GO'

Rebecca Laudrup er flyttet 22 gange: - Folk tror, det er nemt for mig

Den rodløse opvækst har resulteret i, at Rebecca Laudrup ofte spurgte sig selv, hvem hun er, og hvor hun hører til, fortæller hun.

Forestil dig, at du endelig er faldet til i skolen, har fået nogle gode venner og er glad. Men så skal du flytte.

Til et nyt hus, en ny by eller sågar til et helt nyt land.

Som datter af en af de største danske fodboldstjerner i historien har det været realiteten for 25-årige Rebecca Laudrup hele 22 gange. Hun har igennem sit liv boet i otte lande, og selvom det har givet hende oplevelser for livet, har det også været hårdt, fortæller hun i 'Go' aften Danmark'.

- Folk tror, at det er nemt for mig, men det er svært at starte forfra hele tiden i engelsktalende skoler med forskellige systemer, få venner og være alene, siger hun.

Med sin nye bog 'Jeg finder altid hjem' ønsker hun at gøre op med det glamourøse billede, som mange måske har af hende - og for at hjælpe andre, lyder det.

Rebecca Laudrup til fest hos modemagasinet ELLE, hvor hun også arbejder.

- Jeg har skrevet den, fordi der er mange kvinder og piger, der også har følt sig rastløse og kan relatere til identitetskrisen, der følger med, siger Rebecca Laudrup og understreger, at hun tror, at mange vil kunne sætte sig ind i hendes egen vej mod at hvile i sig selv, bygge selvværd op og gå imod normen.

En rodløs opvækst

Rusland, Hongkong og Spanien. Listen af lande, som Rebecca Laudrup har haft adresse i, er lang. Og det var især svært for hende, da familien skulle forlade Spaniens hovedstad, Madrid, for igen at starte forfra.

- Det var den hårdeste gang. Jeg var faldet rigtig godt til og var ked af at skulle væk igen. Men overraskende nok vænner man sig hurtigt til at komme videre og tage ja-hatten på, siger hun.

Sådan var det bare. Det var en del af det at være en Laudrup.

Men den rodløse opvækst har også resulteret i, at hun ofte spurgte sig selv, hvem hun er, og hvor hun hørte til.

Hun har boet i otte forskellige lande og gået på ligeså mange skoler. Så selvom der står "Danmark" i passet, har det ikke været hjem.

Rebecca Laudrup i New York med sin mand, Frederik Svejborg (tv.), og sin far, Michael Laudrup (th.).

Følelsen af at være hjemme knyttede sig til sidst ikke til et sted, men til familien, der var det eneste faste holdepunkt.

Men også her skulle hun finde sin plads, lyder det.

Bange for ikke at gøre det godt nok

Som en af Danmarks mest kendte fodboldfamilier fylder sporten en del, når man hedder Laudrup til efternavn.

Men mens Rebecca Laudrups to brødre, Mads og Andreas, gik i faderens fodspor, var der ikke de store krav til hende, fortæller Rebecca Laudrup i 'Go' aften Danmark'.

- De var så gode til den her ene ting, så det var ofte dem, der blev spurgt, hvordan det gik med det, siger hun.

- Jeg ville også gerne overbevise alle andre og især mig selv om, at jeg også var god til noget. Det var jeg så via skolen - det var der, jeg var den gode.

Hun kompenserede for de manglende forventninger ved at hæve sine egne. Noget, der stadig sidder i hende.

- Jeg ved godt, at jeg har været priviligeret, men jeg har også kæmpet med tanker om ikke at gøre det godt nok, siger hun.

- Jeg er vokset meget af det

Hun understreger dog også, at der ikke er nogen, der skal have ondt af hende.

Hun vil nemlig ikke bytte sin opvækst for noget - heller ikke fast adresse de første 18 år af sit liv.

- Jeg har fået en anden forståelse for andre mennesker og kulturer og er vokset meget af det. Det er den største gave, mine forældre har givet mig, siger hun.

Rebecca driver i dag en blog og er skribent for modemagasinet Elle. For nyligt fejrede hun ægteskabet med sin mand, Frederik Svejborg.

Rebecca Laudrup og hendes mand Frederik Svejborg.

Han er også årsagen til, at hun for første gang i mange år har fået følelsen af at høre hjemme samme sted, som hendes pas er udstedt. I Danmark.

Hun vil dog ikke udelukke, at der kommer flere udlandseventyr i fremtiden - men ikke lige nu. For som hun selv siger:

- Det er nok godt for mig at prøve at bo det samme sted mere end to år.