Kendte

International julefilm med danske Peter Mygind slagtes af BBC: - Brutalt usjov

Den romantiske komedie 'Last Christmas' er både "banal", "klichefyldt" og "klistret" ifølge anmelderne. Biografgængerne er dog af en anden holdning.

Kærligheden blomstrer, mens sneen falder, stearinlysene brænder, og julemusikken spiller.

Opskriften på en klassisk romantisk julefilm sidder efterhånden på rygraden - og filmen 'Last Christmas', som havde dansk premiere i dag, kommer med endnu et bud på den velkendte genre.

Det er Emilia Clarke, der spiller hovedrollen som Kate.

Ingredienserne lyder lovende: Filmen er skrevet af britiske Emma Thompson, har 'Game of Thrones'-stjernen Emilia Clarke i hovedrollen og den akkompagneres af George Michaels og Whams musik - deraf titlen efter det kendte julehit. Og så gør den sig særlig bemærket her i Danmark, fordi den har Peter Mygind i en af birollerne.

Det danske islæt er dog ikke nok til at imponere hverken de danske eller udenlandske anmeldere synderligt. Filmen har nemlig fået en lunken modtagelse på tværs af medierne.

Se deres bedømmelser herunder:

'Last Christmas' har den romantiske julekomedie 'Love actually' som forbillede.

BBC - En ud af fem stjerner

- Brutalt usjov og kunstig, lyder overskriften på BBCs Nicholas Barbers anmeldelse.

- Manuskriptet kunne lige så godt have været genereret ved hjælp af kunstig intelligens. Man har fanget det overordnede koncept for at skabe en julekomedie, men har ikke den fjerneste ide om menneskelig opførsel, skriver han og kalder den "tåkrummende".

Han er dog overbevist om, at den stadig kan blive et hit.

Politiken - Tre ud af seks hjerter

- Det er tydeligt, at man har ønsket at lave en årstidsfilm, der kan måle sig med ’Love Actually’, der hvert år får det sentimentale publikum til at folde mundvigene i fjogede forelskelsesparate smil, mens julehjertet længes efter kærlighed og puddersne, skriver Politikens anmelder Nanna Frank Rasmussen.

- Det lykkes desværre ikke. Filmen føles faktisk so last christmas, skriver hun og tilføjer, at slutningen falder "tungt som fjerde portion brune kartofler på en fuld mave".

Emma Thomson, som har instrueret filmen, spiller selv en af birollerne - nemlig som hovedpersonen Kates mor.

B.T. - Tre stjerner ud af seks stjerner

Emilia Clarke er charmerende som den lidt klodsede Kate, men halvvejs i filmen begynder det at gå ned ad bakke for 'Last Christmas', lyder det fra B.T.s anmelder Thomas Brunstrøm.

- Filmen knækker og bliver klæg som en underbagt klejne, siger han og kalder den "klichefyldt".

Berlingske - Tre ud af seks stjerner

- I det hele taget virker plottet lidt som det store julerestebord, hvor alt muligt ryger på tallerkenen, fordi det nu engang er der. Noget er for tyndt, andet for fedt, for sødt og for meget. Hver for sig smager det hele egentligt udmærket, men det går op for én, at man ikke helt orker, og derfor gnaver lidt på det hele uden for alvor at blive mæt, skriver Berlingskes anmelder Stephanie Caruana.

Henry Golding spiller den mandlige hovedrolle i 'Last Christmas'.

Go' Morgen Danmark - fire stjerner ud af seks

Ann Lind Andersen er i julestemning og har derfor rundet op i antallet af stjerner, understreger hun.

- Det er langt fra en perfekt film. Den er for sentimental, klistret og sød suppe, siger hun.

Filmanmelder giver filmen 'Last Christmas' fire ud af seks stjerner. Video: Silvie Ulrikke Østebø

Ekko Film - To ud af seks stjerner

- Filmen er klistret forudsigelig med blinkende julelys og tingeltangel, lyder dommen fra filmmagasinet Ekkos anmelder Astrid Maan Thomsen.

- Last Christmas er ikke uden charmerende og julede øjeblikke, som gør den let spiselig i vores begyndende julehumør. Men når man trænger bag filmens pyntede overflade, er der ikke andet tilbage end et juletræ uden grannåle med George Michael som englen på toppen.

Ifølge Ekkos anmelder burde Peter Myginds rolle have fyldt mere. - I parløb med verdensstjernen Michelle Yeoh er han et af de få højdepunkter, som man gerne ville have set mere til, skriver hun.

Biografgængerne

Filmen, som i udlandet har været i biograferne en lille uge, er blevet flittigt anmeldt af seerne på de to filmsider Imdb.com og Rotten Tomatoes.

På Rotten Tomatoes scorer 'Last Christmas' intet mindre end 81 procent ud af 100 procent - altså er seerne langt mindre kritiske end anmelderne.

Det samme gælder hos imdb.com, hvor filmen får 6,6 stjerner ud af en maks på 10.