Jul

Sådan går det Pyrus’ nissepiger i dag - har selv fået børn

Det er snart 20 år siden, tvillingerne Niccié og Nicolé Jølst fra Falster fik deres debut på tv-skærmen som nissepigerne Mille og Molly.

I december 2000 kunne seerne for første gang opleve, at to små, frække piger med lyse rottehaler blev tryllet ind i nissen Pyrus' verden i julekalenderen ’Pyrus i alletiders eventyr'.

Tvillingepigerne, som i virkeligheden hedder Niccié og Nicolé Jølst, var dengang syv år gamle og blev udvalgt blandt 200 tvillingepar til at spille de eftertragtede roller som nissepigerne Mille og Molly.

I dag, hvor julekalenderen kan opleves på TV 2 hver eftermiddag, er søstrene blevet et par voksne kvinder på 26 år, som begge er blevet mødre og har fået to børn hver.

Nu ser de Pyrus-julekalenderen sammen med deres børn.

- Den bliver jo sendt ved firetiden, så det passer lige med, at vi kommer hjem fra arbejde og dagpleje, og så ser vi afsnittet sammen. Selvom de er helt små, synes de, det er sjovt at se tryllerierne og høre sangene, siger Niccié Jølst, som har sønnen Milan på to år og Malue på ét.

Søsteren Nicolé kastede sig lidt tidligere ud i moderrollen, og hendes døtre, Sia og Vega, er henholdsvis fire og tre år gamle.

Toårig tror, hans kusine er i fjernsynet

Selvom de to enæggede tvillingers børn stadig er meget små, opfattede de hurtigt, at der var noget helt specielt ved 'Pyrus i alletiders eventyr'.

- Min søn på to år sagde "Sia!", første gang han så julekalenderen. Han var helt sikker på, at det var hans kusine, der var inde i fjernsynet. Hun ligner nemlig min søster og mig meget, som vi så ud dengang, fortæller Niccié Jølst.

Også Sias mor, Nicolé Jølst, oplever, at de andre børn nede i børnehaven forveksler hendes ældste datter med nissepigerne på tv.

- Flere af mødrene har fortalt mig, at de har måttet forklare deres børn, at det ikke er Sia, men hendes mor, der er i julekalenderen. Det forstår de ikke helt, siger Nicolé med et lille grin.

Nissepigerne Mille og Molly er da også meget fremtrædende i den snart 20 år gamle Pyrus-julekalender, hvor de er med i samtlige 24 afsnit.

Kørte fra Falster til København dagligt i et halvt år

Da Niccié og Nicolé Jølst som syvårige blev udvalgt til rollerne i TV 2-julekalenderen, var de dybt benovede over at skulle spille sammen med deres store idol, Pyrus, spillet af Jan Linnebjerg.

Men hverken pigerne eller deres forældre, som boede på Falster, vidste, hvor stor en mundfuld det faktisk var pludselig at skulle passe et fast arbejde som små skuespillere.

- Vi skulle op klokken seks hver morgen, så vi kunne være på Nordisk Film til optagelserne klokken 8.00. Men vores far gjorde det hyggeligt for os ved at varme bilen godt op og spille julemusik hele vejen til København. Så det var faktisk bare hyggeligt, husker Nicolé Jølst.

Men selvom pigernes far, Lars Jølst, gjorde sig store anstrengelser for at gøre sine døtres hverdag så nem og behagelig som muligt, var det stadig en lang periode, skuespillerjobbet stod på, og de måtte tage køreturen på de 130 kilometer tur-retur hver dag i perioden fra 1. juni til 22. november i 2000. Med lidt hurtig hovedregning svarer det sammenlagt til en tur rundt om Jorden.

Én gang nissepiger, altid nissepiger

En anden ting, tvillingerne fra Falster heller ikke kunne forudse, var, hvor stor en berømmelse rollerne som Mille og Molly bragte med sig.

Efter optagelserne til Pyrus-julekalenderen var afsluttet for 20 år siden, tog Jølst-familien midt i december på en tiltrængt ferie til Caribien. Her troede de, at de kunne være i fred. Men de tog fejl.

- Da vi sad i flyvemaskinen, fik vi vores hår sat i rottehaler i stedet for hestehaler, så vi bedre kunne læne hovedet tilbage i flystolen. Men det betød, at børnene på flyet straks kunne genkende os som Mille og Molly, lyder det fra tvillingesøstrene, som fortsætter:

- Det samme skete, da vi nåede ned til den caribiske ferieø. Vi blev omringet af børnefamilier, som ville have autografer og tage billeder af os. Det var meget hyggeligt, men derefter holdt vi op med at sætte vores hår op i rotte- eller hestehaler.

Men selvom Pyrus' nissepiger nu er blevet voksne, er tv-berømmelsen fulgt med, og hver gang julekalenderen genudsendes, mærker de især interessen. Blandt andet på de sociale medier, hvor de får ekstra mange venneanmodninger og kommentarer.

- I dag er vi kun glade for at få genskabt de fantastiske minder fra dengang. For det var en kæmpe oplevelse at få lov til at være med i en julekalender som barn, siger Nicolé Jølst.

Glæder sig til at holde jul sammen i år

Niccié og Nicolé Jølst er stadig tæt knyttede til Falster, hvor deres forældre fortsat bor i tvillingernes barndomshjem i den lille by Idestrup lidt syd for Nykøbing F.

Niccié arbejder som sosu-assistent på plejehjemmet i Idestrup, og Nicolé er ligesom sin mor - og tidligere også sin morfar - ansat på den lokale Falck-vagtcentral.

De to søstre ses mindst én gang om ugen sammen med børnene, som er meget glade for hinanden.

Det er dog kun hvert andet år, at hele familien samles til jul. Så derfor glæder tvillingesøstrene sig særligt til juleaften i år.

– Det er første gang, vi skal holde jul, hvor børnene forstår det. Alle sammen. Sidst var min yngste, Malue, slet ikke født, og min ældste, Milan, var nyfødt, siger Niccié Jølst.

'Pyrus i alletiders eventyr' kan ses hver dag indtil 24. december klokken 15.55 på TV 2 – eller lige nu på TV 2 PLAY.