De største øjeblikke

Grevinde Alexandra viste nye sider af sig selv: Vi har kun det ene liv

År 2018 har budt på mange omvæltninger og nye projekter for grevinde Alexandra, både på privatfronten og i offentligheden.

Et vovet maleri. En bogudgivelse om danskerne. Og en popsang med elektroniske toner.

År 2018 blev året, hvor danskerne oplevede helt nye sider af grevinde Alexandra.

Først fik vi lov til at se hende med bare skuldre i en halvgennemsigtig hvid top på det portræt, kunstneren Lill-Marlen Elnegaard havde lavet af grevinden i maj.

Grevinde Alexandra sprang ud som sangerinde

Senere kunne danskerne så læse Alexandras egne ord i bogen ’Mit lykkelige land’, der handler om hendes møde med danskerne. 

Og i november kunne vi pludselig høre Alexandra synge på sit helt eget sangnummer ’Wash Me Away’.

Jeg har brugt mest tid på bogen

Spørger man grevinde Alexandra selv er hun ikke i tvivl om, hvilke af de tre projekter, hun var mest nervøs for.

- Jeg har brugt mest tid på bogen. Det har virkelig været en fødsel for mig, at skulle skrive bogen om 'Mit lykkelige land', siger hun i showet ’TV 2018 De største øjeblikke’, der kan ses på TV 2 PLAY.

Se 'De største øjeblikke' og hør grevinde Alexandra fortælle om sit år på TV 2 PLAY

Men grevinden erkender, at hun også var lidt nervøs, inden hun trådte op på scenen i Malmö Arena for at synge sin sang foran tusindvis af publikummer.

- Jeg har aldrig sunget før, så det der med at stå oppe på en scene, det var noget, hvor jeg virkelig fik et sug i maven. Men jeg følte mig godt forberedt og sagde til mig selv, ”gå ud og nyd det”, fortæller hun til TV 2 efter showet.

Men hvordan kan det være, at vi først ser den nye side af grevinde Alexandra nu?

- Jeg synes, jeg står et sted i mit liv, hvor mine børn er blevet store. De er blevet mere selvstændige, og jeg har fået mere tid til mig selv igen. Jeg føler, jeg har mere kontrol over mit liv, forklarer hun.

Hans Engell: - Det er helt ved siden af skiven

Det er dog ikke alle, der har været lige begejstret for Alexandras nye projekter.

I programmet ’News og Co.’ udtalte politisk kommentator Hans Engell, at det vovede maleri var ”helt ved siden af skiven”. Forfatter Søren Jakobsen, der har skrevet flere bøger om kongefamilien og magthavere i Danmark, var heller ikke imponeret. Han mente, at billedet var ”i den platte afdeling og skadeligt for grevindens image”.

Grevinde Alexandra insisterer dog på, at hun ikke er bange for kritik og heller ikke lader sig påvirke af de negative kommentarer. Til gengæld er hun bange for, om hun engang skulle komme til at se tilbage på et liv, hvor hun ikke tog de chancer, der bød sig.

- Jeg siger altid, man har kun det ene liv. Det er op til os at sige: Har jeg virkelig levet det liv, jeg ville?, siger hun. 

- Han er så imponerende

Grevindens år 2018 har på alle måder været et anderledes år. Derhjemme er hendes to sønner, prins Nikolai og Felix nemlig også begyndt på nye projekter.

- Felix er færdig med folkeskolen og startet på gymnasiet. Og Nikolai er blevet færdig med gymnasiet og er begyndt på sin modelkarriere, som jeg følger meget nøje. Han er så imponerende, tilføjer hun.

Meget tyder på, at vi kommer til at se endnu flere nye sider af grevinde Alexandra i 2019. Indtil videre har hun planlagt en række foredrag, men hun er slet ikke færdig med at afprøve sine talenter. 

- Jeg ser frem til nye udfordringer indenfor det kreative. Som jeg sagde tidligere, vi har kun det ene liv, siger hun.

Se 'De største øjeblikke' og hør grevinde Alexandra fortælle om sit år på TV 2 PLAY