Første Spacey-film efter MeToo-anklager tjener kun 823 kroner på åbningsaften

Den oscarvindende skuespiller er tilbage med en birolle i filmen 'Billionaire Boys Club'.

14 billetter.

Så mange amerikanske biografgængere valgte fredag at bruge deres aften på at se skuespiller Kevin Spaceys tilbagevenden til det store lærred efter sidste års anklager om seksuel chikane.

En gennemsnitlig amerikansk biografbillet koster ni dollars, og dermed indtjente filmen 'Billionaire Boys Club' kun 126 dollars, svarende til 823 kroner, da den havde premiere i 10 biografer USA.

Til sammenligning indtjente filmen 'Baby Driver', som var den sidste Kevin Spacey medvirkede i inden anklagerne om seksuel chikane, 5,7 millioner på sin åbningsaften, hvilket svarer til 37 millioner kroner. Den skal dog nævnes at 'Baby Driver' havde premiere i hele 3226 biografer.

Det amerikansk brancheblad for underholdningsindustrien The Hollywood Reporter kalder debut for 'Billionaire Boys Club' et lavpunkt i Kevin Spaceys karriere på den såkaldte 'box-office'-liste, der er en opgørelse over diverse films indtjening.

Filmen er den sidste film, som den 59-årige skuespiller nåede at indspille, før anklagerne om seksual chikane begyndte at rulle i oktober 2017.

En film skar Spacey ud - den anden gjorde ikke

Kevin Spacey skulle også have medvirket i filmen 'All the Money in the World', der ramte de amerikanske biografer i december 2017, men bare en måned før premieren besluttede instruktøren Ridley Scott at klippe Kevin Spacey ud af filmen og genindspille alle hans scener med skuespilleren Christopher Plummer i stedet.

Samme indgreb har man dog ikke valgt til 'Billionaire Boys Club'.

- Vi håber ikke, at disse sørgelige anklager vedrørende en persons opførsel, som ikke var offentligt kendt, da vi lavede filmen for næsten to og et halvt år siden, og fra en, der har en lille birolle i 'Billionaire Boys Club', sætter en plet på filmen.

- I sidste ende håber vi, at publikum tager stilling til de forkastelige anklager imod en persons fortid, men ikke på bekostning af alle skuespillere og ansatte på filmen, skrev distributørerne, Vertical Entertainment i en udtalelse tidligere på året.

31 år gammel episode

Hændelsen, der fik kritikken om anklager om seksuel chikane til at rulle mod Kevin Spacey, startede i oktober sidste år.

Her sagde skuespilleren Anthony Rapp i et interview med BuzzFeed, at Kevin Spacey i 1986 lavede uønskede seksuelle tilnærmelser mod ham, da de begge var med i samme Broadway-skuespil.

På daværende tidspunkt var Anthony Rapp kun 14 år, mens Spacey var 26.

Kevin Spacey lagde efterfølgende et opslag på det sociale medie Twitter, hvor han forklarede, at han ikke kunne huske episoden, men samtidig var forfærdet over at høre Anthony Rapps historie og tilbød en undskyldning for, hvad der ville have været dybt uhensigtsmæssigt beruset adfærd.

Efter Anthony Rapps interview anklagede mange andre, herunder flere af Kevin Spacey's kolleger fra Netflix-serien 'House of Cards', ham for seksuel chikane og upassende seksuel adfærd.

Anklagerne kostede Kevin Spacey hovedrollen som Francis Underwood i serien.