Kronprins Frederik 50

Nu kan du træne med Kronprinsen

I anledning af kronprins Frederiks 50-årsfødselsdag i maj, løber han Royal Run i fem danske byer. I en app hjælper han nu løberne med at træne op.

Den 26. maj fylder kronprins Frederik 50 år.

Det fejrer han blandt andet ved at løbe med danskerne i fem byer landet over.

Det store Royal Run-arrangement finder sted 2. pinsedag, den 21. maj, og i løbet af dagen vil Kronprinsen løbe i både Aalborg, Aarhus, Odense, Esbjerg og København.

Indtil videre har tæt ved 50.000 danskere meldt sig til at løbe enten 10 kilometer eller en britisk mil, som svarer til 1,609 kilometer.

For mange danskere vil det kræve noget ekstra træning de næste par måneder – og det kan man nu få Kronprinsens hjælp til.

Sådan deltager du i Royal Run

Løbet finder sted 2. pinsedag, mandag den 21. maj 2018, i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.

Man kan vælge at løbe to distancer: En mil, der er 1,609 kilometer lang, eller en distance på 10 kilometer.

Man kan tilmelde sig på www.royalrun.dk.

TrygFonden og Nordea-fonden støtter Royal Run

Kilde: Royalrun.dk

Tirsdag lanceres en ny Royal Run-app, hvor kronprins Frederik blandt andet deler ud af sine erfaringer med at løbe.

Tilpassede træningsprogrammer

Den nye app har flere funktioner. Op til løbet kan den bruges som træningsguide og motivator, og på løbsdagen vil man kunne finde resultater og live-billeder fra de fem byer.

I små videoer fortæller kronprins Frederik om sine egne oplevelser med løb, og den professionelle løbeinstruktør Thomas Nolan guider til, hvordan man kan træne sig op til løbet.

Samtidig kan man finde et udførligt træningsprogram til lige netop den distance, man skal løbe – hvad end man har fire, seks eller otte uger til at træne op.

- Det bliver en god oplevelse

Kronprinsen selv skal løbe i alle fem byer. I Jylland og på Fyn løber han fire gange den korte One mile-distance, og derefter afslutter han Danmarksturnéen med 10-kilometerruten i København.

- Jeg betragter mig selv som en rutineret løber, så for mig bliver det bare en god oplevelse. Jeg glæder mig til at få smilet frem på børn og unge og generelt den gruppe, der har meldt sig til, siger kronprins Frederik i en af appens videoer.

Her afslører han også, at hans egen løbeglæde blev vakt i militæret, og at han løber jævnligt.

- Et par gange om ugen bliver det til, men ikke de lange distancer. Det bliver som regel fem til otte kilometer, fortæller han.

Dermed kan det også komme til at kræve ekstra træning for ham at kunne løbe de næste 16,5 kilometer, som han har planer om at løbe få dage før sin 50-årsfødselsdag.

Alle kan være med

Kronprins Frederik plæderer dog i en af appens videoer også for, at man sagtens kan nøjes med at løbe den engelske mil på lige godt halvanden kilometer.

- Der er en god løbedistance i 10-kilometeren, men så skal der også være noget, som fremtidens 10-kilometerløbere kan tændes på. Jeg tænker selvfølgelig på børn og unge, men i virkeligheden også på bedsteforældre, som gerne vil følges med deres barnebarn. Men den engelske mil er også en god distance for personer, som gerne vil have en oplevelse på dagen og en lille smule motion, siger han.

Appen ’Royal Run’ er gratis og kan hentes i både App Store og i Google Play Store.

TV 2 er mediepartner på Royal Run.