Kendte

Kontroversielt Eminem-vers lækket: - Jeg ville også banke den bitch

Rapperen omskrev sangen inden den kom ud. Ritzau Scanpix

I den ti år gamle tekst giver rapperen udtryk for, at han støtter den partnervold, sangerinden Rihanna blev udsat for i 2009.

Beskrivelser af grov vold mod kvinder er næsten mere reglen end undtagelsen i rapperen Eminems musikunivers.

Efter Eminem indspillede det, skrottede han det og omskrev det

Eminems talsperson Dennis Dennehy

Men den grafiske vold i verdensstjernens tekster kan blive FOR virkelig. Det har den 47-årige rapper måtte sande denne uge, hvor et hidtil ukendt vers fra hans ti år gamle nummer 'Things get worse' er blevet lækket på det sociale medie Reddit.

Mellem linjer om fiktive drab og voldshandlinger træder særligt et afsnit frem:

- Selvfølgelig holder jeg med Chris Brown. Jeg ville også banke den bitch, lyder det fra Eminem i teksten - en direkte reference til hans amerikanske rapkollega Chris Browns overfald på sin daværende kæreste, Rihanna, i 2009.

Og det er ikke faldet i god jord hos hitsangerindens fans.

Tæt samarbejde med Rihanna

Billederne af Rihanna med et blåt øje, flækket læbe og tydelige tegn på slag i ansigtet gik dengang verden rundt.

Rihanna har endnu ikke kommenteret på den lækkede tekst.

Overfaldet skete kun få timer inden, de to spirende stjerner skulle optræde til årets Grammy-uddeling. I stedet endte Rihanna på hospitalet, og Chris Brown lod sig frivilligt anholde.

Efterfølgende blev han idømt en betinget straf på fem år, terapi og seks måneders samfundstjeneste.

Selvom Eminem-sangen aldrig er blevet udgivet, har teksten nu trukket overskrifter i store internationale medier som The Guardian, Independent og magasinet Billboard.

Dommen mod Chris Brown faldt i 2014.

Dette sker især, fordi Eminem blot et år efter sangens udgivelse - i versionen uden det kontroversielle vers - samarbejdede med Rihanna på flere numre, som nåede toppen af hitlisterne.

Sangene 'Love the way you lie' fra 2010 og 'Love the way you lie (part II)' handler begge om kunstnernes erfaringer med voldelige forhold. De har også samarbejdet på 'Numb' fra 2012, 'Monster' fra 2013 og i 2014 var de på tour sammen.

Det er langt fra første gang, at Eminems tekster er kontroversielle. Han har blandt andet rappet op at slå sin ekskone ihjel i sangen 'Kim'.

Eminem kommenterer

Vreden over teksten er ikke til at skjule hos fans.

- Rihanna bliver ikke ramt af dette her, men det er endnu et eksempel på Eminems lange, lange liste af problematiske vers og citater (mod kvinder), skriver Twitter-brugeren Bryan.

- Eminem glorificerer volden mod Rihanna for en skide sang. Efter hun har udlånt sin vokal på flere sange? Det er ulækkert, skriver fansiden RiRiReady i et tweet.

I den udgivne udgave af 'Things get worse' nævner Eminem også andre stjerner. Han rapper om, hvordan han slår skuespiller Dakota Fanning ihjel. Da han lavede nummeret var hun blot 16 år gammel. Den lækkede tekst om Rihanna er dog den eneste, der refererer til virkelige hændelser.

Efter lækket kom frem så Eminems talsperson Dennis Dennehy sig da også nødsaget til at kommentere sagen. Han bekræftede overfor flere medier, at teksten er original, men at den blev fjernet, før sangen nåede ud til rapperens fans.

- Det her er et læk af noget, der er ti år gammelt. Efter Eminem indspillede det, skrottede han det og omskrev det. Han og Rihanna har tydeligvis et godt forhold i dag, siger han.

Rihanna har ikke selv kommenteret lækket, men efter hendes samarbejde med Eminem har hun flere gange udtalt, at de to er gode venner, blandt andet i et interview med Vanity Fair i 2015.

- Han er et af mine yndlingsmennesker. Han har så mange lag, og han er sådan en god person - fokuseret og disciplineret, siger hun og kalder ham en af "de mest talentfulde poeter i vores tid" og beskriver, hvor beæret hun er over, at han ville lave musik med hende.

Eminem er ikke den eneste kunstner, der har refereret til virkelige forbrydelser i sin musik. Se listen her:

Fem sange, der handler om virkelige forbrydelser

 1. 'Polly' af Nirvana

  Arkivfoto.

  Sangen 'Polly', som blev udgivet i 1991, handler om den dengang kun fire år gamle sag om drabet på en 14-årig pige. 

  Forsanger Kurt Cobain blev inspireret af en avisartikel, hvor han kunne læse, at pigen blev bortført, da hun fik et lift hjem fra en koncert. Hendes mord er aldrig blevet opklaret. 

 2. 'Jenny was a friend of mine' af The Killers

  Arkivfoto.

  "She couldn't scream while I held her close
  I swore I'd never let her go"

  The Killers har skrevet flere sange om Robert Chambers’ drab på 18-årige Jennifer Levin. Den unge kvinde blev kvalt og efterladt i en park i New York i 1986. Sangen blev udgivet i 2004.

 3. 'Annie Christian' af Prince

  Arkivfoto.

  "She killed John Lennon, shot him down cold
  She tried to kill Reagan, everybody say gun control"

  Prince synger om flere kendte og dengang aktuelle mord i 'Annie Christian' fra 1981. Han kommer ind på de mange drab på sorte børn, der skete i byen Atlanta i Georgia, USA mellem 1979 og 1981. Dernæst synger han om drabet på Beatles-medlemmet John Lennon i 1980 og drabsforsøget på præsident Ronald Reagan.

 4. 'Nebraska' af Bruce Springsteen

  Arkivfoto.

  "Me and her went for a ride sir and ten innocent people died
  From the town of Lincoln, Nebraska with a sawed-off .410 on my lap"

  Bruce Springsteen researchede indgående for at skrive sangen 'Nebraska', som handler om 19-årige Charles Starkweather (fra hans perspektiv) og 14-årige Caril Ann Fugate, som dræbte flere personer i staterne Nebraska og Wyoming i 50'erne.

 5. 'Claudine' af The Rolling Stones

  Arkivfoto.

  "Now only Spider knows for sure
  But he ain't talkin' about it any more is he, Claudine? Shot him once right through the head
  Shot him twice right through the chest
  The judge says it was an accident..."

  The Rolling Stones' sang om skiløberen Spider Sabich, som blev dræbt i 1976 af Claudine Longet. Kvinden påstod, at det dræbende pistolskud i maven var et uheld (hun skød hun en gang, så sangteksten er ikke helt korrekt).