Kendte

Rapper twerkede pludselig på direkte tv - og så gik internettet i amok

Under en sportskamp flashede stjernen sin g-streng. Det har fået tusindvis til tasterne - både med kritik og støtte til rapperen.

Twerking kan meget vel kaldes Lizzos signaturmove.

Enhver, der kender bare en smule til den 31-årige rapper, ved, at hun ryster sin røv ved næsten enhver given lejlighed - blandt andet til sin anmelderroste koncert i KB-hallen denne november.

Men i denne weekend viste det sig, at det for nogen kan blive for meget af det gode.

Fra sin plads på forreste række under en basketballkamp søndag i Los Angeles vendte Lizzo ryggen til kameraet, da hendes sang 'Juice' blev spillet i salen.

Hun afslørede, at hendes sorte t-shirt-kjole havde et stort udskåret hul og altså gav frit udsyn hendes sorte trusser og netstrømper. Og så twerkede hun.

Se videoen her:

To fløje på sociale medier

En sådan spontan optræden går ikke ubemærket hen. På kort tid er klippet blevet delt vidt og bredt på nettet.

På Twitter har der det seneste døgn dannet sig to fløje:

På den ene side står de brugere, der mener, at Lizzo opfører sig upassende. Kampen mellem topholdene LA Lakers og Minnesota Timberwolves bliver beskrevet som et "familie-venligt" event. Derfor bør rapperen ikke vise bar hud på den måde, lyder de kritiske røster.

Afstemning

Hvad synes du om Lizzos twerking til basketball-kampen?

På den anden side står dem, der støtter Lizzo og mener, at kritikerne er dobbeltmoralske. Hvorfor kan Lizzo ikke vise sin røv, når et helt hold af cheerleadere i hotpants og croptoppe samtidig dansede under basketballkampen? spørger mange.

Samtidig mener nogle, at kritikken er et udtryk for, at Lizzo forskelsbehandles, fordi hun er overvægtig.

Flere temaer i spil

Dermed har rapperens optræden udmøntet sig til debat, der ikke bare handler om hende, men også om, hvad man generelt kan tillade sig til et event. Og ikke mindst om kropspositivitet, som rapperen i høj grad står for.

- Det her handler ikke om, at Lizzo er tyk, skriver eksempelvis brugeren Chad.

- Det handler om, at hun er klædt upassende og søger opmærksomheden et sted med børn og familier, skriver han.

- Folk har virkelig hypet Lizzos outfit op som om, at det var det mest skandaløse nogensinde. Det er bare ikke særlig vildt. Lad hende twerke og have det sjovt i fred. Hvis du ikke kan lide det, kig væk og hold din falske bekymring omkring hende og "børnene" for dig selv, skriver Whitney Alexus som modargument.

Se nogle af de mange kommentarer herunder

Kropspositivistisk budskab fra Lizzo

Som ved så mange andre diskussioner på nettet, så er det umuligt at nå til konsensus eller enighed.

Men Lizzo er mandag kommet med sit syn på den uventede furore, hun har har skabt. Det skete på hendes Instagram-story:

- Jeg ved, at jeg kan chokere, fordi det i lang tid har været sådan, at du aldrig ser en krop som min, der gør lige, hvad den vil, tager lige det på, den vil og bevæger sig, som den vil, sagde hun.

- Det her er den person, jeg altid har været. Nu kigger alle med (fordi hun er blevet kendt red.), men jeres kritik kan bare forblive jeres kritik. Den har ingen effekt på mig, sagde hun og slog fast, at det hverken påvirkede hendes følelser eller liv generelt, at nogen er imod hendes tøj eller opførsel.

Som et ekstra anerkendelse blev Lizzo onsdag kåret som 'Årets underholdningspersonlighed' af Time Magazine. Den eftertragtede titel får hun blandt andet for at promovere selvkærlighed gennem sin musik og person.

Perspektiv

Rihannas gennemsigtige kjole

Lizzo nævner selv sangerinden Rihanna som en stor inspiration, og netop Rihanna har selv oplevet at blive fordømt på nettet for det tøj, hun bar.

Under foreningen Council of Fashion Designers of Americas awardshow i 2014 bar hun en gennemsigtig Adam Selman-kjole, som hurtigt endte på forsiden af flere sladdermagasiner, fordi den blev stemplet som "kontroversiel" på de sociale medier.

To år efter udtalte Rihanna til Vogue, at det eneste, hun fortrød ved kjolen, var, at hun ikke havde haft en "mere blændende g-streng på".