Årgang 0

Stephanie fra 'Årgang 0' springer ud som designer

Hun har allerede tegnet flere kjoler, som fremover bliver solgt i hendes mors nye kjoleforretning.

Da Stephanie van der Watt var barn, havde hendes mormor store kjoler med til Danmark fra sit asiatiske hjemland, Filippinerne. Den lille pige elskede det farvede stof, og hun og hendes søster fik lov at lege prinsesser i dem.

- Jeg havde blandt andet en kæmpestor rød én med glimmer. Den dryssede så meget med glimmeret, at jeg kun måtte have den på udendørs, siger hun med et grin. 

De filippinske kjoler er nu blevet inspirationen til de kjoler, den nu 18-årige pige fra TV 2-programmet 'Årgang 0' designer til sin mors nye online kjoleforretning.  

I sin fritid får hun dermed lov til at udleve sin passion og samtidig give små piger lov til at få den samme oplevelse med kjolerne, som hun selv havde som lille.  

Prinsesse i hverdagen

Stephanie har før vist sit kreative talent - blandt andet da hun i 17. sæson af 'Årgang 0' afsluttede sin 10. klasse med en catwalk. Som del af sit designfag havde hun designet en kjole, som udelukkende var lavet af papir. 

Derfor sagde hun også straks ja, da hendes mor bad om hendes hjælp til at starte sit nye projekt: at producere børnekjoler i Filippinerne og sælge i Danmark under navnet 'Såfinduer'.

- I Danmark har man kun fint tøj på, når det er helt særlige lejligheder. Det vil jeg gerne lave om på, siger Stephanies mor, Christina Siguenza, der fortsætter i sit job som sygeplejerske og altså kun forfølger iværksætterdrømmen på halv tid.

Se Stephanies catwalk her: 

Stephanie fra 'Årgang 0' har i billedkunst i 10. klasse været med til at lave et eventyrligt kjoleprojekt. Video: Ida Zander Jensen

- Jeg tror, at der lever en prinsesse i enhver pige, siger moren med henvisning til hendes døtres leg med de overdådige kjoler som små.

Når datteren Stephanie selv designer tøj, tænker hun dog meget på, at der skal være designs til alle typer piger.

Forretningen skal udvikle sig

Kjolerne, som kun sælges på nettet, tæller derfor meget forskellige snit og farver.

- Nogle kan lide strutskørter, nogle kan lide blonder, og så skal der også være noget, hvis man er en lidt større pige, siger Stephanie, der personligt har valgt en favorit: 

- Den lyserøde med blonderne er min yndlings. Vi er også ved at få lavet en i min størrelse i Filippinerne, siger hun.

Stephanie har slået et billede af den lyserøde kjole op på sin Instagram:

Selvom hun får lov at bruge talentet i sin fritid, er hendes drøm ikke at blive designer. Hun er endnu i gang med sin HF-uddannelse, men når hun afslutter den om et år, vil hun gerne læse til folkeskolelærer. 

- Og så håber jeg, at jeg måske også kan undervise i de kreative fag. Det her design er noget, jeg gør ved siden af, siger hun. 

Hun har netop fået sommerferie fra den gymnasielle uddannelse og i de næste måneder planlægger hun blandt andet at begynde at tegne konfirmationskjoler til næste års kollektion.

Kjolerne er endnu kun til salg på Instagram og sælges på Vestegnens Kræmmermarked fra den 17. til 19. august.