Fri

Søs og Kirsten er tilbage: - Manden tog underbukserne af og satte sig på myretuen

I forbindelse med et nyt TV 2 FRI program besøger Søs og Kirsten blandt andet Finland, hvor de bliver vidne til en aparte "sportsgren".

På en lysning i en finsk skov sidder Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt og kæmper med, at holde grinet tilbage. De er på optagelse til et helt nyt TV 2 program, og scenen, de befinder sig i, er absolut absurd.

- Nu bider de i mine testikler, siger Lyde Lyytikäinen.

Hans ansigtudtryk er neutralt på grænsen til det sørgmodige. Det eneste tøj, han har på, er et tørklæde om hovedet, og på hans hals kravler et par vildfarne myrer rundt.

Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt sidder overfor ham og prøver ikke at smile.

- Vi var jo ved at brække os af grin, fortæller Søs Egelind, da TV 2 møder hende til en snak om den absurde scene, og om programmet som har affødt den - 'Søs og Kirsten - Rejsen mod gode grin' på TV 2 FRI.

I serien skal Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt besøge seks lande for at finde ud af, hvad der er sjovt og underholdende i andre kulturer. Og i Finland er myretuesidning altså en ting, fortæller Lyde Lyytikäinen, der også er indehaver af titlen som verdensmester i sporten.

- Det er ikke for sjov. Det er benhård alvor med den myretuesidning. Og det mærkede vi jo fra starten, og det gjorde det jo enormt svært at holde masken, forklarer Søs Egelind.

Lyde Lyytikäinens rekord ligger på lige over fem timer. 

- Finland er det, der bliver tilbage i hukommelsen som det mest langt ude land, hvad humor angår, fastslår Søs Egelind.

Søs Egelinds blå bog

  • Søs Egelind er født Hanne Egelind i 1958 i Silkeborg
  • Som komiker er hun især kendt for sit makkerskab med Kirsten Lehfeldt i Søs & Kirsten
  • Hun er skilt fra filmfotografen Bjørn Blixt, og de har sammen døtrene Molly og Carla
  • Hun har blandt andet medvirket i filmene 'Den eneste ene' og 'Snøvsen'

Historisk makkerpar

Det er langt fra første gang, at de to kvinder samarbejder. Kirsten Lehfeldt og Søs Egelind har dannet professionelt makkerpar i en lang årrække.

De mødte første gang hinanden i 1982 i forbindelse med forestillingen 'Lærenemme Rita', og et par år senere kom de til at lave satireudsendelsen ”Klikk” sammen.

I 1992 begyndte de to officielt at danne makkerpar som Søs og Kirsten, først i 'Latterens lange arm' fra 1992 og siden i 'Kongeriget' fra 1998. Her latterliggjorde de mandschauvinismen og udstillede den danske småborgerlighed sammen.

Kirsten Lehfeldts blå bog

  • Kirsten Lehfeldt er født i 1952 i Skanderborg
  • Hun er særligt kendt for sit mangeårige samarbejde med Søs Egelind og for sin hovedrollepræstation i filmen 'Flamberede hjerter'.
  • Hun har været samboende med skuespilleren Stig Hoffmeyer siden 1975, og hun er mor til Mille Lehfeldt, der også har uddannet sig til skuespiller
  • Hun har blandt andet medvirket i filmene 'Mænd og høns' og 'Solkongen' samt tv-serien 'Arvingerne'

Særligt elskede blev de for karakterene sladderjournalisten Gunhild Friske, Gentoftepøllerne, roadien Jørgen "Røv" og ikke mindst moster Elly og Dichael fra 'Kongeriget'.

Mere end 80 forskellige personligheder blev i første omgang opfundet til 'Kongeriget'. Allesammen tog de udgangspunkt i Søs Egelind, Kirsten Lehfeldt eller instruktøren Jens Folmer Jepsens egen dagligdag - bare sat på spidsen.

I en årrække derefter beskæftigede de sig hver især med teaterprojekter, men i 2003 besluttede Søs og Kirsten at lave showet 'Med på en kigger'.

Nu er Søs og Kirsten altså tilbage - og denne gang uden for karakter.

Udover myretuesidning bliver Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt også udsat for både kæphestespring og koneløft i første afsnit af 'Søs og Kirsten - Rejsen mod gode grin'.

Programmet kan ses hver mandag fra den 12. februar klokken 20.50 på TV 2 FRI eller på TV 2 PLAY, når du vil.