Kendte

Efter uheld kan Copperfield blive tvunget til at afsløre trick

Den verdensberømte tryllekunstner David Copperfield risikerer at skulle betale et stort millionbeløb til en af sine tidligere fans.

En mand er blevet hjerneskadet efter at have deltaget i et af David Copperfields forsvindingsnumre. Nu kræver han erstatning i millionklassen.

For en tryllekunstner er det altafgørende ikke at få sine tricks afsløret.

Det gælder også for den amerikanske illusionist, David Seth Kothin, der er bedre kendt under navnet David Copperfield.

Siden 1980’erne har han været verdenskendt for sine uigennemskuelige tricks, og han har blandt andet fået sit publikum til at tro, at han fik Frihedsgudinden til at forsvinde, at han opholdt sig inde i en isblok i en uge, at han gik gennem Den Kinesiske Mur og at han slap ud af Alcatraz-fængslet.

Langt hen ad vejen er det lykkedes den 61-årige illusionist at holde sine tricks hemmelige, men nu kan en retssag tvinge ham til at afsløre et af hans mest populære tricks.

50 millioner solgte billetter

David Copperfield

  • Begyndte at trylle som 10-årig
  • Blev som 12-årig optaget i American Magicians
  • Har vundet 21 Emmys for sin medvirken i en række tv-shows i 80’erne
  • Er indehaver af 11 rekorder i Guinnes World Records – blandt andet som bedst tjenende tryllekunster og største illusion
  • Har en stjerne på Hollywood Walk of Fame
  • Ejer 11 øer i Bahamas, hvorfra han driver et resort

Siden årtusindeskiftet har David Copperfield fast lavet shows på MGM Grand Hotel i Las Vegas, og i løbet af de sidste 17 år har han solgt mere end 50 millioner billetter.

Nu er tryllekunstneren dog blevet viklet ind i en retssag, der kan vise sig at blive et af showets højdepunkters endeligt.

Det hele begyndte i 2013, da britiske Gavin Cox var taget til David Copperfields show for at fejre sin fødselsdag.

Han blev sammen med 12 andre publikummer udvalgt til at være med i et forsvindingsnummer, Copperfield laver i alle sine shows.

Kræver millionerstatning

Nummeret gik dog ikke helt som planlagt, og da de 13 publikummer var blevet gennet ind i et bur, og et gardin var gået ned, blev de guidet ud gennem en hemmelig korridor.

Nede i korridoren gled Gavin Cox og slog skulderen af led og slog hovedet. Det har senere vist sig, at han pådrog sig en varig hjerneskade, og han har nu blandt andet brug for en respirator for at kunne trække vejret om natten.

Ifølge Gavin Cox skyldtes faldet, at Copperfields ansatte hundsede med de 13 publikummer, der lynhurtigt skulle dukke op et andet sted på scenen.

- Det var, som om en brandalarm gik i gang. De sagde: ’Hurtigt, løb, løb, løb.” Det var et øredøvende spektakel, har Cox tidligere fortalt til New York Post.  

Derfor kræver han nu en erstatning på flere millioner dollar, skriver flere amerikanske medier.

Retssagen, der er sat til at vare fire uger, er nu i gang, og det er Gavin Cox’ advokat, der har plæderet for, at også David Copperfields forklaring skal høres i retten.

Magikeren er derfor blevet indkaldt som vidne, og han kan derfor blive nødsaget til at fortælle, præcis hvordan han udfører sit forsvindingsnummer.

Og selvom David Copperfield er mester i forsvindingsnumre, er det nok ikke en situation, han kan trylle sig ud af.