BH90210

Ny serie med 'Beverly Hills'-stjernerne på dansk tv

Ifølge ekspert er der en god mulighed for, at serien bliver en succes.

Den originale besætning fra den ikoniske serie 'Beverly Hills 90210' vender tilbage på dansk tv.

Fakta om 'Beverly Hills 90210'

 • Oprindeligt hed serien 'The Class of Beverly Hills'.
 • West Beverly High School findes ikke i virkeligheden. Skolen, der bliver brugt i optagelserne, hedder Torrance High School.
 • Jennie Garth var den første, der fik en rolle i tv-serien.
 • Dylan McKay skulle oprindeligt kun have været med i de første afsnit af tv-serien, men han blev senere forlænget.
 • 'Beverly Hills' er den mest indbringende tv-serie, produceren Aaron Spelling har lavet.
 • Der findes 296 afsnit af 'Beverly Hills' - ingen skuespillere har medvirket i samtlige afsnit.

Tilbage i maj kunne danske medier afsløre, at Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth, Brian Austin Green, Tori Spelling, Gabrielle Carteris og Ian Ziering, skuespillerne bag seriens centrale karakterer, ville blive genforenet.

Se stjernerne dengang og nu i billedet herunder:

FILM STILLS OF 'BEVERLY HILLS, 90210 - TV' WITH 1991, ENSEMBLE IN 1991VARIOUS
'Beverly Hills 90210'-stjernerne, som de ser ud nu.

Og snart man kan følge deres udskejelser på dansk tv. TV 2 vil nemlig vise den seks afsnit lange serie to dage efter den amerikanske premiere - nemlig 9. august klokken 20.55 på TV 2 ZULU.

I en pressemeddelelse skriver CBS Television Studios og FOX Entertainment, at de folkekære skuespillere i bedste meta-stil skal spille sig selv, mens de forsøger at få en ny sæson af hitserien på benene.

Mere fakta om 'Beverly Hills 90210'

 • Første afsnit rullede over skærmen mandag 22. marts 1992 klokken 20.06
 • 1.174.000 seere så med
 • Siden premieren i 1992 har TV 2 og TV 2 ZULU samlet set sendt 8.711 afsnit, svarende til over 6347 timers Beverly Hills
 • Det mest sete afsnit var sæsonafslutningen på sæson 3, der blev vist 14. oktober 1993 med 1.296.000 seere

- De genforenes, da en af dem foreslår, at det er tid til en genoplivning af 'Beverly Hills 90210'. Men arbejdet med at få en ny sæson op at stå kan blive en endnu mere interessant sæbeopera end en ny sæson af det gamle show. Hvad kommer der til at ske, når den første kærlighed, gamle romancer, venner og fjender mødes igen, lyder pressemeddelelsen.

Bliver ikke det nye 'Beverly Hills 90210'

Ifølge Frederik Dirks Gottlieb, der er serieekspert og radiovært på serieprogrammet 'Streamteam 2.0', har serien med de kendte skuespillere en god chance for at blive en succes.

I starten var det uvist, om Shannen Doherty, der spillede Brenda Walsh, ville medvirke, fordi hun har været syg med brystkræft i flere år. Hun er dog på rollelisten i den nye serie.

- Det her bliver jo ikke det nye 'Beverly Hills', og det virker heller ikke til, at det er det, de prøver. Det er jeg meget glad for. Det kunne næsten kun gå galt. Men hvis denne her nye serie er godt lavet og har et godt plot, så er der grobund for succes, siger han.

Kendte 90'er serier, der er blevet genoplivet

 • 'Hænderne Fulde'
 • 'Gilmore Girls'
 • 'Twin Peaks'
 • 'Will & Grace'
Gabrielle Carteris og Brian Austin Green, der spillede Andrea Zuckerman og David Silver, deltager begge i den nye serie.

Han lægger vægt på, at den nye måde at lave en genoplivning af en gammel serie på er et godt valg.

- 'Beverly Hills' var en ungdomsserie, som man aldrig har set det før. Det blev jo en megasucces dengang, og den formede flere generationer efter udgivelsen, siger han og fortsætter:

- En klassisk reboot (en efternøler til en serie, der følger de samme karakterer, red.) ville aldrig blive en succes. Men at lave en form for 'bagom' på serien er en god vej at gå. Så kan skuespillerne måske få mulighed for at vise en humoristisk side af sig selv.

Serien har premiere på det første af seks afsnit 7. august 2019 i USA og 9. august klokken 20.55 på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY. Du kan allerede nu se nogle af de gamle afsnit på TV 2 PLAY her.