X Factor

Robbie Williams skal være dommer i ’X Factor’ - krævede at få konen med

Den engelske popstjerne får sin kone som meddommer, selvom hun aldrig tidligere har lavet musik.

Når den næste sæson af det britiske ’X Factor’ løber over tv-skærmene til efteråret, bliver det med flere store sangstjerner bag dommerbordet.

De seneste år har det været det samme dommerpanel, bestående af Simon Cowell, Louis Walsh, Sharon Osbourne og Nicole Scherzinger, men i år får posen en ordentlig rystetur, og der kommer hele tre nye dommere til.

Simon Cowell, der er idémand bag ’X Factor’-konceptet, beholder som den eneste sin plads blandt dommerne. Han får følgeskab af to tidligere boybandmedlemmer: Louis Tomlinson fra One Direction og tidligere Take That-sanger Robbie Williams.

Ville have konen med

Robbie Williams har dog ikke været sådan lige til at overtale, og ifølge popstjernen selv havde han et ultimativt krav for at stille op: Han ville have sin kone med.

Ikke bare på sidelinjen, når han rejser rundt i England til auditions, men helt med.

Og det har han fået lov til.

Dermed bliver den sidste og fjerde dommer hans hustru Ayda Field, der til daglig er skuespiller. Parret bliver det første ægtepar, der skal sidde side om side bag dommerbordet.

Ægteskabelige kamphaner

Som den eneste dommer har Ayda Field ikke tidligere lavet musik, og derfor vakte offentliggørelsen af hendes navn også en del opsigt.

Hun er dog overbevist om, at hun nok skal klare den alligevel, sagde hun på et pressemøde tirsdag.

- Jeg er spændt på at være underdog og vise drengene, hvordan det skal gøres, lød det fra skuespillerinden, som også glæder sig til at kæmpe mod sin mand.

- Uden mig ville Rob være på den. Og det faktum, at vi skal arbejde sammen og mod hinanden er meget spændende. Vi er meget konkurrencemindede. Vi konkurrerer om alting, også når vi læser godnathistorier for børnene, sagde Ayda Field.

Hendes noget mere musikvante husbond glæder sig også til at konkurrere indbyrdes i ægteskabet.

- Ingen af os ved, hvad vi går ind til, men jeg er sikker på, at jeg kommer til at sove på sofaen i mere end et par uger, mens processen er i gang. Jeg vil gribe den her chance for at undskylde for alt det, jeg kommer til at gøre. Du ved, at jeg ikke mener det, sagde han spøgefuldt.

Nu kan bands stille op

Herhjemme sker der også store ændringer i ’X Factor’. Først og fremmest er programmet rykket over på TV 2, og derudover er det nu også muligt for bands at stille op.

Dermed er det ikke kun sangere, der får en chance i forårets ’X Factor’, men alle typer af musikere. Det er dog et krav, at man skal være en del af et band, der har mindst én sanger.

Samtidig må man gerne stille op med sine egne sange – hele vejen igennem. Tidligere har man haft lov til at stille op med sin egen musik til auditions, mens liveshowene har været dedikeret til allerede eksisterende musik. Sådan bliver det dog ikke i denne omgang.

Om der også er ændringer på vej i dommersammensætningen, er endnu uvist.

Indtil videre er det blevet afsløret, at Thomas Blachman endnu engang bliver dommer, og at Sofie Linde også fortsætter i værtsrollen.

Hvem der skal udfylde de resterende sæder bag dommerbordet, vides ikke endnu.

’X Factor UK’ kan ses på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY til efteråret, mens det danske ’X Factor’ får premiere i det nye år.