BH90210

Superfans om første afsnit af ny 'Beverly Hills': - Jeg blev ramt af nostalgien

- De skal have ros for måden at håndtere Luke Perrys død på. Det kostede en tåre, fortæller fan.

Fredag genopstod fænomenet ’Beverly Hills 90210’ på TV 2 ZULU.

Her havde den nye serie ’BH90210’ nemlig premiere på dansk tv. Og karaktererne Kelly, Brenda, Brandon, Donna, Steve, David og Andrea stadig med - 27 år efter at originalen havde premiere.

’BH90210’ følger skuespillerne, der spillede de rige teenagere i den gamle serie. De bliver i bedste metastil genforenet og overvejer at lave en ny udgave af ’Beverly Hills 90210’. Serien er således en såkaldt mockumentary.

Fan: Et nostalgisk tilbageblik

I Danmark sad flere såkaldte "superfans" af den populære ungdomsserie klistret foran skærmen, da første afsnit blev sendt.

De havde været spændte på, om serien kunne leve op til den første ’Beverly Hills 902010’, der blev sendt i USA for første gang i 1990.

TV 2 har spurgt en række af de danske fans om deres oplevelse af første afsnit af serien.

Jeg kneb en tåre og rejste glasset for vores fælles ven, da de skålede der på Brians fly

Sara Stendevad, fan

- Jeg synes, at det er en rigtig god måde, de har valgt at gribe den an på. Jeg blev slet ikke skuffet, men jeg blev ramt af nostalgien fra serien, fortæller Kamilla Mastø Kjær.

Her møder du skuespillerne i 'BH90210'

  • Jason Priestley: Prøver desperat at sælge sine filmmanuskripter.
  • Tori Spelling: Har aflyst sit realityshow og vil gøre alt for, at gruppen går med til at lave en ny serie.
  • Shannen Doherty: Er blevet en politisk korrekt, yogadyrkende kvinde.
  • Ian Ziering: Har startet et fitness-mærke og gør alt, hvad han kan, for at få reklame for det. 
  • Jennie Garth: Er på vej ud af sin tredje skilsmisse og forsøger at opdrage en umulig teenagedatter.
  • Brian Austin Green: Er blevet overhalet karrieremæssigt af sin dygtige sangerindehustru.
  • Gabrielle Carteris: Er blevet bedstemor og tager bussen på arbejde.

Alligevel kan den nye version ikke hamle helt op med klassikeren fra de spæde 90’ere. Første afsnit får en mere lunken modtagelse af Christine Lauridsen, der også er kæmpefan af serien.

- Jeg sidder med følelsen af, at det desværre nok bliver en tynd kop te, men det nostalgiske tilbageblik skal nok bære mig igennem de seks afsnit, siger Christine Lauridsen.

Skuespillerne mødes til reunion

I serien skal skuespillerne forestille at mødes igen for at indspille en ny sæson af den populære serie. De er alle blevet ældre og kæmper med hver deres problemer.

I første afsnit, ’The Reunion’, genforenes de gamle skuespillere til fankonvention i Las Vegas i anledning af den originale series 30års-jubilæum. Her har skuespillerne ikke set hinanden, siden optagelserne af ’Beverly Hills 90210’ stoppede.

Birgitte Christensen, der i sine ungdomsår ”gjorde alt for at ligne Brenda Walsh”, havde efter lang tid været spændt på at se skuespillerne bag Donna, Kelly og Brenda igen – men i rollen som sig selv.

- Karaktererne bliver fortalt med en fantastisk selvironi, som klæder serien rigtig godt. Jeg er hooked og glæder mig allerede til at se, hvordan feltet mellem de virkelige skuespillere og seriens figurer bliver håndteret, fortæller Birgitte Christensen.

FILM STILLS OF 'BEVERLY HILLS, 90210 - TV' WITH 1991, ENSEMBLE IN 1991VARIOUS
'Beverly Hills 90210'-stjernerne, som de ser ud nu.

For Birgitte Christensen kan starten af første afsnit godt virke en kende forvirrende, men som fan ”forstår man hurtigt pointen med det hele”, fortæller hun.

- Vi bliver introduceret til deres liv, som det ser ud her og nu. Gensynet sker med blandede følelser, gamle konflikter er med fra start. Og som i de gode gamle dage er alt ikke så poleret, som det ser ud, siger Birgitte Christensen.

Luke Perry kostede en tåre

Dog manglede skuespiller Luke Perry, der spillede rollen som Dylan McKay, i den nye serie.

I marts måned døde den 52 årige skuespiller af et slagtilfælde efter en hjerneblødning.

Luke Perry var dog ikke helt forsvundet fra den nye udgave af serien. Skuespillerne valgte at mindes den afdøde skuespiller i det første afsnit. Og det fik flere af de danske fans til at reagere:

- De skal have ros for måden at tackle Luke Perrys død på. Det kostede en tåre, siger Kamilla Mastø Kjær.

For fan Sara Stendevad er det trist, at Luke Perry ikke er med til at krydre serien med sin ”laid back bad boy-ism og groundede, gode humor”:

- Helt ærligt, så tror jeg, at han ville have gjort det nye rigtig sjovt. Men tak fordi I mindes ham sammen med os. Jeg kneb en tåre og rejste glasset for vores fælles ven, da de skålede der på Brians fly, siger hun.

- Jeg havde håbet på en lidt mere følelsesladet hyldest til Luke Perry, men sidder klar med lommetørklæderne næste gang i stedet, siger Christine Lauridsen.

Du kan se første afsnit af ’BH90210’ på TV 2 PLAY.