Kult-serie vender tilbage til skærmen

16x9
'Buffy - vampyrernes skræk' blev sendt i 90'erne og 00'erne og opnåede enorm popularitet. Foto: Fox

Den originale manuskriptforfatter og instruktør skal hjælpe med at portrættere den seje kvindelige hovedrolle og hendes jagt på vampyrer.

Igennem intet mindre end 145 episoder kunne tv-seere mellem år 1997 og 2003 følge den unge kvinde Buffy jagte vampyrer, dæmoner og andre overnaturlige væsner.

Med lige dele genkendelige teenage-dilemmaer og action blev serien en af de mest roste i sin tid - og nu vil trofaste fans eller nye seere snart kunne opleve historien igen. 

'Buffy - vampyrernes skræk' bliver nemlig indspillet igen som en helt ny tv-serie.

Det bekræfter producent 20th Century Fox Television efter rygterne har svirret siden 20 års-jubilæet for serien i 2017, skriver The Hollywood Reporter.

Ny hovedrolle i vente

Serien er allerede nu ved at blive skrevet af Monica Owusu-Breen, der tidligere har været med til at skrive kendte serier som Lost og Alias. Men også den originale forfatter bag serien, Joss Whedon, vil hjælpe til.

Han skal være med-producer på serien, som kommer til at foregå i nutiden og - ligesom den gamle serie - behandle nutidige problemstillinger i samfundet på trods af de overnaturlige aspekter, lyder det fra 20th Century Fox Television.

Det er også grunden til, at producenten har valgt, at persongalleriet skal afspejle større diversitet end den tidligere serie. 

Dengang var det den hvide amerikaner Sarah Michelle Gellar, der nærmest blev synonym med titelrollen Buffy Summers, som var skæbnebestemt til at redde verden fra de onde kræfter. I den nye serie bliver det ikke den nu 41-årige Gellar, der skal spille hovedrollen - i stedet skal Buffy spilles af en sort kvinde.

Det er endnu ikke besluttet, hvem denne kvinde bliver.  

Svært at røre en kult-serie

Reaktionerne fra fans ovenpå nyheden har været blandede på de sociale medier. Hvor nogle mener, at det er en skændsel at genindspille kult-serien for en ny generation, så skriver flere også, at de glæder sig.  

- Vi vil ikke have en Buffy-reboot, skriver Ines Core på Twitter.

- Det her show ændrede mange liv, inklusiv mit eget, og Buffy's arv fortjener ikke at blive ændret, slutter hun sine 140 tegn.  

På samme måde undrer det enkelte fans, at producenten har valgt at indspille serien med en sort Buffy i stedet for at skrive en helt ny rolle. 

- Hvorfor ændrer de Buffys race, når de kan skrive en helt ny sort karakter, der sparker røv?, spørger Jay Gohil.

- Jeg er for at man inkluderer flere, men jeg vil ikke have, at det bliver gjort så dovent ved at genbruge karakterer. Fortjener farvede mennesker ikke deres egne karakterer?  

Spekulationerne om, hvordan indspilningen af den nye serie vil blive grebet an er også godt i gang. 

- Jeg ville elske en 'dræber'-historie om en voksen kvinde mere end om en teenager. Vi har set teenage-historien. Hvad betyder det at have den styrke (som Buffy har red.), når du er ældre? Når du forstår konsekvenserne af dine handlinger?, skriver Louie Stowell.

Det er endnu uvist, hvor serien vil kunne ses, men der er planer om, at den skal sælges til streamingtjenester som Netflix eller Amazon Prime.