Hos Hans

Hans Pilgaard får opfyldt 20 år gammel drøm

Tv-værten havde ét krav, da han blev spurgt, om han havde lyst til at lave sit eget talkshow på TV 2 Charlie.

- Bare rolig, du skal nok få dit eget talkshow. Du skal bare være lidt tålmodig.

Sådan lød det fra Hans Pilgaards chef, da han i slutningen af 90'erne stoppede som vært på det populære 90’er-program ’Mandagschancen’. Og siden har han drømt om at få lige netop det. Sit eget talkshow.

Hans Pilgaard

Hans Pilgaard er født i København i 1963. 

Han er journalist og tv-vært med en lang karriere bag sig. Danskerne kender ham bedst for hans mangeårige værtsjob på 'Go aften Danmark' og 'Hvem vil være millionær?'.

Han er i øjeblikket aktuel i TV 2-programmet ’Er der en læge til stede?’, hvor tre læger dyster med almindelige danskere om at stille den rigtige diagnose.  

Derfor er det stort for den 54-årige tv-vært, når han fra den 26. marts byder 10 kendte danskere velkommen i ’Hos Hans’ på TV 2 Charlie - til snakke, der med hans egne ord kan ”stikke af, stikke dybt eller stikke nogen en på kassen”.

- Jeg har siddet i ’Hvem vil være millionær’ og nydt de øjeblikke, hvor man kunne få samtaler til at stikke af i alle mulige retninger, fordi spørgsmålene var en god anledning til at stille underlige, anderledes spørgsmål, siger han til TV 2 og fortsætter:

- Og her udviklede jeg langsomt tanken om, at et talkshow også kan få nogle nye dybder og højder, hvis man tør gå lidt til venstre og lidt til højre, slukke for gps’en og selv finde vej.

Et uperfekt talkshow

Derfor var der også ét krav, da han blev spurgt, om han havde lyst til at lave sit eget talkshow på TV 2 Charlie.

- Jeg sagde, at hvis jeg skal lave et talkshow, så skal det være det uperfekte talkshow, hvor det er ærlighed, ægthed og legelyst over perfektion, pænhed og almindelighed, forklarer han.

Min ambition er, at der vil være ét øjeblik undervejs, hvor seeren tænker, ”fuck, det har jeg ikke set før”

Hans Pilgaard, tv-vært

Derfor er alt ikke planlagt ned til mindste detalje, når han får selskab af en række danske stjerner som Martin Brygmann, Bodil Jørgensen og Søs Egelind.

De er blevet inviteret indenfor til personlige samtaler og skæve lege. Eksempelvis må de vælge mellem ”flove, sjove eller flabede spørgsmål” og kan også få lov til at tage plads i en skriftestol for at bekende deres synder i håbet om at få syndsforladelse.

- Min ambition er, at der vil være ét øjeblik undervejs, hvor seeren tænker, ”fuck, det har jeg ikke set før”. Og når jeg siger det nu, så kan jeg mærke det i maven. Så kan jeg mærke, at jeg tænker, hvad nu hvis jeg ikke kan levere det øjeblik? siger Hans Pilgaard.

Sætter sig selv på spil

For det er nemt at sige, at man vil lave et uperfekt talkshow, mener tv-værten, men sværere rent faktisk at gøre det. For det kræver, at han også er villig til selv at sætte noget på spil.

Som for eksempel at turde gå tilpas uforberedt ind i programmet for derved at give plads til, at der kan ske noget, som ikke er planlagt.

- Jeg har tænkt mig at være så meget mig selv, at hvis det ikke virker, så er det mig, der ikke virker. Jeg spiller ikke en rolle, så det er nok noget med at turde hvile i, at jeg er, som jeg er, og så må vi se, hvor det ender. Og det er jo angstprovokerende, siger han.

Hans Pilgaard har for nylig skrevet om sin 20 år gamle drøm på Facebook:

Klar til det dybe vand

Men når det er sagt, så føler Hans Pilgaard sig også klar til at springe ud i uvisheden.

- Man kan sige, at det passer perfekt til mig at lave det her nu, hvor jeg er 54 og ikke 24. Jeg tror, jeg er mere klar til at gå ud på det dybe vand, end jeg var dengang, siger han.

- Jeg har også oplevet alvorlig sygdom, dødsfald i familien og skilsmisse, og det gør også, at der er nogle spørgsmål, som jeg synes, man kan tillade sig at stille på en anden måde, end da man sad der som en 24-årig fnøs.

’Hos Hans’ har premiere på TV 2 Charlie mandag den 26. marts.