Kendte

Kashmir vender tilbage efter årelang pause

Kashmir vender tilbage. Camilla Rønde / Scanpix Denmark

Kashmir spiller to koncerter i 2020.

De er kendt som mændene bag hits som 'Rocket Brothers', 'Surfing the Warm Industry' og 'Mom in Love, Daddy in Space'.

Rockbandet Kashmir, som i 2014 valgte at holde en pause fra musikken på ubestemt tid, har nu sat en dato for, hvornår deres comeback indtræffer.

Kashmir deltog i Grøn Koncert den 12. juni 2014 i Kongens Have - kort inden de valgte at holde pause.

Det fortæller bandets 46-årige forsanger, sangskriver og guitarist Kasper Eistrup i en pressemeddelelse:

- Hvis Kashmir nogensinde skulle vende tilbage, skulle tiden være til det, og det er den nu, lyder det.

Helt konkret sker det med to koncerter i Danmark i maj 2020 - en i Herning og en i København.

En hel generations band

Kashmir blev dannet af efterskolevennerne Mads Tunebjerg, Asger Techau og Kasper Eistrup i 1991. Ti år senere blev også den konservatorieuddannede Henrik Lindstrand medlem af bandet.

Kashmir udgav deres første album 'Travelogue' i 1994. Det er blot ét af i alt syv albums, der har markeret dem på den danske musikscene.

Siden udgivelsen af 'Travelogue' har Kashmir opnået stor anerkendelse - blandt andet som et af de mest vindende bands nogensinde i den årlige prisuddeling Danish Music Awards (tidligere Dansk Grammy) med seks priser i alt på én aften.

Kashmir løb i år 2000 med både prisen for 'Årets danske album' ('The Good Life'), 'Årets danske gruppe', 'Årets danske rock-udgivelse' ('The Good Life') og 'Årets danske producer' sammen med Joshua. Desuden vandt Kasper Eistrup som 'Årets danske sangskriver' og musikvideoen til 'Mom in Love, Daddy in Space' vandt som 'Årets danske musikvideo'.

Bandet har sat sit præg på en hel generation, lyder det fra radiovært på P6 Beat Anders Bøtter:

- For dem, der var unge i 90’erne og 00’erne, står Kashmir som det mest betydningsfulde danske band, siger han til TV 2.

I dag har Kashmir over 150.000 følgere på deres Facebook-side, og på musiktjenesten Spotify er deres fem mest populære numre blevet hørt mere end 13 millioner gange tilsammen.

Familie og drømme trak

For fem år siden valgte bandet at holde pause, fordi Kasper Eistrup blev far og desuden ønskede at forfølge en drøm om at blive billedkunstner.

Kasper Eistrup har i pausen blandt andet malet et officielt portræt af kronprins Frederik, som blev vist frem for offentligheden i 2018.

Dengang var det ikke planlagt, hvor langt tid de fire mænd ville lade instrumenterne ligge og holde sig fra scenen.

At de vender tilbage nu, skyldes blandt andet et pres udefra, fortæller Kasper Eistrup:

- De seneste år har vi oplevet en rørende efterspørgsel fra vores fans, og det har skubbet til vores egen lyst i en sådan grad, at vi nu er klar til at gå på scenen som Kashmir igen, siger han i pressemeddelelsen.

Kashmir melder ikke ud, om koncerterne kommer i forbindelse med en ny udgivelse, eller hvorvidt der er tale om en engangsforestilling. Dette gør koncertgængere til "de store vindere", lyder det fra Anders Bøtter.

- Bandet har ikke noget album at promovere, så de behøver i virkeligheden ikke at gøre det her. Det betyder, at de gør det, fordi det er vigtigt for dem, og fordi de har lyst. Det tror jeg vil kunne mærkes til koncerterne, siger han.

Her ses Kasper Eistrup på Skraaen i Aalborg i 1999.

Bandet vil i stedet for nyt spille de sange, de har opnået succes med i løbet af deres karriere.

Koncerten i Jyske Bank Boxen finder sted torsdag 28. maj 2020 og koncerten i Royal Arena fredag 29. maj 2020.