'Arvingerne'-skuespiller er med i 'Vild med dans'

Marie Bach Hansen forestiller sig, at hun vil "nørde" hver en detalje, når hun skal lære de mange nye danse. Hun kan slet ikke lade være.

De fleste kender hende som lillesøsteren Signe 'Sunshine' Larsen fra DR-serien 'Arvingerne' eller Nelly Winther i 'Mord uden grænser', men snart vil skuespiller Marie Bach Hansen tone frem på nationalt tv i en ny rolle.

Denne gang er det som nydanser i den nye sæson af 'Vild med dans'.

Den 34-årige skuespiller har takket ja til at prøve kræfter med de mange forskellige konkurrencedanse i håbet om, at hun kan skubbe til sine egne grænser.

- Jeg er en person, der godt kan lide udfordringer, og det her er virkelig en stor udfordring. Både at danse, at konkurrere og gøre det hele på tv, siger hun.

MARIE BACH HANSEN

34 år.

Skuespiller.

Uddannet fra Statens Teaterskole i 2010.

Debuterede på teatret Mungo Park, hvor hun har haft flere roller igennem tiden, blandt andet Kierkegaard-dramatiseringen 'Forførerens dagbog'. Hun har også spillet med i 'Højskolesangbogen' på Det Kongelige teater og 'Vredens druer' og 'Requiem' på Betty Nansen Teatret.

Hendes største roller er som Signe Larsen i 'Arvingerne' i tre sæsoner (2014-2017) og som Nelly Winther i 'Mord uden grænser' (15-18)

Hun har derudover medvirket i både film og tv-serier, blandt andet 'Klovn – the movie', 'Frit fald', 'Hvidsten Gruppen' og 'Borgen'

Dansen er en drøm

Marie Bach Hansens erfaringer med koreograferet dans ligger helt tilbage i hendes barndom. Her gik hun til folkedans, og som teenager var det hip hop. Siden er hendes evner på dansegulvet dog mest blevet støvet af ved private fester.

- Jeg elsker at danse, og jeg vil virkelig gerne lære det ordentligt, siger hun.

Under sin uddannelse på teaterskolen prøvede hun også forskellige typer bevægelse i undervisningen, men det var aldrig standard- eller latindans med alle de trin, der følger med.

Alligevel har skuespilfaget givet hende en forsmag på, hvordan hun måske vil håndtere de ugentlige fysiske udfordringer i 'Vild med dans': Hun går all in.

Arbejder på hver en detalje

I sin rolle som politikommissær i serien 'Mord den grænser' skulle hun på få måneder opbygge synlige muskler. Det blev til daglige timer i træningscentret både op til og under optagelserne. Og da hun spillede rollen som en professionel bokser, gjorde hun alt for at lære de tekniske færdigheder.

- Jeg glæder mig til at skulle danse så intensivt. Det motiverer mig meget at have et mål hver fredag. Hvis der er et klart mål, så knokler jeg, siger Marie Bach Hansen.

Motivationen kommer sandsynligvis til at kunne ses i 'Vild med dans', for hun har en tendens til at "nørde" enhver bevægelse.

- Jeg kan godt gå helt ind i, hvordan foden skal drejes, og de små tekniske detaljer omkring en bevægelse. Sådan var det også, da jeg gik på teaterskolen, og det er virkelig noget, jeg kan blive ambitiøs omkring. Måske for ambitiøs, siger hun med et grin og fortsætter:

- Bare jeg ikke får en fibersprængning den første dag, fordi jeg giver den for meget gas.

De øvrige offentliggjorte nydansere i 'Vild med dans' er sangeren Coco O., bokseren Mikkel Kessler, forretningskvinden Birgit Aaby, bordtennisspilleren Michael Maze, modellen Oscar Bjerrehuus, konditor og dj Christel Pixi og skuespillerne Jakob Fauerby og Neel Rønholt.

Se 'Vild med dans' på TV 2 til efteråret.