Kendte

Til Golden Globes gik stjernerne i sorte kjoler - nu vil de bære en hvid rose

Flere kvindelige musikere vil til årets Grammy Awards bære en hvid rose for at vise støtte til Time's Up-bevægelsen.

Farven sort gik igen, da Hollywood-skuespillere under prisuddelingen Golden Globes i januar trådte op på den røde løber.

Nogle kvinder var iført skulderfri kjoler, og andre poserede i tætsiddende kjoler med lange ærmer. Men fælles for størstedelen af kjolerne var farven sort.

Årsagen til det såkaldte blackout skete som en symbolsk protest imod et utal af seksuelle krænkelser, der begyndte med anklager mod Hollywood-producer Harvey Weinstein og senere udviklede sig til #MeToo-kampagnen, som fik kvinder verden over til at dele deres egne oplevelser på sociale medier.

Nu ventes en ny trend at finde sted, når en række amerikanske musikpriser søndag vil blive uddelt til året Grammy Award.

Ifølge mediet Billboard vil flere kendte i musikbranchen bære en hvid rose under Grammy-uddelingen for at vise deres sympati for Hollywoods nye anti-krænkelsesbevægelse Time's Up.

Blandt de kendte er kunstnerne Kelly Clarkson, Cyndi Lauper, Halsey, Rapsody, Dua Lipa, Rita Ora og Tom Morello, skriver Billboard.

Vigtigt at holde fast i budskabet

Bag initiativet er underholdningsselskabet Roc Nations.

Både Meg Harkins og Karen Rait, som begge er leder af selskabets markedsføring, ønskede at bruge Golden Globes til at vise støtte til bevægelsen mod seksuel chikane.

Derfor samlede de mandag en gruppe kvinder for at lægge en plan. De valgte den hvide rose, fordi den havde en symbolsk værdi: Kvinder bar hvidt under protester, da de kæmpede for stemmeret.

- Det voksede som en skovbrand, fortæller Meg Harkins og henviser til hvor mange kvinder i musikbranchen, som har valgt at støtte deres tiltag.

Meg Harkins og Karen Rait har været inspireret af Time's Up, der op til Golden Globes opfordrede kvinder og mænd til at bære sort.

- Det er meget vigtigt, at vi holder fast i deres budskab, siger Karen Rait.

- Musikere har en stor indflydelse. Så det er kun passende, at musikkens største nat viser støtte til lighed og sikkerhed på arbejdspladsen.