Lars Mikkelsen nomineret til international tv-pris

16x9
I 'Herrens Veje' spiller Lars Mikkelsen provsten 'Johannes'. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Den danske skuespiller er oppe imod skuespillere fra Brasilien, Canada og Tyrkiet i kampen om hæderen.

Lars Mikkelsen er onsdag eftermiddag blevet nomineret til en international Emmy-pris for sin rolle i DR-serien 'Herrens Veje'.

Det skriver International Academy of Television Arts og Sciences (IATAS), der står bag prisen, i en pressemeddelelse.

Mikkelsen er nomineret i kategorien Bedste Mandlige Skuespiller og skal kæmpe om prisen med skuespillerne Julio Andrade fra Brasilien, Billy Campbell fra Canada og Tolga Saritas fra Tyrkiet.

- Ser man på den store variation og geografiske spredning blandt dette års nominerede, så står det klart, at talentfulde præstationer på tv er et globalt fænomen, siger Bruce L. Paisner, der er præsident for IATAS, i pressemeddelelsen om dette års felt.

Tidligere har de danske skuespillere Sofie Gråbøl og Sidse Babett Knudsen været nomineret i kategorien Bedste Kvindelige Skuespiller for deres roller i henholdsvis 'Forbrydelsen' og 'Borgen', men ingen af dem kunne tage prisen med hjem.

'Herrens Veje' er en dramaserie om det moderne menneskes tro og tvivl. Her ses Lars Mikkelsen sammen med den kvindelige hovedrolle i serien Ann Eleonora Jørgensen samt seriens manuskriptforfatter Adam Price.
'Herrens Veje' er en dramaserie om det moderne menneskes tro og tvivl. Her ses Lars Mikkelsen sammen med den kvindelige hovedrolle i serien Ann Eleonora Jørgensen samt seriens manuskriptforfatter Adam Price. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

DR, der står bag serien Herrens Veje, har dog haft stor succes ved tidligere Emmy-shows.

22 gange er en DR-produktion blevet nomineret til prisen for Årets Serie.

Fire gange har det ført til sejr - blandt andet for 'Livvagterne' i 2009, 'Ørnen' i 2005, 'Nikolaj og Julie' i 2003 og 'Rejseholdet' i 2002.

Vinderne bliver afsløret ved en stor ceremoni i New York 19. november.