'Årgang 0'-bror flytter hjem igen - drømmen om kæreste og lejlighed brast

’Årgang 0’-Christians storebror, Oscar, var egentlig flyttet hjemmefra og boede i en lejlighed med kæresten Line. Men nu er de ikke sammen mere.

Den ældste af sønnerne i ’Årgang 0’-familien fra Aarhus, 22-årige Oscar Elhauge, flyttede for et år siden sammen med sin kæreste Line i en lejlighed i Aarhus midtby.

På det tidspunkt havde de to dannet par i omkring tre år, og de nød at få deres eget, så de kunne bestemme alting selv. Eksempelvis hvad de skulle have at spise til aftensmad, som de fortæller i et 'Årgang 0'-ekstraprogram på TV 2 PLAY.

Men tilværelsen som udeboende varede kun i præcist ét år for Oscar, der for et par uger siden flyttede hjem til forældrene i Højbjerg-villaen igen.

– Når man er sammen hver eneste dag, bliver det hurtigt for meget. Jeg følte ikke, jeg havde så meget frihed, som jeg kunne ønske, nævner Oscar Elhauge som en af de væsentligste årsager til, at han ikke længere er i et fast forhold.

Se klip fra 'Årgang 0'-ekstraprogram øverst.

Savnede familien

Heldigvis for Oscar Elhauge var hans gamle værelse i barndomshjemmet netop blevet ledigt igen, fordi lillebror Ludwig, som ellers havde overtaget det, nu er på efterskole.

– Ludwig har taget de fleste af sine ting med sig på efterskolen, så jeg kan sagtens være her. Jeg har det megadejligt og er meget gladere igen, lyder det fra storebror Oscar.

Han erkender, at han faktisk flere gange har savnet familien, efter han flyttede hjemmefra.

– Der har været perioder, hvor jeg ikke så mine forældre i fem-seks uger. Og der kunne jeg da godt mærke, at det snart var på tide at ses igen. For min familie er jo ligesom mit liv, siger han.

Ifølge Oscar har glæden været gensidig, da hans mor og far kun synes, det er hyggeligt, at han er flyttet tilbage.

Tina og Mogens Elhauge har nu næsten fået huset fuldt igen, da deres mellemste søn, den 18-årige ’Årgang 0’-stjerne Christian, også stadig bor hjemme. Foreløbig indtil han bliver student til sommer.

Læser til lærer

Selv om Oscar Elhauge nyder godt af, at han nu igen kan overlade madlavning og tøjvask til sine forældre, driver han den ikke bare af. Han har netop taget hul på andet semester af læreruddannelsen, hvor han får stadig mere hjemmearbejde at se til. 

- Vi er for eksempel blevet bedt om at købe en roman på engelsk, som er på 459 sider med småt skrift og tætskrevne sider. Den skal vi nå at læse, inden vi snart skal på studietur til Irland, fortæller Oscar.

Da hans drøm er at blive musiklærer, går der også en del tid med at spille guitar og synge. Noget, som han har øvet sig på de seneste otte-ni år.

– Jeg slapper af, når jeg spiller musik. Faktisk bruger jeg nu mere tid på at spille guitar end på computerspil, lyder det fra Oscar Elhauge.

Der er dog også en anden væsentlig grund til, at han holder så meget af at dyrke sin egen musik. For når han synger, oplever han, at det hjælper på hans medfødte talefejl.

– Jeg har det, man kalder for ”løbsk tale”. Det kan minde lidt om at stamme, men er ikke helt så slemt. Det betyder, at jeg hakker meget i det, når jeg taler. Og det kan være svært for andre at forstå, hvad jeg siger. Men det forsvinder helt, når jeg synger, forklarer han.

I ’Årgang 0’-ekstraprogrammet 'Oscar - Girl & Guitar' på TV 2 PLAY fortæller Oscar Elhauge mere om sit talehandicap og giver et nummer med sin guitar.

Har nydt at være en del af ’Årgang 0’-projektet

Dokumentarserien ’Årgang 0’ er nu gået ind i sin sidste sæson, da det fra starten har været aftalt, at seriens hovedpersoner skulle følges, indtil de fyldte 18 år. 

Familien Elhauge meldte sig ind i dokumentarprojektet i 2007, hvor de lod deres dengang seksårige søn, Christian, komme ind som en erstatning for en af de oprindelige ’Årgang 0’-børn, Mathilde, hvis familie valgte at trække sig ud af serien.  

For Oscar Elhauge har det betydet, at han nu i 10 år har stået i skyggen af lillebror Christian, når tv-holdet fra ’Årgang 0’ kom på besøg for at filme. Men det har ikke generet ham. Tværtimod.

– Jeg synes faktisk, det har været en fin rolle at stå i skyggen af Christian. Det er jo klart, at det er ham, der er hovedpersonen, og at programmet skal handle om ham, siger den fire år ældre Oscar Elhauge og fortsætter.

– Men alligevel, når der er sket store ting for os som familie, som for eksempel da jeg blev student, så er det også kommet med. For hele familien er jo en del af serien. Så jeg synes stadigvæk, at jeg har været meget med.

Med den 17 minutter lange minidokumentar 'Oscar - Girl & Guitar', der udelukkende er produceret til TV 2 PLAY, kan Oscar Elhauge nu selv opleve, hvordan det er at være i centrum. En rolle, han også nyder, forsikrer han.

Følg desuden Oscar, Christian og alle de andre i sæsonens andet afsnit af 'Årgang 0' lige nu på TV 2 PLAY eller tirsdag klokken 20.00 på TV 2