Kendte

Internationalt modemagasin vild med Claes Bang

Selv hans navn er cool, lyder det fra det internationale modemagasins kulturjournalist.

- Hvem er den sindssygt tiltrækkende danske skuespiller, der kommer til Oscars?

Sådan lyder overskriften på en artikel om danske Claes Bang, som bringes af det velrenommerede internationale modemagasin Vogue.   

- Det er Claes Bang, selvfølgelig! lyder svaret fra Patricia Garcia, der er kulturjournalist på Vogue og ikke tøver med at kalde den danske skuespiller for et ”nyopdaget 50-årigt sexsymbol”.

Hvem er Claes Bang?

Claes Bang er en 51-årig dansk skuespiller. 

Han er bandt andet kendt fra danske produktioner som Lærkevej, Blå Mænd og Nynne.

Mange vil formentlig også genkende ham som politimanden Martin i tv-serien om Anna Pihl. 

Som første dansker nogensinde har han modtaget prisen for 'Bedste mandlige hovedrolle' ved European Film Award, den europæiske pendant til Oscaren. Han fik prisen for sin rolle i filmen ’The Square’.

I november 2018 havde 'The girl in the spider's web', hvor Claes Bang spiller skurk, premiere i Danmark. Den rolle fik han lige under en million for.

Skarpt klædt

Journalisten begynder med at afsløre, at hendes mand er jaloux, fordi hun skal interviewe den danske skuespiller om den Oscar-nominerede svenske film, ’The Square’.

Her spiller Claes Bang hovedrollen som filmens, med Vogue-journalistens ord, ”skarpt klædte” museumsejer, Christian, der har røde briller og et kæbeparti, som også er en kommentar værdig.

Patricia Garcia så filmen sammen med sin mand og fortæller, hvordan hun havde svært ved at skjule sit nye crush.

- Selv hans navn er cool, sukkede jeg og piskede ned gennem hans IMDb-side på min telefon, mens rulleteksterne kom, skriver hun i artiklen.

Danske Claes Bang spiller en kunstmuseumsejer i filmen.

Bang som Bond

Artiklen beskriver også, hvordan ’The Square’ vandt guldpalmen i Cannes sidste år, og hvordan to af filmfestivalens jurydommere også forelskede sig i ham.

Men artiklen gør mere end at savle over Claes Bangs udseende. På en telefon fra Berlin svarer Claes Bang på spørgsmål om, hvordan det føles at være ”det næste store navn” i Hollywood.

- Man tænker jo bare på sine replikker

Den danske skuespiller fortæller blandt andet, at han altid har drømt om at få sit store gennembrud i Los Angeles, og der bliver også plads til snak om optagelserne til ’The Square’, som er nomineret til en Oscar i kategorien 'Bedste udenlandske film.'

- Når man laver filmen, så tænker man jo bare på sine replikker. Man tænker ikke på, hvordan den kommer til at lande, eller om den kommer til at vinde i Cannes, siger han til Vogue. 

Skuespiller Claes Bang jubler over Oscar-nominering Video: Maria Runøe Møller

'The Square' er dog blevet ramt af en prisregn ved 2017s store filmfestivaler. Ud over at vinde de gyldne palmer i Cannes, vandt den flere priser ved European Film Awards. Her vandt Claes Bang også den prestigefyldte pris 'Bedste mandlige hovedrolle' for filmen.

Dog blev filmen ikke hædret ved Golden Globes, hvor filmen, ligesom til Oscarshowet, var nomineret i kategorien ’Bedste udenlandske film’.

Oscar-uddelingen kan følges på TV 2 natten mellem den 4. og 5. marts.