Mick Jagger er syg - Rolling Stones udskyder turné

16x9
The Rolling Stones har udskudt deres nordamerikanske turné. Foto: Morris Macmatzen / Ritzau Scanpix

Læger har sagt til Mick Jagger, at han ikke er klar til at tage ud og spille med bandet.

- Oh, what a drag it is getting old, sang Mick Jagger i front for The Rolling Stones på sangen 'Mother's Little Helper' tilbage i 1966.

Om det er alderen, der trykker, er uvist, men den 75-årige The Rolling Stones-forsanger, Mick Jagger, har fået at vide af læger, at han ikke er klar til den nordamerikanske turné, som bandet skulle have indledt i Miami den 20. april.

Rockstjernen "kan ikke tage på turné på nuværende tidspunkt", lyder det fra læger ifølge en udtalelse fra bandet.

- Det forventes, at han kommer sig fuldt ud, så han kan komme tilbage på scenen hurtigst muligt, lyder det videre.

Bandet oplyser ikke yderligere om Mick Jaggers tilstand.

Sangeren selv undskylder på Twitter, at han svigter alle de fans, der har billet til de kommende koncerter i USA og Canada.

- Jeg er ked af at blive nødt til at udskyde turnéen, men jeg vil arbejde meget hårdt på at være tilbage på scenen, så snart jeg kan, skriver han.

Turnéen, der skulle have varet fra 20. april til 29. juni, er som udgangspunkt udskudt til et senere tidspunkt. De fans, der har billet til koncerterne, kan bruge billetterne til de udskudte koncerter.

Verdens største rockband

The Rolling Stones blev dannet i London i 1962, da Mick Jagger og hans barndomsven Keith Richards mødte blandt andre multiinstrumentalisten Brian Jones og trommeslageren Charlie Watts. Jones forlod The Rolling Stones kort inden sin død i 1969, mens den nu 77-årige Watts stadig giver 'rullestenene' deres karakteristiske swing bag tønderne.

Sammen med særligt The Beatles var The Rolling Stones blandt frontfigurerne i 60'ernes Swinging London, der musikalsk satte standarden for det meste af den vestlige verden.

The Rolling Stones fandt deres fællesskab i kærligheden til genren The Blues, som blandt andre Muddy Waters og Howlin’ Wolf spillede den. Skåret helt ind til benet handler det om sang, guitar, trommer, piano og bas. Det er musik, der viser, at selve musikken i mange tilfælde både kan være barsk og smuk med kun få virkemidler.

Det var en formel, som bandet perfektionerede på pladerne ’Beggars Banquet’ (1968), ’Let It Bleed’ (1969) og på ikke mindst de to hovedværker ’Sticky Fingers’ fra 1971 ’Exile on Main St.’ fra 1972.

Siden vil onde tunger indvende, at The Rolling Stones har haft svært ved at leve op til deres tidligere musikalske bedrifter. Til gengæld har bandet sat nye standarder med spektakulære stadionkoncerter.

Så fra 70'erne og frem til i dag har Mick Jagger derfor indtaget rollen som verdens måske bedste frontmand i verdens måske største rockband.

Flere aflysninger

Det legendariske band har tidligere være tvunget til at udskyde koncerter, blandt andet i 2016, da Jagger fik strubebetændelse.

Tidligere har Keith Richards også været årsag til flere aflysninger i bandets 57 år lange karriere.