Årgang 0

'Årgang 0'-Rachel vil flytte sammen med kæresten i udlandet

Til sommer vil Rachel Ellebye finde en bolig sammen med sin norske kæreste, Eirik Øyås. Om få dage fejrer de hendes 19-årsdag med en kærlighedsferie.

Det var et helt særligt smil, der lyste op i Rachel Ellebyes ansigt og øjne, da hun under optagelserne til ’Årgang 0’ i maj sidste år kunne fortælle, at hun havde fået en kæreste, som hed Eirik og var fra Norge.

Nogle måneder forinden havde hun ellers udtalt, at det var umuligt for hende at finde tid til en kæreste, når hun skulle passe sine studier i 2.g på den internationale I.B.-linje på Birkerød Kostskole.

Men kærligheden slog hårdt ned. Trods de geografiske udfordringer.

Ni måneder senere er Rachel Ellebye og Eirik Øyås fortsat et fasttømret, lykkeligt par, der ser hinanden så ofte, afstanden tillader det.

Og snart kan de glæde sig til at få lidt længere tid i hinandens selskab.

– I vinterferien skal vi til Berlin i anledning af, at jeg fylder 19 år. Det er første gang, vi rejser sammen. Vi skal på sightseeing rundt i byen, spise noget god mad og bare nyde at være sammen, siger Rachel Ellebye med glad stemme.

Parret rejser på selve Rachels fødselsdag, fredag den 8. februar, og tager hver sit fly fra hver sin hovedstad og mødes i Berlin.

Efter kærlighedsferien i den tyske metropol skal parret tilbringe et par dage hos Rachels forældre i den sønderjyske by Felsted, hvor Rachels mor fik arbejde som præst 1. september sidste år. Her holdt Rachel og Eirik også jul. En hyggelig og dejlig jul, tilføjer Rachel.

Se klip fra 'Årgang 0' med det forelskede par øverst.

Bare en skøn fyr

Når Rachel Ellebye skal forklare, hvorfor hun lige netop er faldet for Eirik, formulerer hun det sådan.

– Jeg tror egentlig, det er fordi, han er så afslappet, og jeg kan mærke, hvor meget han passer på mig og vil mig det bedste. Han er bare en skøn fyr. Jeg kan snakke med ham om alt, og jeg elsker ham så meget, lyder det.

Rachel lægger ikke skjul på, at hun betragter det som en stor fordel, at hendes nye kæreste ikke på forhånd kendte til hendes status som tv-kendis i Danmark. For så føler hun sig mere sikker på, at det er hende, han vil have, og ikke "Rachel fra tv".

Da Rachel selv har norske aner – både hendes nu afdøde farmor og en del af hendes mors familie stammer fra Norge – synes hun samtidig, det er helt hjemligt at være kæreste med en nordmand.

– Jeg har i forvejen et tilknytningsforhold til Norge og synes, det er et dejligt land. Jeg har været der nogle gange, da jeg var yngre. Mest for at stå på ski og lignende, siger hun.

Dét med at stå på ski er en interesse, hun i høj grad deler med Eirik, der nærmest ”er født på ski”, som hun udtrykker det. De to var første gang ude på løjperne sammen, da Rachel var oppe at besøge ham i december, og ifølge hendes eget udsagn kunne hun godt følge med.

Parret deler også en anden interesse:

– Vi kan rigtig godt lide hunde begge to. Så måske vi skal have en hund engang i fremtiden, tilføjer hun med et lille grin.

Vil holde sabbatår med Eirik

Indtil videre er det Rachels 19-årige kæreste, der oftest har taget turen frem og tilbage mellem Norge og Danmark, så de kunne være sammen. Der er typisk gået tre-fire uger imellem, at de har set hinanden.

Jeg håber på at finde et job i en café eller en butik

Rachel Ellebye

Rachel har dog også nået at besøge Eirik i Norge tre gange. Senest i nytåret, som hun skød ind sammen med Eirik og hans forældre, som bor i Hakadal nord for Oslo.

– Eiriks forældre er rigtig, rigtig søde. De har også taget godt imod mig, så det er heldigvis meget positivt, siger Rachel Ellebye og tilføjer, at Eiriks mor er kok, mens faren arbejder som skolefotograf. Familien består desuden af Eiriks to år ældre storesøster, Sarah.

Planen er, at Rachel skal flytte til Oslo og bo sammen med Eirik, når hun efter studenterfester og sommerferie tager hul på sit planlagte sabbatår.

- Jeg håber på at finde et job i en café eller en butik, hvor jeg kan arbejde i dagtimerne, mens Eirik passer sin elektrikeruddannelse, siger hun.

Lige nu bor Eirik stadig hos sine forældre, halvanden times kørsel nord for Oslo. Så parret går efter at finde en bolig, der ligger så tæt som muligt på den norske hovedstad. Alt efter, hvad økonomien tillader.

- Det er jo dyrt at bo i Norge, som Rachel siger.

Næste gang, hun tager turen nordpå for at besøge Eirik, bliver i påskeferien.

Overvejer at gå på norsk uni

Den altid velovervejede Rachel Ellebye har også for længst planlagt, hvad der skal ske efter sabbatåret.

Hun vil læse geografi på Københavns Universitet, og senere vil hun sandsynligvis videreuddanne sig med en mastergrad i global udvikling.

– Jeg har altid interesseret mig for verden og for, hvordan miljø og omgivelser kan påvirke mennesker og deres måde at leve på. Jeg følger også meget med i, hvad der sker rundt om i verden, for eksempel krisen i Venezuela lige nu, fortæller hun.

Rachel tænker, at uddannelsen vil kunne føre til et job på geografisk institut på universitetet, enten med forskning eller undervisning. Og måske endda på sigt til et embede som diplomat.

– Der er rigtig mange af mine klassekammerater, der har sagt, at de sagtens kunne se mig som diplomat, og det kunne jo være superspændende, siger hun drømmende.

Men selv om Rachel i første omgang regner med at tage sin videregående uddannelse i København, kan det godt være, at hun skifter mening inden da.

– Eirik bliver færdiguddannet som elektriker til december, og derefter vil han videreuddanne sig til ingeniør. Det tager tre år. Så det er selvfølgelig lang tid for os at fortsætte med at pendle for at se hinanden. Derfor kan det godt være, at jeg ender med at studere i Norge, siger hun.

Ifølge Rachel har hun mulighed for at blive optaget på et norsk universitet på samme vilkår som norske unge. Undervisningen vil så foregå på norsk, men eksamensopgaverne må hun gerne aflevere på dansk.

– Hvis jeg nu alligevel lærer norsk flydende i løbet af mit sabbatår, så bliver det hele jo noget nemmere, konstaterer hun.

Tredje afsnit af 'Årgang 0' kan ses lige nu på TV 2 PLAY eller tirsdag klokken 20.00 på TV 2.