Neil Diamond trækker sig fra turnelivet efter Parkinson-diagnose

16x9
Neil Diamond under en koncert i Zurich i juni 2011. Foto: STEFFEN SCHMIDT / Ritzau Scanpix

Den verdensberømte musiker har aflyst resten af sine koncerter på sin 50-års-jubilæumsturné.

Sygdommen Parkinson tvinger den amerikanske evergreen-leverandør Neil Diamond til at indstille musikerlivet on the road.

Sangeren og sangskriveren, der onsdag fylder 77 år, var booket til en række koncerter over hele Australien og New Zealand i marts og april som sidste led i hans store 'Diamond’s 50th Anniversary Tour', men stjernen har på opfordring fra sin læge valgt at aflyse, fordi sygdommen gør det svært for ham at rejse og fuldføre koncerter, oplyser han i en pressemeddelelse.

- Det er med stor ærgrelse og skuffelse, at jeg må annoncere, at jeg fremover ikke vil spille koncerter længere. Jeg er beæret over, at jeg har spillet koncerter for offentligheden de seneste 50 år, siger han og undskylder samtidig til dem, der måtte have købt billetter og glædet sig til de kommende shows.

- Turen har været "so good, so good, so good" takket være jer, lyder det videre.

Fortsætter sangskrivningen

Neil Diamond slog igennem i 1969 med hittet 'Sweet Caroline', som siden er blevet en af hans signatursange.

Gennem karrieren har han leveret en række tophits og har blandt andet også modtaget både en Golden Globe og en Grammy for soundtracket til filmen 'Jonathan Livingston Seagull'. I 2011 blev han optaget i Rock and Roll Hall of Fame, og selvom legenden ikke længere kan optræde, har han ingen planer om at stoppe sangskriveriet.

- Jeg planlægger at forblive aktiv, når det kommer til at skrive og indspille sange og andre projekter længe endnu, oplyser han til sine fans. 

Video fra offentliggørelsen af Neil Diamonds opsamlingsalbum i anledning af jubilæum.

Neil Diamond 50th Anniversary Collection

Now available! Neil’s ‘50th Anniversary Collection.’ Celebrate with the music that has been iconic for 50 years. https://ume.lnk.to/ND50

Posted by Neil Diamond on Friday, March 31, 2017