Årgang 0

'Årgang 0'-stjerne viser kæresten frem

Han kommer fra Norge og skal blandt andet fejre jul med sine danske svigerforældre.

Rachel Ellebye, der er kendt fra TV 2-programmet 'Årgang 0', havde onsdag taget sin kæreste Eirik med på den røde løber til optagelserne på showet 'De største øjeblikke', der sendes søndag 30. december klokken 20 på TV 2.

- Vi har været sammen i lige omkring syv måneder, og vi er virkelig glade, siger Rachel Ellebye.

Eirik kommer fra Norge, og det var en ren tilfældighed, at de to lærte hinanden at kende i maj tidligere på året, hvor de begge to var at finde på Generator Hostel i det indre København.

Her mødte 'Årgang 0'-deltageren og hendes veninde en gruppe nordmænd, som de tilfældigt faldt i snak med.

- Der var bare skide god kemi fra start af, siger Rachel Ellebye.

Selvom hun i flere år har været et kendt ansigt i Danmark, vidste Eirik ikke på forhånd, at Rachel var med i et tv-program. 

Det fandt han først ud af dagen efter.

- Der var nogen, der genkendte hende på gaden, og så fortalte hun det, siger Eirik.

Ifølge Rachel er det skønt, at hendes kæreste ikke kender hende fra tv.

Norsk blod en fordel

Dagen efter, kæresteparret havde mødt hinanden første gang, blev Eirik præsenteret for Rachels forældre, og her var det et plus at være nordmand.

- Jeg er jo selv halvt norsk, så det kan ikke være bedre. Jeg tror, min mor sidder oppe på sin sky og klapper i hænderne af glæde, siger Rachels far, Lars Ellebye.

Han har kun pæne ting at sige om sin datters kæreste.

- Jeg kan sige absolut god for ham. Han var høflig første gang, vi mødte ham, havde håndkontakt og var god til øjenkontakt, siger Lars Ellebye.

Og det gode førstehåndsindtryk hos svigerforældrene har allerede båret frugt, da Eirik skal fejre en af årets store højtider i Danmark.

- Han kommer ned og holder jul med vores familie, og så tager jeg med ham op til Norge og holder nytår sammen med hans venner og familie, siger Rachel Ellebye.

Tilbage til Argentina

Rachel går til daglig i 3. g på Birkerød Gymnasium og bliver student næste sommer, mens Eirik er ved at uddanne sig til elektriker i Oslo. 

Selvom kæresteparret på nuværende tidspunkt er bosat langt fra hinanden i hvert sit land, er det ikke noget problem at holde kontakten med hinanden.

- Vi har Messenger og Snapchat og kan altid bare ringe til hinanden. Samtidig har jeg været oppe for at besøge ham to gange, og han kommer oftere til Danmark, end jeg kommer til Norge, siger Rachel Ellebye.

Jeg kan sige absolut god for ham

Rachels far om kæresten Eirik

Hvad der skal ske for hende, når studenterhuen sidder på hovedet, er der ikke de store tanker om endnu, men et lille ønske om en udenlandsrejse er dog på blokken.

- Jeg vil gerne rejse tilbage til Argentina og tage Eirik med, siger Rachel Ellebye.

Netop det sydamerikanske land har hun tidligere haft et 11 måneder langt udvekslingsophold i, som man blandt andet har kunnet følge i 'Årgang 0'.

- Jeg regner med at holde et sabbatår. Og så håber jeg på at komme ind og læse geografi på Københavns Universitet, siger Rachel Ellebye.

Slut med filmhold i hælene

Siden 2000 har danskerne kunnet følge sønderjyske Rachel og hendes familie, der består af broren David og forældrene Theresia og Lars.

Men til januar er det slut. Her ruller de sidste afsnit nemlig over skærmen på TV 2.

- På den ene side er jeg glad for, at 'Årgang 0' slutter, på den anden side er det også lidt vemodigt. Det har været en del af mit liv, siden jeg blev født, siger Rachel Ellebye.

Samme følelse har hendes far.

- Det har været en fantastisk oplevelse. Vi kommer til at savne kontakten med filmholdet, selvom vi stadigvæk har kontakt med nogle af dem, siger Lars Ellebye.

DU KAN SE ALLE SÆSONER AF 'ÅRGANG 0' PÅ TV 2 PLAY.