Årgang 0

'Årgang 0'-Christian fylder 18 år, men bliver hjemme

Aarhusianske Christian Elhauge er den sidste af de unge fra 'Årgang 0', som nu runder de 18 år. Men han har ingen aktuelle flytteplaner.

Hans fulde navn er Christian Bjørn Dahl Elhauge.

Mellemnavnet Bjørn fik han, ifølge faderen Mogens, fordi han allerede kort efter fødslen var en tæt og stærk krabat, der kravlede rundt, da han blev lagt op på vægten. Han kunne derfor ikke hedde Felix, som det ellers var planlagt, mente forældrene.

Danskerne kender ham kort og godt som ’Årgang 0’-Christian. For selv om han var fyldt seks år, da han første gang optrådte på tv-skærmen i 2008, er han mindst lige så integreret en del af seriens univers som sine to meddeltagere, Rachel Ellebye og Stephanie van der Watt, der er født ind i serien.

I dag, tirsdag den 26. juni, fylder den 1.89 meter høje, eksotisk mørke gavtyv af en aarhusianer med kælenavnet 'Chriller' 18 år.

Han er dermed den sidste af de unge fra 'Årgang 0', som nu for alvor træder ind i voksenlivet. Både Rachel, Stephanie og Emma Josefsen, som forlod serien i 2016, har fejret deres 18-årsfødselsdage i årets første måneder.

Øverst kan du se et sammenklip med 'Årgang 0'-Christian - fra barn til ung.

Stor fest for vennerne 

Når det gælder fest og farver, er Christian Elhauge altid hurtig på aftrækkeren.

Den store 18-årsfejring for vennerne blev derfor allerede afholdt fredag i familiens karakteristiske, sydlandsk inspirerede villa i Aarhus-bydelen Højbjerg.

- Jeg holdt jo bare en fest herhjemme hos mig og havde inviteret 50 mennesker til at komme og spise, og så havde jeg bestilt noget mad, som en kok kom med. Så festede vi bare her – og ude i haven også, lyder det på den sædvanlige underdrevne facon fra ’Årgang 0’-Christian.

Den partyglade aarhusianer havde selvfølgelig også planlagt et særligt tema for festen.

- Det var jo et ”white party”, hvor folk skulle komme i hvidt tøj, og hvor alt pynt var hvidt. Og da alle var kommet, og vi stod og drak champagne og snakkede, syntes jeg, det var megahyggeligt – og flot, siger han.

Kameraholdet fra ’Årgang 0’ var også inviteret med, og seerne kan derfor opleve festen på tæt hold, når dokumentarseriens 19. og afsluttende sæson går på skærmen til januar.

Venter med at flytte hjemmefra

Christian Elhauge har netop afsluttet 2.g. på Marselisborg Gymnasium og nyder nu at holde sommerferie derhjemme med afslapning og VM-fodbold.

Senere på sommeren skal han en tur til Mallorca med gruppen af drengevenner fra gymnasiet. Nu, hvor de er blevet voksne, har de fået lov til at låne Elhauge-familiens sommerhus på den spanske ferieø.

Fakta om 'Årgang 0'

Produktionsselskabet Easy Film fik over 300 henvendelser, da man i 1999 søgte efter ”gravide” familier, som ville have deres liv skildret på tv i de næste 18 år.

Fem familier blev udvalgt og havde kun dét til fælles, at de fik et barn i begyndelsen af år 2000.

’Årgang 0’ følger børnene til de bliver voksne, og er samtidig en fortælling om det danske samfund, mens det udvikler sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

Christian i Aarhus kom først med i tv-serien i 2008 som erstatning for en af de oprindelige deltagere, Mathilde fra Østerbro. I 2016 trak Emma fra Tarm sig fra serien.

Men selv om Christian gerne vil stå på egne ben så meget som muligt, har han ingen planer om at forlade barndomshjemmet foreløbig. I første omgang glæder han sig til at blive student til næste år, og derfra vil han se tiden an. 

- Når jeg er færdig med gymnasiet, drømmer jeg om at komme ud at rejse. Hvad jeg skal derefter, ved jeg ikke endnu. Så der går lige noget tid, inden jeg flytter hjemmefra, konstaterer han.

Lejligheden på Aarhus havn, som Christians forældre har investeret i som et "forældrekøb" til ham, forventes at være færdigbygget i januar 2019. Ifølge Christian skal den formentlig udlejes, indtil han selv tager den i brug.

Vil gerne overraskes

Mens den store fødselsdagsfest i fredags var reserveret til vennerne, får far, mor, storebror Oscar og lillebror Ludwig til gengæld lov til at fejre Christian på hans rigtige fødselsdag i dag.

Det kommer til at foregå stille og roligt på en restaurant et sted i Aarhus.

- Vi skal bare ud og spise sammen. Det plejer vi altid at gøre, når det sådan er rigtig fødselsdag, fortæller Christian Elhauge.

Hvilke gaver, der kommer til at ligge på bordet, kan han dog ikke forudsige.

- Jeg har ikke rigtig nogen ønsker i år, så jeg har bare sagt til dem, at de skal overraske mig, lyder det fra fødselaren.

Den nu myndige 'Årgang 0'-stjerne lægger ikke skjul på, at noget af det, han sætter mest pris på ved at være fyldt 18 år, er, at han nu ikke længere behøver at have mor eller far med som opsynsmand på passagersædet, når han kører bil.

- Man kan ikke rigtig bruge det til så meget, når man skal have en forælder med, som han siger.

Du kan se alle sæsoner af 'Årgang 0' lige nu på TV 2 Play