Preben Elkjær efterlyste 'redningsmand' fra Lagkagehuset

16x9
Klubejer Preben spillede 69 landskampe for Danmark og scorede 38 mål. Foto: Jeanne Kornum / Scanpix Danmark

Den tidligere landsholdsspiller ledte søndag efter manden, som hjalp ham med at betale en regning.

En af dansk fodbolds bedste angribere nogensinde kom i weekenden i en prekær situation, hvor han skyldte penge til en venlig sjæl, han mødte i Lagkagehuset.

Da Preben Elkjær søndag stod i kagekædens filial i Hellerup, fik han en hjælpende hånd fra en anden kunde, da han ikke kunne betale sin regning.

Den tidligere fodboldspiller fik dog efterfølgende problemer med at tilbagebetale hjælpsomheden og måtte efterlyse sin redningsmand på Twitter.

Efterlysningen blev i løbet af dagen liket og delt flittigt på det sociale medie, hvor der også kom flere vittige kommentarer.

Ekstra Bladet beskrev situationen kort ud fra Preben Elkjærs tweet, og det blev afgørende for at finde hans redningsmand, da avisen delte artiklen på sin Facebook-side.

Det så søsteren til den eftersøgte Martin nemlig, taggede sin bror i kommentarsporet og spurgte, om han var den rette Martin.

Søndag aften kunne efterlysningen afblæses, da Martin Bastrup Bruun reagerede på Elkjærs Twitter-opslag.

Modtog penge med det samme

Preben Elkjær havde været uden kontanter og kreditkort i Lagkaghuset søndag formiddag og forhørte sig, om man kunne betale med Mobilepay, hvilket ikke var tilfældet.

- Jeg tilbød at betale, og så kunne han bare overføre med Mobilepay til mig. Preben var dog i den uheldige situation, at han havde fået nyt kort, så han kunne ikke overføre pengene, men han ville så gøre det senere, siger Martin Bastrup Bruun til TV 2.

PREBEN ELKJÆR LARSEN

Født: 11/9-1957

Position: Angriber

Landskampe: 69

Landsholdsmål: 38

Klubber:

-1975: Frederiksberg Boldklub

1976: Vanløse IF

1977-1978: FC Köln

1978-1984: Lokeren

1984-1988: Hellas Verona

1988-1990: Vejle Boldkub

Titler:

Bundesligaen (77/78)

Serie A (84/85)

Nummer tre, to og fire i afstemningen om Ballon d’Or i hhv. 1984, 1985 og 1986.

Preben Elkjær mistede af ukendte årsager Martins nummer og måtte derfor tage Twitter i brug for at finde sin redningsmand. Det sociale medie viste sig gavnligt, og Martin Bastrup Bruun modtog en mail fra den tidligere landsholdsspiller.

- Jeg havde glemt alt om det og tænkte ikke, at jeg skulle have de penge. Det var jo også kun 30 kroner. Han har overført pengene, så alt er i den skønneste orden, siger han.

Elkjær takkede søndag aften for hjælpen med at finde Martin via de sociale medier og skrev, at gælden nu var betalt.

God historie til vennerne

Episoden i Lagkagehuset søndag formiddag har kastet flere emojis og sjove kommentarer af sig fra vennerne, og det bliver en god historie at kunne fortælle fremover, siger Martin Bastrup Bruun:

- Det er jo altid sjovt, når der er en kendt person indblandet.

Preben Elkjær betegnes som en af dansk fodbolds største stjerner gennem tiden. I en årrække bombede han løs på det danske landshold, mens han nød stor succes i belgiske Lokeren og italienske Verona.

Lige nu er Elkjær dog mest kendt for sin ekspertrolle hos TV3 Sport, hvor han dækker Champions League.