Én film blev vendepunkt i Brad Pitts karriere: - Jeg følger min mavefornemmelse herfra

16x9
Brad Pitt til premieren på 'Troja' i 2004. Foto: Johannes Eisele / Scanpix Danmark

I 2004 fik skuespilleren en åbenbaring, der fik ham til fremadrettet kun at ”investere i kvalitetsfortællinger,” siger han.

Selvom karrieren med store roller i år runder 30 år, er stjerneregnen over skuespiller Brad Pitt endnu ikke stoppet.

Senest er den 55-årige amerikaner nomineret til en Golden Globe for sin rolle i Quentin Tarantinos nyeste film ’Once Upon A Time in Hollywood’, skriver Soundvenue.

Brad Pitt på den røde løber for filmen ’Once Upon A Time in Hollywood’.
Brad Pitt på den røde løber for filmen ’Once Upon A Time in Hollywood’. Foto: Alfredo Estrella / Ritzau Scanpix

Men Brad Pitt har ikke altid selv været tilfreds med sine roller. Især én bestemt film fik den populære skuespiller til at tage hele sin karriere op til revision.

Efter at have medvirket i den tyske instruktør Wolfgang Petersens film ’Troja’ fra 2004, var det ikke stolthed, han følte, men skuffelse:

- Det var ikke smertefuldt, men det gik op for mig, at den måde, filmen blev fortalt på, ikke var, som jeg gerne ville have det, fortalte Brad Pitt tidligere på måneden til The New York Times.

- Det fik mig til at tænke: Jeg følger min mavefornemmelse herfra.

Brad Pitt i filmen 'Troja' fra 2004.
Brad Pitt i filmen 'Troja' fra 2004. Foto: Trailer

For kommerciel og udtalt

Ifølge skuespilleren selv blev han placeret i ’Troja’, fordi han var sprunget fra en anden film og derfor var nødt til at lave noget andet for filmselskabet.

Men han endte med ikke at være tilfreds med resultatet, som ifølge ham var for udtalt og kommercielt. Og det huede ikke amerikaneren, som allerede dengang havde medvirket i storfilm som ’Fight Club’, ’Ocean's Eleven’ og ’Seven’.

- Jeg var blevet forkælet af at arbejde med David Fincher (instruktør red.). Det er ikke for at nedgøre Wolfgang Petersen. ’Das Boot’ er en af de største film nogensinde. Men et eller andet sted på vejen blev ’Troja’ en mere kommerciel ting. Alle skud var sådan: Her er helten! Der var intet mysterium, siger Brad Pitt i interviewet med den amerikanske avis.

Derefter var stilen lagt. Han ville fremadrettet udelukkende ”investere i kvalitetsfortællinger.” En beslutning, der ifølge skuespilleren selv blev et mærkbart skift i hans karriere.

Brad Pitt til premieren på 'Fight Club' i 1999 med sin daværende kæreste skuespiller Jennifer Aniston.
Brad Pitt til premieren på 'Fight Club' i 1999 med sin daværende kæreste skuespiller Jennifer Aniston. Foto: Lucy Nicholson / Scanpix Denmark

Den 30 år lange karriere har da også budt på både priser og nomineringer - heriblandt Oscar-nomineringer for bedste skuespiller for 'Benjamin Buttons forunderlige liv' fra 2008 og 'Moneyball' fra 2011.

Herunder kan du se de film med Brad Pitt, der på film- og TV-databasen IMDB har fået højest karakterer af brugerne.

Top fem film med Brad Pitt på IMDB

Fight Club

Brad Pitt i 'Fight Club'. Foto: Trailer
I filmen fra 1999 spiller Brad Pitt sæbeproducenten Tyler Durden. Fight Club er baseret på Chuck Palahniuks roman af samme navn og er en fortælling om en plaget mand i det moderne, afstumpede samfund.
David Fincher er instruktør på filmen, som udover Brad Pitt også har Edward Norton og Helena Bonham Carter i hovedrollerne.

Seven

Morgan Freemann og Brad Pitt i 'Seven'. Foto: Trailer
De syv dødssynder er temaet i den amerikanske thriller fra 1995.
Brad Pitt spiller den dedikerede detektiv David Mills, der sammen med den ældre betjent William Sommerset (Morgan Freemann) jagter en morder, hvis ofre alle "overtræder" synderne. 
 

Inglourious Bastards

Brad Pitt i 'Inglourious Bastards'. Foto: Trailer
En flok jødisk-amerikanske soldater går på hævntogt i Frankrig for at slå nazister ihjel under anden verdenskrig i filmen fra 2009.
Et togt, der ender med at få en noget overraskende indvirkning på Adolf Hitlers liv.
Brad Pitt har rollen som hærføren Aldo Raine, der står i spidsen for aktionen. 

Snatch

Brad Pitt i 'Snatch' Foto: Trailer
Action-komedien har sit omdrejningspunkt om en stjålen, dyrbar diamant. Gennem filmen introduceres flere farverige personer, der er interesserede i tyvekosterne. 
Brad Pitt spiller i filmen den irske sigøjner-slagsbror Mickey O'Neil.

12 Years a Slave

Brad Pitt i '12 Years a Slave'. Foto: Trailer
Filmen fra 2013 foregår i 1841 i tiden før borgerkrigen i USA. Hovedpersonen er Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), der er en fri sort mand fra det nordlige New York, hvor han bor med sin kone og børn.
Men efter en voldsom bortførelse bliver han solgt til slaveri på en bomuldsfarm i sydstaterne i USA.
Brad Pitt spiller den godhjertede tømrer fra Canada, Mr. Bass, der arbejder på farmen.
Afstemning