'Game of Thrones'-stjerne skal spille amerikansk Rita

16x9
Lena Headey skal spille den amerikanske udgave af Rita. En rolle, der i Danmark er blevet synonym med skuespilleren Mille Dinesen. Foto: Scanpix Denmark / TV 2

Fans af 'Game of Thrones' vil kende USA's nye Rita fra rollen som Cersei Lannister.

Den danske tv-serie om skolelæreren Rita skal genindspilles i USA. Og det bliver med en af de store skuespillere fra hitserien 'Game of Thrones' i hovedrollen.

Det er nemlig den engelske skuespiller Lena Headey, der nu skal give den som den rebelske og viljestærke skolelærer. Det skriver Variety.

'Game of Thrones'-fans vil kende hende fra rollen som dronningen Cersei Lannister. Hun er tvillingesøster til Jamie Lannister, der spilles af danske Nikolaj Coster-Waldau.

Lena Headey som Cersei Lannister i den sidste 'Game of Thrones'-sæson.
Lena Headey som Cersei Lannister i den sidste 'Game of Thrones'-sæson. Foto: Helen Sloan / HBO

De har begge været med gennem alle seriens otte sæsoner, og Lena Headey har modtaget fire Emmy-nomineringer og en Golden Globe-nominering for rollen.

Skuespiller er ideel til rollen

Herhjemme er skuespilleren Mille Dinesen nærmest blevet synonym med Rita og de karakteristiske ternede skjorter, hun så tit har haft på i serien.

Første afsnit blev sendt i 2012, og siden fulgte fire sæsoner.

Internationalt er serien blevet genindspillet både i Holland og Frankrig, mens det udenlandske publikum også har kunnet følge med i 'Rita' på Netflix.

I Variety beskrives Rita som den utraditionelle lærer og singlemor, mange danske tv-seere kender hende som. En, der angriber alle former for autoriteter på sin egen "rodede og ufiltrerede måde".

- Hun er jo en dejlig dame og utrolig uforudsigelig at være inde i, har Mille Dinesen udtalt om rollen som Rita.
- Hun er jo en dejlig dame og utrolig uforudsigelig at være inde i, har Mille Dinesen udtalt om rollen som Rita. Foto: Per Arnesen/TV 2

Og det er ikke tilfældigt, at det netop er 'Game of Thrones'-stjernen, der nu skal spille den anarkistiske skolelærer.

- Rita er en dejlig karakter, der vil få dig til at grine og græde, når hun løbende udfordrer hykleriert omkring hende, siger direktør for underholdning i produktionsselskabet Showtime Jana Winograde til Variety og fortsætter:

- Det siger sig selv, at Lena Headey er en kraft, hvis essens er ideel til at påtage sig denne vidunderlige dynamiske hovedrolle.