Kendte

Dansk Eurovision-vinder gør det igen - står bag vindersang i tysk Melodi Grand Prix

27-årige Michael Schulte skal repræsentere Tyskland ved Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon. MARKUS HEINE / Ritzau Scanpix

Danskerne har nu endnu flere at heppe på, når Eurovision Song Contest indtager Lissabon til maj.

Der var en delvis dansk triumf, da tyskerne torsdag aften fandt deres bidrag til årets Eurovision Song Contest i Lissabon.  

Den danske producer og sangskriver Thomas Stengaard har nemlig været med til at skrive vindersangen 'You Let Me Walk Alone', som blev sunget af den tyske artist Michael Schulte. 

Og danskeren satte sig ikke bare på førstepladsen. Han har nemlig også skrevet sangen 'Jonah', som sluttede næstøverst på pointtavlen. 

Følelserne uden på tøjet

Aftenen var da også både nervepirrende og en ganske følsom en af slagsen, fortæller 38-årige Thomas Stengaard oven på den store sejr. Særligt fordi Michael Schulte synger om sin far, som han mistede, da han var 14 år gammel. 

Den var meget intens at skrive, og derfor var det også en speciel aften

Thomas Stengaard, sangskriver 

- Det er en dybt personlig sang, der handler om, hvordan det føles at savne en forælder. Den var meget intens at skrive, og derfor var det også en speciel aften. Jeg blev ret rørt, at da han stod og sang. Jeg kunne mærke på ham, hvor meget det betød, siger han til TV 2 og fortsætter:  

- Jeg har gudskelov stadig begge mine forældre, men man dykker ned i den tankerække, for at skrive om hvordan sådan et tab føles, og det gør, at det bliver en sang, der står ens hjerte ret nært. Især når man også selv lige er blevet forælder, siger Thomas Stengaard, der havde sin kone og deres søn på halvandet år med i Berlin. 

Se Michael Schulte synge 'You Let Me Walk Alone' i videoen herunder:

Vil ikke ende sidst

Med sejren i Tyskland sætter Thomas Stengaard for anden gang kursen mod Eurovision Song Contest. Han var også med på holdet bag Emmelie de Forests 'Only Teardrops', der som bekendt steg helt til tops og vandt den europæiske sangkonkurrence i 2013. 

Det resultat er også grunden til, at han fik invitationen om at skrive sange til det tyske Melodi Grand Prix, for tyskerne er, ifølge Thomas Stengaard, trætte af dårlige placeringer.

- Tyskland har været lidt semi-traumatiseret af, at de sidste tre-fire år har fået 0 point i Eurovision. Så i år er ambitionen, at de virkelig vil prøve ikke at blive sidst, forklarer han med et grin. 

Derfor har der forud for udvælgelsen af årets grandprix-sange været en sangskrivercamp, hvor både tyske og udenlandske sangskrivere blev inviteret til at skrive sangene specifikt til de udvalgte artister. 

- Vi kunne gå i studiet med de her artister og skrive til dem. Det gjorde sangene mere personlige, og jeg er stolt af, at vi har formået at lave en sang, der er så intim i Eurovision-kontekst, hvor det hele tit skal være større og vildere, siger han. 

Jezt gehts los !!! German ESC show! Go Schulte and Xavier !!

Posted by Thomas Stengaard on Thursday, February 22, 2018

En splittet dansker

Når Eurovision-finalen skal stå 12. maj i Lissabon, dyster Thomas Stengaards 'You Let Me Walk Alone' hvis alt går vel mod det danske bidrag, vikingesangen 'Higher Ground'. Og - lige i år - må han afsløre, at han holder mest med Tyskland. 

- Jeg synes, den danske sang er skidegod, og man kan jo ikke lade være med at holde med Danmark, men jeg holder måske lige fem procent mere med min egen sang, siger han med et grin og fortsætter:  

- Det gode ved at stille op for Tyskland er, at hvis man ender sidst, så har man ikke bragt vanære over sit eget land. Det er da altid rart, lyder det. 

I 'You Let Me Walk Alone' synger Michael Schulte om sin far, som han mistede for 13 år siden. På scenen bag ham kørte billeder, fans havde uploadet af sig selv og deres familiemedlemmer.