblik af fotograferne.

Et eventyrpar, vi alle vil være

Særligt billedet af Jennifer Anistons hånd på maven af Brad Pitt har fået internettet til at boble over af folk, der har håbet, at de to kendisser ville finde tilbage til hinanden, selv 15 år efter deres skilsmisse.

Medier som The Guardian, CNN og Berlingske har skrevet om billedet, og kombinationen af 'Jennifer Aniston' og 'Brad Pitt' trendede på de sociale medier.

At netop Brad Pitt og Jennifer Aniston kan få internettet til at gå i selvsving 15 år efter deres skilsmisse er ikke helt tilfældigt, mener Anne Jerslev, professor ved Københavns Universitet, der blandt andet forsker i celebrities og fankultur.

- De var et glamourøst, smukt wonderpar, og de virkede udefra som det perfekte par, siger hun og fortsætter:

- Sladderen i dag drejer sig om, at vi skaber en fantasi om eventyret, der ender lykkeligt. At de alligevel er hinandens store kærlighed.

Ved Golden Globes sidste måned kaldte Brad Pitt Aniston en "god ven". Men mange fans håber på, at de kan blive mere end det.

Hun forklarer, at vi ønsker, at de kendte får hinanden til sidst, fordi de bliver et billede på vores egen drøm om det perfekte liv. Og den drøm ender ikke i skilsmisse og utroskab.

Parret til Emmy-uddelingen i 1999 året før deres bryllup.

Spekulationer om en flirt mellem Pitt og Aniston begyndte allerede, da Brad Pitt leverede en takketale ved Golden Globes, hvor han vandt en statuette for bedste mandlige birolle.

Mange kameraer fokuserede på Aniston under takketalen på grund af hendes kærlige reaktion. Hun sad smilende med hænderne under hagen og fulgte opmærksomt med.

Og efter eksparret blev spottet i en kærlig omfavnelse ved SAG-prisuddelingen, er der altså kommer endnu mere gang i spekulationerne.

Ægteskabet blev ødelagt af en heks

Parret var gift i fem år, fra 2000 til 2005. Da de gik fra hinanden tiltrak det sig ekstra opmærksomhed, fordi Brad Pitt kort efter fandt sammen med en anden skuespillerinde, Angelina Jolie, som han havde mødt under optagelserne til filmen 'Mr. and Mrs. Smith'.

Rygterne gik på, at de allerede var sammen, mens han var gift med Jennifer Aniston.

- Der var mange, der så hende som heksen, den dominerende kvinde med en skrue løs, der huggede Brad Pitt, siger Anne Jerslev.

Brad Pitt og Angelina Jolie ved premieren på 'Mr. & Mrs. Smith' i 2005. Det var under optagelserne til den, at det kommende ægtepar mødtes.

Hun mener, at al virakken om det nye billede skal ses i lyset af det dramatiske brud, hvor fans verden over var nødt til at vælge, om de var team Angelina eller team Aniston. Jennifer Aniston fik en trofast fangruppe, der i 2016 kunne ånde lettet op, da 'Brangelina' blev skilt.

Aniston og Pitt på den røde løber i 2004, året før skilsmissen.

Brad Pitt selv sendte tilsyneladende en hilsen til sin ekskone Angelina Jolie, da han gik på scenen for at modtage SAG-prisen for sin birolle i Tarantino-filmen 'Once Upon a Time in Hollywood'.

- Lad mig være ærlig og sige: Det her var en svær rolle! Jeg skulle spille en fyr, som tog sin trøje af, røg sig skæv og havde svært ved at kommunikere med sin kone. Det var udfordrende! sagde han ironisk i sin tale, som høstede klapsalver og grin fra folk i salen - heriblandt Jennifer Aniston.

Se hele Brad Pitts tale herunder - stikpillen til Angelina Jolie er ved 2:00.

Ekspert i kropssprog: - Det er intimt

Men hvad siger en, der ved noget om kropssprog, til det virale billede? TV 2 har bedt Pernille Slot, der er ekspert i kropssprog og ansigtsudtryk, om at nærstudere billedet. Hun slår først ned på placeringen af Jennifer Anistons hånd.

- Han holder hendes hånd ud for hjertet, og det er et af vores allermest sårbare steder. Det er intimt, siger hun.

Hun vurderer, at Jennifer Aniston ikke forsøger at få hånden til sig, hvilket er et tegn på tillid.

- Jeg ser en tæt nær kontakt, hvor de godt tør være sårbare for og med hinanden. Men det er svært at sige, om det er fortiden eller et ønske om at finde sammen igen, siger Pernille Slot.

Anne Jerslev, der forsker i kendte, siger, at Aniston og Pitt blev så populære, fordi de var et "perfekt par".  - De blev hinandens accessories, siger hun.

Kan man stole på en skuespiller?

Selv om kropssproget på billedet måske tyder på en positiv kontakt og et håb for en happy ending, kunne man fristes til at være lidt ekstra på vagt, når der er tale om to skuespillere. Men det behøver man ikke i det her tilfælde, mener kropssprogeksperten.

- Det her kan man ikke fake. Så ville det se mere staged ud, siger Pernille Slot.

Alligevel er det umuligt at spå om, hvorvidt det tidligere perfekte par får hinanden til sidst. For det kan ligeså vel være dem, der forærer os en drøm i form af en lykkelig slutning.

- De kender udmærket spillet, og de ved, hvad offentligheden vil have. Så det er svært at vide, om det er ægte, eller om det er iscenesat for publicity, siger Anne Jerslev.

En ting er til gengæld helt sikkert: Det virker, hvis målet er det sidste.

Afstemning

Håber du, at Jennifer Aniston og Brad Pitt finder sammen igen?