Kendte

'Game of Thrones'-stjerne skal spille amerikansk Rita

Fans af 'Game of Thrones' vil kende USA's nye Rita fra rollen som Cersei Lannister.

Den danske tv-serie om skolelæreren Rita skal genindspilles i USA. Og det bliver med en af de store skuespillere fra hitserien 'Game of Thrones' i hovedrollen.

Det er nemlig den engelske skuespiller Lena Headey, der nu skal give den som den rebelske og viljestærke skolelærer. Det skriver Variety.

'Game of Thrones'-fans vil kende hende fra rollen som dronningen Cersei Lannister. Hun er tvillingesøster til Jamie Lannister, der spilles af danske Nikolaj Coster-Waldau.

Lena Headey som Cersei Lannister i den sidste 'Game of Thrones'-sæson.

De har begge været med gennem alle seriens otte sæsoner, og Lena Headey har modtaget fire Emmy-nomineringer og en Golden Globe-nominering for rollen.

Skuespiller er ideel til rollen

Herhjemme er skuespilleren Mille Dinesen nærmest blevet synonym med Rita og de karakteristiske ternede skjorter, hun så tit har haft på i serien.

Første afsnit blev sendt i 2012, og siden fulgte fire sæsoner.

Internationalt er serien blevet genindspillet både i Holland og Frankrig, mens det udenlandske publikum også har kunnet følge med i 'Rita' på Netflix.

I Variety beskrives Rita som den utraditionelle lærer og singlemor, mange danske tv-seere kender hende som. En, der angriber alle former for autoriteter på sin egen "rodede og ufiltrerede måde".

- Hun er jo en dejlig dame og utrolig uforudsigelig at være inde i, har Mille Dinesen udtalt om rollen som Rita.

Og det er ikke tilfældigt, at det netop er 'Game of Thrones'-stjernen, der nu skal spille den anarkistiske skolelærer.

- Rita er en dejlig karakter, der vil få dig til at grine og græde, når hun løbende udfordrer hykleriert omkring hende, siger direktør for underholdning i produktionsselskabet Showtime Jana Winograde til Variety og fortsætter:

- Det siger sig selv, at Lena Headey er en kraft, hvis essens er ideel til at påtage sig denne vidunderlige dynamiske hovedrolle.