Oscar

Jokes og selfies på den røde løber - kom med TV 2 bag kulisserne til Oscar-festen

TV 2 har eksklusivt fået adgang til Oscar-showets presserum, hvor Oscar-vinderne kom forbi til hyldest og spørgsmål fra pressen.

Der er stående klapsalver, da skuespillerinden Frances McDormand går op til mikrofonen i Oscar-showets presserum. 

To store gyldne Oscar-statuetter omkranser hende på begge sider. Journalisterne klapper og hujer. 

- Stop, inden det stiger mig til hovedet, siger Frances McDormand og smiler skævt. 

Salen bryder ud i højlydte grin. Den amerikanske skuespillerinde har netop vundet sin anden Oscar for 'bedste kvindelige hovedrolle' i filmen 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'. 

Nu møder hun medierne i Oscar-showets presserum, som TV 2 har fået eksklusiv adgang til. Her kommer alle Oscar-vinderne forbi for at svare på spørgsmål fra pressen, når de har fået deres statuette.  

Auktion med Oscar-vindere  

Undervejs i Oscar-showet kommer aftenens vindere derfor ind på scenen i presserummet i en lind strøm i takt med, at statuetterne bliver uddelt. 

Er jeg ved at blive bortauktioneret?

Jordan Peele, Oscar-vinder af 'bedste originale manuskript'

De største stjerner venter dog, til showet slutter. Lyset bliver dæmpet, og al snak forstummer for derefter at blive afløst af store klapsalver, da vinderne af de vigtigste priser; 'bedste film', 'bedste mandlige-og kvindelige hovedrolle' og 'bedste instruktør', bliver annonceret. 

Aftenens største bifald går til Oscar-vinderen Jordan Peele bag succesfilmen 'Get Out', der handler om racisme i USA. Han har statuetten for 'bedste originale manuskript' under armen. 

- Er jeg ved at blive bortauktioneret?, spørger Peele jokende, da han står foran pressen. 

Sammenligningen er ikke helt forkert. 

Interviews i presserummet foregår nemlig nærmest som i et auktionshus. For at stille spørgsmål skal man række et nummer i vejret, som alle journalister har fået uddelt. Bliver ens nummer nævnt i mikrofonen, må man stille et spørsmål til Oscar-vinderen. 

Dét er den foreløbige kulmination på en stjernespækket dag på den røde løber. 

Meryl Streep på den røde løber 

Her blitzer kameraerne på højtryk nogle timer tidligere. Omkring klokken 14.00 begynder de første gæster at gøre deres entré til det store Oscar-show, og det hele kan først begynde, når alle stjernerne er ankommet - de største lader selvfølgelig vente på sig. 

Da Meryl Streep kommer til syne under det røde velourforhæng, der omkranser indgangen til den røde løber, skriger de mange fremmødte. 

Hun vinker til det jublende publikum på den ene side af løberen. Det er helt almindelige mennesker, der har vundet billet til et sjældent syn af alle de største filmstjerner.

Bagefter vender hun sig mod de hundredvis af pressefolk, der er ved at falde over hinanden og deres mange kameraer og lamper på den anden side. 

Så fortsætter hun mod Dolby Theatre, hvor årets 90. Oscar-show bliver afholdt. Det tager sin tid, for den røde løber er lang, og der er mange, der gerne vil have fingre i stjernerne undervejs. 

Se korrespondent Jesper Steinmetz gå hele den røde løber her: 

TV 2s korrespondent Jesper Steinmetz viser rundt. Video: Nina Brorson

En syngende Selma Hayek 

TV 2s hold står ligesom resten af pressen langs den ene side. Og man skal kæmpe om pladsen længst fremme, når de store stjerner er i nærheden. 

TV 2 er havnet blandt de latinamerikanske tv-stationer, og derfor er den første stjerne, der finder vej hertil, den mexicanske skuespillerinde Selma Hayek, der sammen med den Oscar-vindende instruktør Alejandro González Iñárritu synger en sang på spansk til ære for kameraerne. 

- Var det Rihanna? 

