Kendte

Dansk film genindspilles med store Hollywood-stjerner

Der er blandt andet to Oscar-vindere med på rollelisten.

Bille Augusts 'Stille hjerte' kommer nu i en amerikansk udgave. Og det bliver den helt store stjerneparade af skuespillerinder, som skal genoplive den anmelderroste film fra 2014.

Kate Winslet, Diane Keaton og Mia Wasikowska bliver de bærende kræfter i genindspilningen, som får titlen 'Blackbird'.

Det skriver det amerikanske filmmagasin Variety.

'Stille hjerte' handler om en mor, der er ramt af den dødelige sygdom ALS, og som ønsker at dø ved hjælp af aktiv dødshjælp.

Hun samler derfor sin familie og venner til en sidste weekend på gården, hvor hun og hendes mand bor, for at sige farvel, inden hun vil tage sit eget liv. Men mødet får gamle konflikter til at blusse op i familien.

Optagelserne til 'Blackbird' forventes at begynde i London til august.

Dansker skriver replikkerne

Selvom der både er ny titel, nyt sprog og nye omgivelser, bliver det igen danske Christian Torpe, som skriver filmmanuskriptet.

- Det er fantastisk, at tre af mine yndlingsskuespillere nu får hovedrollerne i en film, som jeg har skrevet manuskript til. Det bliver ikke meget større end med de tre, siger Christian Torpe til Berlingske.

Ghita Nørby spillede rollen som den døende mor i 'Stille hjerte', og i den amerikanske udgave skal Diane Keaton tage den opgave på sig.

Kate Winslet og Mia Wasikowska skal spille de to døtre, som i den danske film blev portrætteret af Paprika Steen og Danica Curcic.

Både Diane Keaton og Kate Winslet har tidligere i deres karriere modtaget en Oscar-statuette.

Også Morten Grundwald og Jens Albinus spillede med i 'Stille hjerte', men hvem, der skal indtage deres roller i den amerikanske udgave, er endnu uklart.

’Blackbird’ vil blive instrueret af Roger Mitchell, der blandt andet også stod bag kameraet på filmen 'Notting Hill' med Julia Roberts og Hugh Grant.

Ved Bodil-festen i 2015 modtog 'Stille hjerte' hele fire Bodil-priser.