Stjerneinstruktør fyret på baggrund af 10 år gamle tweets

16x9
Den anden film i 'Guardians of the Galaxy'-serien havde premiere i 2017. Her i London med skuespillerne (fra venstre) Dave Bautista, Zoe Saldana, Pom Klementieff, Chris Pratt, Kurt Russell, Karen Gillan, instruktør James Gunn samt skuespiller Michael Rooker. Foto: Hannah Mckay / Scanpix Denmark

Hans seneste film har indtjent tæt på 10 milliarder kroner, men producenten Disney tegner en streg i sanden efter de grove tweets er kommet frem.

Hvis der er en ting, som efterhånden burde være slået fast med syvtommersøm i Hollywood, så er det, at internettet aldrig glemmer.

En gammel besked, en kommentar, et tweet kan så nemt som ingenting findes frem fra gemmerne og skabe uventet ravage - og det er netop, hvad der er sket for instruktør og manuskriptforfatter James Gunn. 

Manden bag kæmpesuccesesen 'Guardians of the Galaxy' fik torsdag en fyreseddel fra Walt Disney Studios, som producerer superhelte-filmene, da en lang række gamle tweets blev spredt. Det skriver The Hollywood Reporter og flere andre internationale medier. 

James Gunn har tidligere lavet film, hvor den grove humor har været central.
James Gunn har tidligere lavet film, hvor den grove humor har været central. Foto: Yoshikazu Tsuno / Scanpix Denmark

For groft til Disney

De mange screenshots fra Twitter, som nu er kommet frem, viser flere grove jokes fra den 51-årige instruktør, hvor han grafiske vendinger blandt andet gør grin med voldtægt og krænkelser af børn - jokes som Disney langt fra ønsker at blive associeret med.

 - Den stødende fremtoning og udtalelserne, som vi er blevet bekendt med på James' Twitter-feed, kan ikke forsvares og stemmer ikke overens med vores studies værdier, og vi har stoppet vores forretningrelation til ham, lød det fra bestyrelsesformand i Walt Disney Studios, Alan Horn, fredag.

Afstemning

Superheltene i 'Guardians of the Galaxy' har på de første to film indtjent tæt på 1,6 milliarder dollar - 10 milliarder kroner - og er blandt andet blevet kendte for den humoristiske tone, som instruktøren har bidraget med. Han har tidligere skrevet og instrueret flere humoristiske splatterfilm, herunder 'Slither' fra 2006 og 'Dawn of the dead' fra 2004.   

Forsøgte at være provokerende

Ikke desto mindre erkender James Gunn selv, at de gamle tweets går langt over stregen for, hvad der er sjovt. Han har skrevet en lang undskyldning på Twitter og i en officiel udtalelse kalder han de mange tweets for "totalt mislykkede og uheldige forsøg på at være provokerende" og skriver, at han har ændret sig meget siden.

- Jeg har fortrudt dem i mange år siden - ikke kun fordi de er dumme, slet ikke sjove, ufatteligt ufølsomme og slet ikke provokerende, som jeg havde håbet, men fordi de ikke er et udtryk for den person, jeg er i dag eller har været i lang tid, siger han og understreger, at han accepterer Disneys beslutning.

De gamle tweets blev offentliggjort af det højreorienterede medie The Daily Caller, som har haft James Gunn i søgelyset, fordi han er en åbenlys kritiker af den amerikanske præsident Donald Trump. 

Det er nu usikkert, hvad der kommer til at ske med 'Guardians of the Galaxy'-opfølgeren - den tredje i rækken - som James Gunn var ved at skrive. Filmen stod til at blive udgivet i 2020.