Britt Bendixen er blevet opereret

'Vild med dans'-dommeren fik tid på hospitalet tidligere end forventet og er nu hjemme igen efter operationen.

De sidste tre uger har stået på masser af hvile og ro for den ellers energiske Britt Bendixen.

I juli gennemgik danselæreren og 'Vild med dans'-dommeren nemlig en større operation, efter det blev opdaget, at hun havde problemer med hjertet.

Efter en uge på Rigshospitalets hjerteafdeling og et rekreationsophold er hun hjemme igen og kan nu fortælle, at alt er gået godt.

- Min dobbelte bypass-operation er veloverstået, og alt er gået lige efter bogen, siger hun.

Når ikke at restituere inden 'Vild med dans'

Det var først meningen, at hun skulle opereres senere på året, men et afbud på Rigshospitalet betød, at hendes tid blev fremskudt.

Det tager dog stadig flere måneder, før hun er fuldt restitueret, så 'Vild med dans'-seerne må undvære den karismatiske dommer ved dommerbordet, når programmet vender tilbage til efteråret.

- Det er en stor operation, og det har været en voldsom omgang, men jeg får det bedre og bedre, for hver dag der går, så jeg forventer igen at kunne danse fandango om godt og vel to måneder, siger hun.

Hun misser dermed sin 16. sæson som dommer i programmet. En sæson, hun havde sagt ja til at medvirke i, inden hun fandt ud af, at hun skulle opereres.

Svær at erstatte

Selvom seerne ikke kommer til at se Britt Bendixens store fagter, begejstring og utallige sæt briller på skærmen i år, så lover den rutinerede dommer, at hun følger med i dansernes udvikling - og om de nu placerer fødderne korrekt - som hun har gjort siden 2005.

Under sin indlæggelse har hun også mærket masser af opbakning.

- Jeg har været så glad for alle de mange kærlige hilsner, jeg har modtaget fra de mange 'Vild med dans'-fans, siger Britt Bendixen.

Det er endnu ikke besluttet, hvem der skal erstatte hendes plads ved siden af meddommerne Nikolaj Hübbe, Anne Laxholm og Jens Werner, men én ting er sikkert: Hun bliver svær at erstatte.

- Hun er indbegrebet af 'Vild med dans', så nu skal vi bruge noget tid på at finde ud af, hvad der så skal ske til efteråret, sagde 'Vild med dans'-redaktør Thomas Richardt Strøbech i juli.

Se 'Vild med dans' på TV 2 til efteråret.