GO'

Trine Dyrholm om sexscener med 22-årig: De var planlagt i detaljer

I Trine Dyrholms seneste film forfører hun sin stedsøn, der spilles af den 23 år yngre svenske skuespiller, Gustav Lindh.

Intriger, løgne og hede sexscener.

Sådan lyder ingredienserne i filmen 'Dronningen', der har skuespilleren Trine Dyrholm i hovedrollen, og som allerede inden premieren har høstet masser af omtale og priser i udlandet.

I filmen, som har dansk premiere 28. marts, følger man Trine Dyrholm i rollen som Anne, en succesfuld advokat med to døtre, der er lykkeligt gift med lægen, Peter, men som langsomt involveres i et seksuelt forhold med sin 17-årige stedsøn, Gustav.

Svigt, magt, seksualitet, drifter, længsel og ensomhed.

Der er mange tematikker i spil, men især sexscenerne har krævet en særlig fortrolighed skuespillerne imellem, lyder det fra Trine Dyrholm i 'Go' morgen Danmark'.

Og her har det været en stor hjælp, at den 23-årige Gustav Lindh, der spiller hendes stedsøn, har været så modig og dreven, som han er.

- Det er meget sjældent, at man møder så ung en mand eller kvinde, som har så professionelt et udgangspunkt, og som bare går på niveau med det samme, men det gør Gustav, siger Trine Dyrholm, som selv har været med til at caste ham til rollen.

Sexscenerne var minutiøst planlagt

Gustav Lindh var kun 22 år gammel, da han fik rollen som Trine Dyrholms 17-årige stedsøn, men Trine Dyrholm har ikke følt, at hun skulle "passe på ham".

- Der er altid en blufærdighed ved at lave de scener. Altså det er jo ikke sådan, at man bare smider tøjet, siger Trine Dyrholm.

- Det er jo også blufærdigt at lave et sammenbrud eller noget andet - de svære scener, fortsætter hun.

Derfor var hele professionalismen, som holdet besad, vigtig, når sexscenerne skulle i kassen, lyder det.

- Alt var besluttet på forhånd. Sexscenerne har jo en betydning. Det er jo ikke sådan, at de bare har sex. Det fortæller noget om karaktererne, og der er noget dramatik i dem, så det er nogle rigtige scener, fortæller Trine Dyrholm.

Ifølge svenske Gustav Lindh brugte de en hel dag på at gennemgå sexscenerne sammen.

- De fokuserede på, hvordan de skulle fortælles, hvordan de skulle koreograferes og filmes, siger han i 'Go' morgen Danmark'.

- Ja, simpelthen ned til mindste detalje. De var meget, meget gennemforberedte, som man altid gør med stuntscener, fordi man selvfølgelig skal snyde med nogle ting. Og sådan er det jo også her. Det er jo skuespil - trods alt, griner Trine Dyrholm.

Castede selv Gustav Lindh

Trine Dyrholm var selv med i den sidste del af castingprocessen, hvor hendes unge medspiller skulle vælges, lyder det.

Det var hun, fordi kemien mellem de to er vigtig. 

- Det var utrolig vigtigt, for det er den vigtigste karakter i hele filmen, synes jeg. Filmen hedder ’Dronningen’, og det er hende, der er hovedrollen, men det står og falder med, om det bliver et troværdigt portræt af de to, siger den danske skuespiller.

Hun og holdet skulle finde en skuespiller, der kunne ligne en 17-årig, men som besad den professionalisme, der skulle til for at gennemføre filmens scener.

Og det har Gustav Lindh bevist, at han har, mener Trine Dyrholm.

Hurtigt viste det sig, at hun og den i dag 23-årige svenske skuespiller havde en god kemi sammen, og i dag er de gode venner, fortæller de begge i 'Go' morgen Danmark'.

Derfor håber både Gustav Lindh og Trine Dyrholm også, at de kommer til at arbejde sammen igen.

- Vi ved ikke med hvad. Næste gang spiller jeg din søde mor, som bare smører madpakker og sådan noget, griner Trine Dyrholm henvendt til Gustav Lindh.

Se Trine Dyrholm og Gustav Lindh fortælle om filmens sexscener og samarbejdet på TV 2 PLAY