Hun fornærmede en danser og han blev sjofel - husker du alle øjeblikkene?

Det har ikke været en kedelig sæson i ’Vild med dans’ i år.

Fredag efter fredag sidder de klar ved dommerbordet for at bedømme parrene i 'Vild med dans'.

Anne Laxholm, Jens Werner, Britt Bendixen og Nikolaj Hübbe udtrykker deres uforbeholdne mening - og nogle gange går de til yderligheder for at understrege pointen. 

For på trods af at alle fire tilsammen har 49 års erfaring i 'Vild med dans', så er det ikke rutine og forudsigelighed, der præger dommerkvartetten. Ofte siger og gør de ting, som gør, at tv-seerne vågner op hjemme i stuerne.

I år kom Britt Bendixen for eksempel i modvind efter en kommentar til roeren René Holten Poulsen, og Jens Werner har gjort sig bemærket ved at smide skoene, give sig til at rappe og ikke mindst for at komme med en kommentar til Anne Laxholm, der godt kunne misforståes.

De fire dommere er ikke altid helt enige om bedømmelserne.
De fire dommere er ikke altid helt enige om bedømmelserne. Foto: Martin Sylvest / Scanpix Denmark

Hvor godt kan du huske dommernes kommentarer fra denne sæson? Tag quizzen nederst og find ud af det.

Her kan du gense nogle af de skæve øjeblikke fra dommerbordet i årets 'Vild med dans' - ikke overraskende er det Britt Bendixen og Jens Werner, der ofte står for løjerne.

Britt Bendixen og René Holten

Britt Bendixen havde hårde kommentarer til kajakroeren René Holten Poulsen. Video: Anne Nordestgaard Dyrehauge

De fleste seere husker episoden med Britt Bendixen, der i en kommentar til roer René Holten Poulsen sagde ordene:

- Jeg har hele tiden troet, at du var en højt begavet mand. Hvis det ikke kan blive bedre, og du har trænet så meget, så er din begavelse mindre, end jeg troede.

Det fik flere Facebook-brugere op i det røde felt. Britt Bendixen var dog hurtigt ude og undskylde episoden:

- Han var ikke god, men derfor var jeg for hård ved ham. Jeg har talt med ham, og jeg har sagt undskyld over for ham. Det var ikke min mening, jeg ved ikke, hvordan ordene kom væltende ud af munden på mig, siger hun.

Jens Werner og Anne Laxholm

Jens Werner siger, at det vokser, når han danser med Anne Laxholm. Det får salen til at flække af grin. Video: Carina Buus

Stemningen blev lidt lummer, da Jens Werner skulle statuere et eksempel efter Mie og Mads' vals. 

Da Werner skulle give en kommentar på dansen, bad han Anne Laxholm om at vise det med ham. De to dommere stillede sig i valseposition, hvorefter han, helt tæt på Laxholm, sagde:

- Prøv at se, hvor det vokser.

- Hvad for noget?, sagde Laxholm grinende, og de to dommere måtte sætte sig efter at have modtaget salens grin og klapsalver.

 Jens Werner giver sig ud i rap

Jens Werner var så begejstret for Mie Ø. Nielsen og Mads Vad, at han måtte rappe sin bedømmelse til dem. Video: Marie Kjempff

En salsa kan også få Jens Werner til at boble over af begejstring. Han var i hvert fald så glad for Mie og Mads' salsa, at han gav sig til at synge og rappe sin kommentar ud til parret. 

Se finalen af 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2.

Hvor godt kan du huske dommernes kommentarer fra denne sæson? Tag quizzen og find ud af det.

Den store citatquiz