Sponsoreret

Vi kontaktede de gamle landsholdsdrenge og fik tre fodboldhistorier, du med garanti ikke har hørt før

Steff Houlberg logo
Betalt partnerskab med Steff Houlberg

Allan Nielsen, Daniel Jensen og Thomas Helveg åbner op for røverhistorier, der indtil nu har været forbeholdt omklædningsrummet.

VM-fodbolden er officielt skudt i gang i Rusland, og lørdag skal Danmarks landshold kæmpe mod Peru.

Og lige så sikkert, som det er, at tusindevis af danskere vil være samlet foran tv-skærmene klokken 18.00, lige så sikkert er det, at visse fodboldanekdoter fra landsholdets spillere aldrig når frem i offentlighedens søgelys.

Men nogle gør, og dem har vi gjort os umage med at samle.

Vi har nemlig været i kontakt med nogle af de gamle landsholdsgutter for at høre om alt det, der skete, når de ikke var på banen.

Her kommer tre fodboldhistorier, du med garanti aldrig har hørt før.

1. Pissede Thomas Helveg virkelig i Champions League-pokalen?

- Jeg var irriteret over, at jeg ikke skulle være aktiv i kampen.

Sådan siger landsholdsspilleren Thomas Helveg om Champions League-finalen i 2003, hvor han spillede for AC Milan mod Juventus, der blev udkæmpet på Old Trafford i Manchester.

Den brasilianske forsvarsstjerne Roque Junior blev shanghajet til at spille i finalen, efter han havde været skadet i otte måneder.

- Jeg havde lidt svært ved at tackle, at jeg skulle sidde ude, når han tilsyneladende i trænerens øjne var klar til at spille.

Og det bragte i den mest bogstavelige forstand Helvegs pis i kog.

Kampen endte i en straffesparkskonkurrence efter forlænget spilletid med stillingen 0-0.

AC Milan vandt og sikrede sig sin dengang sjette Champions League-pokal. Og det skulle fejres med en kæmpe fest lidt uden for Manchester på et hotel.

Hele holdet var samlet. Der var venner, familie og bekendte. Og midt i lokalet stod den slanke, sølvskinnende pokal, der siden 1956 er blevet løftet i ørerne af vinderholdet og trukket rundt i hele Europa.

Alle til festen kunne tage billeder af og med pokalen. For den stod frit tilgængeligt for gæsterne. Og dermed også for Thomas Helveg, der på et tidspunkt skulle slå en streg.

- Jeg havde måske fået et par øl for meget, da jeg pludselig stod og holdt pokalen i min hænder, siger Thomas Helveg.

Helvegs kone kunne se på hans smørrede smil, at der var noget i gærde. Så hun gik målrettet gennem festlokalet og op til ham for at spørge: "Hvad har du gang i?" Hvortil han svarede:

- Jeg pisser sgu i pokalen.

Helveg ville markere sin utilfredshed med ikke at have deltaget i kampen med en lille tissetår. At andre ville drikke champagne af den senere på natten, havde han det fint med.

- Jeg kan huske, at min kone sagde: "Det gør du simpelthen ikke, det dér!"

Thomas Helveg fastslår selv, at han ikke gjorde det. Hans kone fik ham talt til fornuft, påpeger han.

I serien 'Fodboldhistorier', hvor Helveg fortæller om pis-pokalen, har kompagnonen Allan Nielsen dog en lidt anden teori:

- Det siger du kun, fordi der er kamera på.

2. Noget gemte sig i sæbeskummet

- Der var nogle spillere, man bare ikke så ude på banen for at varme op, inden kampene begyndte. De hældte derimod varmt vand i badekar og soppede lidt rundt i dem for at varme anklerne op.

Citatet kommer fra tidligere landsholdsspiller Allan Nielsen, der ser tilbage på sin tid i Tottenham i 1996. 

De to bedst betalte Tottenham-spillere, midtbanespilleren Ruel Fox og angriberen Chris Armstrong, varmede aldrig op, ifølge Allan Nielsen.  

- De gik frem og tilbage i de her badekar, og så var de klar til at spille, siger han.

Men de store stjernespillere havde det også med at sænke hele kroppen ned i et skummende kar, når kampen var slut.

Og det var dér, jeg lærte en ting: Når vi er på fodboldbanen, så giver vi den gas og kæmper. Men omklædningsrummet... Det er en helt anden verden

Allan Nielsen, tidligere landsholdsspiller

Og det skulle en dag gå ud over Ruel Fox, der havde gjort sit bedste for - med shampoo og diverse - at få vandet til at skumme rigtig godt. Inden Ruel Fox skvulpede ned i baljen, gik han på toilettet.

Og der så en medspiller sit snit til at levere en hørmende prank. Allan Nielsen afslører ikke hvem.

Han plantede ballerne lige over Fox' skumparty af et badekar og lagde en lort i vandet. Til hele holdets store fornøjelse.

- Men Ruel Fox kom tilbage og hoppede i. Han sad rigtigt og pjaskede. Og den der lort kom bare tættere og tættere på. Først da Ruel Fox nærmest havde den i hænderne, sprang han ud, griner Allan Nielsen og fortsætter:

- Og det var dér, jeg lærte en ting: Når vi er på fodboldbanen, så giver vi den gas og kæmper. Men omklædningsrummet... Det er en helt anden verden.

3. Debutanten Daniel Jensen tog skraldet for en smadret dør

Det danske landshold boede i Riyadh, da venskabskampen mod Saudi-Arabien skulle spilles den 13. februar 2002. Det blev midtbanespilleren Daniel Jensens debutkamp for landsholdet.

På hotellet delte han værelse med centralmidtbanespilleren Thomas Gravesen, der i dag har 66 landskampe i bagagen og har føjet klubberne Everton FC, Real Madrid og Celtic til sit cv.

- Vi havde været ude og træne, og da vi kom tilbage, virkede nøglerne ikke, siger Daniel Jensen.

René Henriksen, der også var gået med tilbage til værelserne, kommanderede yngstemanden ned til receptionen for at hente nye nøgler. Daniel Jensen forstod hentydningen.

- Og da jeg var på vej ned ad gangen, hørte jeg Gravesen råbe: "Hold nu kæft, mand. Den her dør skal jeg sgu nok smadre". Og så sparkede han bare døren ind. Og jeg stod og tænkte: "Shit. Det var ret vildt, det dér!"

Tre kvarter senere gik de alle tre ned for at spise aftensmad. Morten Olsen, Michael Laudrup og holdlederen Simon Rasmussen mødte dem i elevatoren. Det var Rasmussen, der brød stilheden på de få etagespringende kvadratmeter:

- Gravesen, jeg er lige blevet ringet op... Har I smadret en dør?

Gravesen svarede prompte:

- Jamen, det er sgu da ham Daniel dér. Han er jo helt ny, og han er fuldstændig sindssyg. Han smadrede jo bare døren, fordi han ikke gad at gå ned og hente en nøgle.

Der var ikke rigtigt noget at stille op for debutanten Daniel Jensen. Gravesen havde lige tværet en smadret dør af på ham, og han var for "grøn" til at sige ham imod.

- Jeg måtte jo bare æde den. Jeg var ny på holdet. Og ganske rigtigt, så fik jeg da også lov til at betale for døren, da Simon Rasmussen efterfølgende delte honorarsedler ud, fniser Daniel Jensen.

Du kan se hele første afsnit og de næstkommende i serien 'Fodboldhistorier' her.