Pilou Asbæk får stor rolle i ny international film

Asbæk har kant, galskab og et temperament, som gør ham interessant, mener filmredaktør.

Når den kommende fjerde film i 'Cloverfield'-serien rammer det store lærred, bliver det med den danske skuespiller Pilou Asbæk i en stor rolle.

Det skriver magasinet Soundvenue.

Det er produceren J.J Abrams, der står bag de fire 'Cloverfield'-film, hvoraf den første udkom i 2007. Filmen følger fem unge newyorkere fra perspektivet af et håndholdt kamera, mens et ukendt monster hærger igennem storbyens gader.

Otte år senere kom nummer to i rækken, '10 Cloverfield Lane, der blandt andet har John Goodman på rollelisten.

Spændende projekt

Spørger man filmredaktør hos Soundvenue, Jacob Ludvigsen, er der ingen tvivl om, at det både er Pilou Asbæks medvirken i hitserisen 'Game of Thrones' samt den amerikanske film 'Ghost in the Shell', hvor han blandt andet spillede over for stjernen Scarlett Johannson, der har gjort ham interessant for skaberne af den kommende 'Cloverfield'-film.

- Han er blevet et respekteret navn, og han har en kant og en galskab og et temperament, som jeg tror, mange instruktører og castere finder interessant, siger han til TV 2.

Derudover mener han, at det er et spændende projekt, Pilou Asbæk kaster sig ud i. 

- Vi ved så ekstremt lidt om filmene, hver gang de kommer ud, og det er altid sjovt at se en dansker i sådan et mystikomgærdet og hypet projekt, som 'Cloverfield'-filmene er, lyder det.

Eksempelvis udgav streamingtjenesten Netflix overraskende ’The Cloverfield Paradox’, tredje film i ’Cloverfield’-franchisen, i forbindelse med det populære Super Bowl halftime-show i starten af februar.

Et projekt der kan gå begge veje

Filmen har dog fået en meget lunken modtagelse, og Soundvenue selv kvitterede kun med to stjerner.

Derfor mener filmredaktøren endnu ikke, man kan spå om, hvorvidt Pilou Asbæks medvirken i filmen kan åbne endnu flere døre for ham på den internationale scene. 

- Om det bliver godt, eller om han kommer til at fortryde, at han nogensinde sagde ja, det er ikke til at sige, lyder det fra Jacob Ludvigsen. 

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Pilou Asbæk selv, men hans manager oplyser, at det endnu er for tidligt at tale om filmen, fordi den først får premiere senere på året.