Dansk skuespiller landede rolle i ny 'Fantastiske skabninger'-film: - Alt var hemmeligt

At han fik rollen, har den danske skuespiller stadig svært ved helt at tage ind.

- Silencio!

Eller i hvert fald noget derhen ad lød ordren, da danske David Sakurai blev en del af den helt nye 'Fantastiske skabninger'-film: 'Grindelwalds forbrydelser'.

Alle skuespillere, statister og filmarbejdere var underlagt en striks tavshedspligt med alenlange kontrakter til den nye film fra det kendte Harry Potter-univers, der har premiere torsdag.

David Sakurai spiller rollen som den onde Gellert Grindelwalds tilhænger, Krall, men før han fik rollen, måtte han gennem en meget mystisk og tophemmelig casting, fortæller han i ‘Go' morgen Danmark’.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg blev castet til, da jeg blev bedt om at sende en videooptagelse med to replikker. Alt var meget hemmeligt. Ikke engang min agent måtte se castingoptagelsen, som vi skulle sende afsted, lyder det.

Måtte ikke få manus i hånden

Det hemmelige filmprojekt gik under et dæknavn, og det samme gjorde rollen, som David Sakurai skulle castes til.

Men da først instruktørens navn, David Yates, dukkede op, kunne den dansk-japanske skuespiller lægge to og to sammen, fortæller han.  

- Efter castingbåndet var sendt, havde jeg en skypecasting med ham. Der afslørede han, at det var 'Fantastic beasts'. En uge eller to senere fik jeg rollen, lyder det.

Mystikken lettede dog ikke, efter David Sakurai skrev under med Warner Bros. i Los Angeles, siger han.

Danske David Sakurai er også med i traileren til 'Grindelwalds Forbrydelser'. Video: Warner bros. Pictures. Video: Julie Bülow

- Vi fik ikke manus på papir, men gennem et meget kodet netværk med adgang fra computeren. Hver dag når vi kom på settet, fik vi manus. Normalt er det ikke noget, produktionen går op i, men der stod nogle meget søde mennesker og ventede ved vores trailere og sagde: "Jeg skal have manus, tak", når vi gik hjem, fortæller skuespilleren.

Samme procedure gjaldt også for alle de speciallavede tryllestave i filmen. Efter hver endt optagelse kom to mænd med en kuffert med lås og samlede sammen.

- Hver gang vi var færdige med et take, stod de klar og sagde: “Hr. Sakurai, du må meget gerne aflevere din tryllestav igen". Alt var hemmeligt på den produktion. Alt. Og specielt tryllestavene, lyder det.

Skuespillerne blev introduceret for stavene ved en slags ceremoni, før optagelserne startede.

- Der kom to mænd ind med en låst kuffert, og så fik vi hver især udleveret vores tryllestav, som var helt unik og designet til vores karakterer. Da gik det op for mig, at nu er det rigtigt, det her, fortæller David Sakurai, som stadig er ved at fordøje den store oplevelse.

Kæmpestor rolle

At han fik rollen, har den danske skuespiller stadig svært ved helt at tage ind.

- Det tog lidt tid at forstå. Det var noget af et ansvar at tage.

- Det bliver ikke større. Det var noget, jeg aldrig havde drømt om, da jeg startede. Det er jo en af de største franchises, der findes, hvis ikke den største, siger David Sakura i 'Go' morgen Danmark'.

At rollen som Gellert Grindelwalds håndlanger ovenikøbet satte ham ansigt til ansigt med et af hans helt store barndomsidoler, Johnny Depp, gjorde oplevelsen til noget særligt.

- Det var helt specielt for mig. På mit teenageværelse hang Bruce Lee på den ene side og Depp som Edward Saksehånd på den anden side. Han var nok den, jeg var mest inspireret af, lyder det.

Det bidrog da også til nervøsiteten, at han skulle spille overfor sit idol. Heldigvis var instruktøren fuld af ros.

- Jeg havde nerver på, men da jeg kom på settet, sagde instruktøren: "Jeg kiggede så mange bånd igennem, men da du dukkede op, sagde jeg: “Det skal være dig. Jeg har set dine andre film. Derfor er det dig”, husker skuespilleren.

Se hele interviewet med den danske 'Fantastiske skabninger'-skuespiller på TV 2 PLAY.