GO'

Medina vil lave film – se den første her

”Alting har sin tid” er Medinas svar på mange spørgsmål. Lige nu er hendes tid kommet til manuskripter, skuespil og venskaber. Se resultatet nederst.

Vejret er gråt, trist og vådt.

Blandt græs og visne blade ligger en kvinde i regnjakke. Hendes cowboybukser er revet op på bagdelen.

Dette er starten på en ny kortfilm udgivet af sangerinden Medina. Med filmen 'Større end os' springer hun både ud som manuskriptforfatter og hovedrolleindehaver.

Det er hende, der ligger med ødelagte bukser på den fugtige jord. I striktrøje, regnjakke og uden makeup. Langt fra den Medina, man kender fra tv-shows og festivaloptrædener.

Men alt tyder på, at det er en Medina, vi skal vænne os til.

- Jeg har brug for at forny mig. Alting har sin tid. Jeg vil gerne lave mere af den slags, siger hun til 'Go' morgen Danmark'.

Fokus på det vigtige

Ovenpå et par hårde år med en manglende tro på sig selv, to stalkere, en dom for narkokørsel og et tårnhøjt stressniveau har Medina besluttet sig for at skære alt det ud af sit liv, som ikke gør hende glad.

Hun fortæller, at hun er færdig med at møde op på den røde løber og at bruge energi på mennesker, der ikke vil hende det godt.

I stedet vil hun fokusere på det, der er vigtigt i livet.

For et halvt års tid siden gik det for alvor op for hende, at venskaber hører til i den sidste kategori.

- Jeg havde en form for interventionssamtale med en god veninde. Det var hårdt og enormt sårbart, men det var også en god og sund snak. Den fik mig til at reflektere over, hvad sådan et venskab betyder, siger hun.

Blå bog

Bærer det fulde Medina Danielle Oona Valbak. 

Blev født 30. november 1982 i Risskov, så hun er 37 år.

Voksede op i Risskov ved Aarhus med sin danske mor og sin chilenske far. 

Udgav sit første album 'Tæt på' i 2007. Gennembruddet kom for alvor i 2009 med albummet 'Velkommen til Medina', som indeholdt kæmpehittet 'Kun for mig'. Siden har hun udgivet syv albums, heraf tre på engelsk. 

Har vundet 25 priser for sin musik i Danmark og i udlandet. I 2016 blev hun hædret med æresprisen ved Danish Music Awards. 

Er forlovet med sergenten Malo Chapsal, der også er model. 

Det fik Medina til at indse, at hun ikke har brugt nok tid på at pleje sine venskaber.

- Jeg har set mine venner alt for lidt, så i år vil jeg være der mere for dem, siger hun.

En storyteller

Fredag udkommer hendes nye single, 'Større end os', som handler om venskab. Den bliver dog ikke promoveret med en musikvideo, som det ellers er kutyme. Medina følte, at hun var moden nok til noget andet.

- Jeg har skudt over 30 musikvideoer og lavet masser af danseshows, men det siger ikke så meget. Til den her sang ville jeg gerne fortælle mere, end jeg normalt kan, siger hun.

Og sådan blev det. Tre uger efter, at hun havde fået idéen, var filmen både skrevet, optaget og klippet færdig.

Mens manuskriptskrivning er helt nyt for Medina, er det ikke første gang, hun prøver kræfter med skuespillet.

Ud over at have medvirket i et hav af musikvideoer, har hun spillet sig selv i ’Klovn – the movie’ og givet den som RUC-studerende i to afsnit af ’Sjit Happens’.

Begge gange var hun nervøs inden optagelserne, men alligevel tændte det noget i hende.

- Siden da har jeg været til castings på mange store roller. Jeg har gjort det, når det har føltes rigtigt, siger hun og fortæller, at hun blandt andet har forsøgt sig med en rolle i en James Bond-film.

Fri fortolkning

Indtil videre er Medinas fokus dog på kortfilmen, som hun håber bliver en del af noget større.

- Jeg er i gang med at lave det til en spillefilm, siger hun og fortæller, at hun i øjeblikket arbejder på endnu en film.

Det univers er næsten så langt fra James Bond, som det kan blive. Farverne er triste og grå, som kun en novemberdag kan være, og den er optaget med så håndholdt kamera, at man næsten bliver søsyg.

I filmen rejser Medina sig op fra den eftersårsvåde jord og går hen mod en bil, der ser ud til at holde og vente på hende.

- Jeg kunne ikke, siger hun ind ad det nedrullede vindue til kvinden bag rattet.

Hvad det er, Medinas karakter har måttet opgive, vil virkelighedens Medina ikke afsløre. Det er op til seeren selv at tolke.

Hun vil dog gerne fortælle mere overordnet om den godt fem minutter lange film.

- Den handler om to kvinder, der er ved at opdage, hvor røvsygt deres liv er blevet. Og så handler den om et venskab, der vågner op i et liv, der er dødt.

Sangerinden Medina er sprunget ud som manuskriptforfatter i en ny kortfilm, hvor hun selv spiller hovedrollen. I fremtiden vil hun gerne lave flere film.

Se hele interviewet med Medina i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.