Andre får lov at gå i fred, og de mindre kendte nominerede har endda en medhjælper, der går i forvejen med et skilt, der annoncerer, hvem der kommer. 

Det er en stor hjælp, for det kan være svært at se, hvem der er hvem, i det mylder, der efterhånden er på den røde løber. 

-Var det Rihanna? spørger en journalist, da kameraerne pludselig skygger for hendes udsyn. 

Pladsen på løberen er delt op, så de kendte stjerner og nominerede ankommer tættest på journalisterne - hvis de altså vel at mærke har lyst til interviews. 

De stjerner, der ikke ønsker at snakke med pressen, går hurtigt igennem et afspærret område i midten af den røde løber. 

Til gengæld kan man altid høre, når skuespillere som Jennifer Lawrence eller Nicole Kidman gør deres entré. Publikum hujer og klapper, når de største stjerner smilende og vinkende skrider op ad den røde løber.  

De største bifald går dog til skuespillerne fra den nye Marvel superhelte-film 'Black Panther', der for første gang udelukkende har sorte skuespillere i hovedrollerne. 

Se Jesper Steinmetz rapportere live, når de kendte skuespillere ankommer til den rød løber her: 

TV 2s korrespondent Jesper Steinmetz dækkede Oscar-showet helt tæt på - her tager han seerne med på den røde løber. Video: Kirstine Biltoft-Knudsen & Jesper Steinmetz

De danske nominerede: - Det er vildt 

De danske nominerede vil heldigvis gerne tale med pressen. Den første, TV 2 møder på den røde løber, er filmfotografen Dan Laustsen, der er nomineret i kategorien 'bedste filmfotograf'. 

- Det er fuldstændig fantastisk og fuldstændig urealistisk. Det er virkelig, virkelig sjovt, siger Dan Laustsen, der har taget sin datter med til årets fornemste filmfest. 

Kort efter kan man spotte den danske skuespiller Claes Bang, der spiller hovedrollen i den svenske film 'The Square', der er nomineret for 'bedste udenlandske film'. 

Med sin højde rager skuespilleren op over de fleste på den røde løber. Men det tager ham alligevel næsten en time at komme de cirka 200 meter fra starten af den røde løber og hen til TV 2s plads. Undervejs skal han nemlig interviewes af flere udenlandske journalister, og så er der desuden efterhånden kø frem mod Dolby Theatre. 

- Det er en fest at være her. Alle spørger til vores vinderchancer. Jeg svarer, at det ved jeg ikke. Nu glæder jeg mig bare til at komme ind og få en drink, siger Claes Bang til TV 2s korrespondent Jesper Steinmetz. 

Selv Nicole Kidman tager selfies 

For både Claes Bang og Dan Laustsen er det første gang, de sætter fod på Oscar-festens røde løber. 

Hollywood-stjernerne er tydeligvis mere vant til at være badet i blitzlys, og nogle går frem og tilbage på den røde løber flere gange, mens fotograferne knipser løs. En populær billed-aktivitet er "selfies". 

Journalister og værter poserer foran Oscar-statuen, og publikum har konstant deres smartphones rettet mod den røde løber. Selv stjernerne tager selfies, når de møder hinanden foran Dolby Theatre. Her er det Nicole Kidman, der poserer for en selfie: 

- Hvad ville Churchill sige til Trump? 

Oscar-showet er slut, da de sidste stjerner runder presserummet. 

Mexicanske Guillermo del Toro, aftenens helt store vinder af både 'bedste instruktør' og 'bedste film' for 'The Shape of Water', får som den næstsidste de fleste spørgsmål på spansk. 

Det er aftenens mandlige hovedrolle-vinder, Gary Oldman, der runder aftenen af. 

Det er næsten ikke til at kende ham, uden de mange lag sminke, der forklædte ham som Winston Churchill i 'Darkest Hour'. 

- Hvad ville Churchill sige til Donald Trump?, spørger en journalist. 

- Jeg tror, han ville give ham en opsang, siger Gary Oldman og får salen til at grine en sidste gang. 

Det er kulminationen på den 90. Oscar-uddeling. Lyset tændes, og showet er slut. Et år til det hele starter forfra igen.