Kendte

Justin Bieber er tilbage: - Denne gang er det anderledes

Justin Bieber i 2015. Sangeren har været ude af offentlighedens søgelys de sidste par år - men er nu tilbage. Danny Moloshok / Scanpix Denmark

Den tidligere barnestjerne har kæmpet med et narkomisbrug, er blevet gift og har fundet Gud. Nu lover han et nyt album.

Så er der godt nyt til alle verdens 'Beliebers'. Justin Bieber har annonceret, at hans første single i fem år, ’Yummy’, bliver udgivet 3. januar 2020.

Den 25-årige popstjerne delte nyheden med sine 123 millioner Instagram-følgere under hashtagget #bieber2020.

Biebs er tilbage på flere platforme: Han har både annonceret en dokumentar, en nordamerikansk sommerturné og et album i opslaget, hvor han går rundt i en ørken iført hættetrøje, baggy jeans og hue.

- Jeg føler, at denne gang er anderledes end mine tidligere albums, på grund af der, hvor jeg er i mit liv, siger han i en video på Youtube.

Satte karrieren på pause

Sidste gang, den canadiske stjerne udsendte et album, var i 2015 med ’Purpose’. Stilheden har været et helt bevidst valg fra Justin Biebers side, der i 2017 aflyste en del af sine turné for at "komme i balance med sig selv".

Tidligere i år fortalte han i et opslag på Instagram, hvordan hans liv blev vendt på hovedet, da han som 13-årig blev opdaget på Youtube, hvor han sang covernumre. Siden er hans sange blevet streamet over 50 milliarder gange.

16-årige Bieber i 2010, hvor han udgav 'My World'-albummet.

- Hele mit liv blev vendt rundt. Jeg gik fra at være en 13-årig dreng fra en lille by til at blive lovprist til højre og venstre af hele verden med millioner, der fortalte, hvor meget de elskede mig, og hvor fantastisk jeg var, skrev han blandt andet.

Han har åbent beskrevet sine kampe med depressioner, hjertesorg, forældre med ambitioner på hans vegne og et surrealistisk stjerneliv.

- Da jeg var fyldt 18, havde jeg ingen evner i den virkelige verden, men millioner af dollars og adgang til lige det, jeg ville, skrev han i opslaget.

Et billede fra Miamis politi, der er i 2014 anholdte Justin Bieber for hasarderet kørsel. Hændelsen fik 270.000 mennesker til at skrive under på, at de ønskede at udvise sangeren fra USA.

Den kombination ledte den unge sanger ud i et misbrug af hårde stoffer, der tog ham år at komme ud af.

De sidste par år har Bieber ikke udgivet noget i eget navn, men blandt andet medvirket på numre med Ed Sheeran, LilWayne og Billie Eilish. Men annonceringen af det nye album tyder på, at solo-Bieber er tilbage.

Bieber i 2015. Året efter blev han den første kunstner, der passerede 10 milliarder visninger på YouTube.

Har ligget under overfladen

Justin Bieber har skiftet stofferne og hurtige kæresteforhold ud med og religion og et ægteskab med modellen Hailey Baldwin.

- Jeg ville gerne dedikere mig til Gud, fordi jeg følte, at det var bedre for min sjæls tilstand på den måde. Og jeg tror, at Gud velsignede mig med Hailey. Det er et frynsegode, sagde han tidligere i år i et interview i magasinet Vogue.

Hailey Baldwin og Justin Bieber blev gift i efteråret 2018.

De sidste par år har Justin Bieber været åben om, at rampelyset ikke var hans fokus. I marts skrev han på Instagram, at han prioriterede sit mentale helbred og parforhold højere end musikken.

Alligevel har nyheden om et nyt Bieber-album længe luret under overfladen. Han har blandt andet lovet sine følgere, at der ville komme en ny plade, hvis et Instagram-opslag fra oktober fik mere end 20 millioner likes. Opslaget er siden blevet slettet, men albummet er på vej.

I følge stjernen selv, er nu det helt rigtige tidspunkt for et comeback.

- Min fortid, mine fejl, alle de ting, jeg har været igennem... Jeg tror, at jeg er lige der, hvor jeg skal være, siger Justin Bieber i Instagram-videoen.