Kendte

Kanye West skifter navn - og hylder Trump

Det er ikke første gang, rapperen viser sin støtte til præsidenten.

Så er det farvel til Kanye West – og pænt goddag til Ye. I hvert fald på de sociale medier. 

Rapperen bag 'Stronger' har nu skiftet navn på både Twitter og Instagram. 

- Vedkommende, der tidligere er kendt som Kanye West. Jeg er YE, skriver han.

Om navneforandringen er officiel eller blot til ære for hans følgere på de sociale medier, vides ikke. Ifølge BBC er rapperen dog længe blevet kaldt Ye af venner, og hans ottende album, som udkom i juni, bærer også navnet som dets titel.

Et religiøst navn

Kanye West talte i forbindelse med udgivelsen af 'Ye' med TMZ om ordets helt særlige betydning for ham.

- Jeg mener, at 'ye' er det mest brugte ord i Bibelen, og at det betyder 'you' ('dig', 'du', 'I' og 'jer' på engelsk, red.). Så jeg er dig, jeg er os, det er os, lød det lettere kryptisk fra rapperen, der fortsatte:

- Det er gået fra Kanye, som betyder 'den eneste', til blot Ye. Det genspejler det gode, det dårlige, det forvirrede, alt i os. Albummet genspejler, hvem vi er.

Afstemning

Hvad synes du om det nye navn?

Mødt af buhråb

Verden mødte så for første gang Ye lørdag aften, hvor han aflagde det amerikanske sketchshow 'Saturday Night Live' et visit.

Her troppede han ifølge Independent – trods protester fra produktionen – op med en af de famøse ’Make America Great Again’-kasketter for at vise sin støtte til den amerikanske præsident. Donald Trump bar lige netop den type kasket med det slogan som vartegn under sin valgkamp.

Modstand på Twitter

Selvom hovedbeklædningen blev mødt med buh-råb fra publikum, understregede Ye senere sin støtte til præsidenten i et tweet.

- Dette repræsenterer godhed, og at Amerika er ved at blive hel igen. Vi vil ikke længere outsource til andre lande. Vi vil bygge fabrikker her i Amerika og skabe jobs. Vi vil skaffe jobs til de, der er fri af fængsel, ligesom vi afskaffer den 13. forfatningsændring (ændringen, der afskaffede slaveriet, red.), skriver han blandt andet.

Også her fik Ye en hård medfart.

Nogle tryner ham for at have misforstået, at den 13. forfatningsændring rent faktisk forbød slaveriet og gav stemmeret til alle uanset race. Andre driller ham med, at den kasket, han så fint bærer på toppen, med al sandsynlighed er produceret i Kina, hvilket udstiller hans holdning til outsourcing.

Trump og Kanye mødte hinanden til audiens i Trump-tower tilbage i december 2016.

Præsidentiel støtte

Det er dog ikke alle, der er ude med riven.

Manden, som Ye bliver kritiseret for at hylde, er nemlig ikke sen til at støtte sin efterhånden trofaste følger.

- Som mange andre ser jeg ikke længere 'Saturday Night Live' (selvom jeg tidligere har været vært på programmet). Det er ikke længere sjovt, talentfuldt eller charmerende. Det er blot en platform for demokraterne, skriver Donald Trump på Twitter og fortsætter:

- Rygtet siger dog, at Kanye West, som havde en Make America Great Again-hat på (på trods af han fik et 'nej' til det), gjorde det fremragende, lyder det rosende fra præsidenten, der altså ikke har taget navneforandringen til sig.

Kanye West - nu Ye - er langt fra den eneste rapper, der har forsøgt sig med et nyt navn.

Eksempelvis har rapperen Sean Combs gået under både Puff Daddy, P. Diddy og Diddy.

Calvin Cordozar Broadus, Jr. - bedst kendt som Snoop Dogg - har ligeledes forsøgt sig med Snoop Doggy Dogg, Snoop Lion og Snoopzilla.