Kendte

'Titanic' fylder 20: Her er skuespillerne i dag

En må stadigvæk forsvare sin rolle på åben gade, mens en anden endte med at score instruktøren: Sådan går det skuespillerne fra 'Titanic' i dag.

- Vi havde aldrig forudset, at filmen ville blive så stor og ende, hvor den gjorde.

Sådan lød det fra den i dag 43-årige skuespiller Leonardo DiCaprio i et interview med magasinet Deadline Hollywood i 2016. 

For selvom det lørdag er 20 år siden, at filmen havde gallapremiere i London, bliver både han og filmens andre skuespillere stadigvæk konfronteret med spørgsmål om 'Titanic', der var den dyreste og bedst indtjenende film frem til 2009, hvor 'Avatar' overtog pladsen. 

Så meget fik Kate og Leo for filmen

Instruktøren James Cameron havde flere skuespillere i kikkerten til hovedrollerne. Men det blev den dengang 22-årige Leonardo DiCaprio og 21-årige Kate Winslet, der løb med rollerne som Jack og Rose. De tjente henholdsvis 16 og 13 millioner kroner på deres medvirken i filmen. 

Selvom de begge havde spillet med i flere populære film inden, blev 'Titanic' deres helt store gennembrud, men de benyttede efterfølgende deres popularitet til at spille med i nogle helt andre typer af film: 

- Jeg brugte den ('Titanic', red.) som en velsignelse til at lave anderledes film og ryste terninger lidt i forhold til, hvad jeg ville være med i. Nu gad folk pludselig godt finansiere den type film, det skete ikke, før jeg var med i 'Titanic', fortalte Leonardo DiCaprio til Deadline Hollywood.

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio

Han har senere medvirket i film som 'Django Unchained', 'Shutter Island' og 'The Revenant', som indbragte ham en Oscar. 

Winslet blev træt af filmen

Efter 'Titanic' tog Kate Winslet en smule afstand til filmen, og fortalte til MTV, at hun var ved at være godt træt af at høre temasangen 'My heart will go on' og blive udsat for diverse jokes om filmen, når hun for eksempel steg ombord på en båd. 

Kate Winslet
Kate Winslet

Men ligesom DiCaprio fik hun også en kometkarriere efter filmen, hvor hun medvirkede i flere anmelderroste film, som for eksempel 'Evigt solskin i pletfrit sind', 'Steve Jobs' og 'Revolutionary Road', der dog ikke indkasserede høje indtjeningsbeløb som 'Titanic'. 

Fra den dag filmen fik premiere, var det pludselig slut med en anonym tilværelse. 

Afstemning

Hvor mange gange har du set 'Titanic'

Sådan går det skuespillerne i dag

'Titanic' løb med hele 11 Oscar-statuetter, og selvom ingen af dem gik til Kate Winslet og Leonardo DiCaprio, tog deres karriere fart efter filmen, og de har senere indkasseret en række priser og hædrende omtale for de film, de efterfølgende har medvirket i.  

Klik på billederne herunder for at se, hvordan skuespillerne ser ud i dag og læs, hvordan det er gået dem siden filmen.

'Titanic': Her er skuespillerne 20 år efter

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio var bare 23 år, da han smeltede pigehjerter verdenen over som den charmerende og godhjertede Jack Dawson.

Fillmen blev den unge skuespillers helt store gennembrud. Det blev til gengæld en af de sidste gange skuespilleren, påtog sig rollen som den klassiske førsteelsker.

I årene lige efter ’Titanic’ fokuserede han på at medvirke i mere kunstneriske film, og pludselig dukkede han op i den ene prisbelønnede film og filmrolle efter den anden.

Det skete i film som ’Inception’, ’J. Edgar’, ’Den store Gatsby’ og ’The Revenant’ – sidstnævnte film indbragte skuespilleren sin første Oscar-statuette. 

Foto: Scanpix

Kate Winslet

Kate Winslet

I begyndelsen af sin skuespillerkarriere fik Kate Winslet flere gange at vide af sine undervisere, at hun nok skulle indstille sig på at få roller som ”den fede pige” på grund af sine former.

Hun gjorde dem alle til skamme, da hun som bare 21-årig fik hovedrollen som Rose i ’Titanic’, og efterfølgende fik hun en kometkarriere præcis som sin medskuespiller Leonardo DiCaprio.

Hun har blandt andet fået stor succes i filmene ’The Reader’, ’Steve Jobs’ og 'Revolutionary Road’ – i den sidstnævnte film spillede hun igen overfor Leonardo DiCaprio. Og så er den i dag 42-årige skuespiller en af de få, der har vundet både en Oscar-, Emmy-, Tony- og Grammy-statuette. 

Foto: Scanpix

Billy Zane

Billy Zane

Billy Zane spillede rollen som Roses arrogante og usympatiske forlovede Cal. Den 51-årige skuespiller har siden i 'US Today' forsøgt at forsvare sin rolle og spøgefuldt sagt:

- Jeg var jo ikke isbjerget, der druknede 2000 mennesker.

Han har senere medvirket i film som ’The Believer’ og ’Zoolander 2’ og haft en mindre rolle i tv-serien ’Heksene fra Warren Manor’.

Ingen af rollerne har dog været store nok til at slette ham fra folks bevidsthed som Cal fra 'Titanic'. Derfor kommer folk stadigvæk hen til ham på gaden og konfronterer ham med nogle af hans mest berømte sætninger fra filmen.

Foto: Scanpix

Frances Fisher

Frances Fisher

Den dengang 45-årige skuespiller Frances Fisher spillede rollen som Roses snobbede og til tider kyniske mor. Hun har senere fortalt, at rollen er en af de letteste, hun nogensinde har haft, fordi den faldt hende meget naturlig, da hun først fik kostume og paryk på.

Hun har senere medvirket i et hav af film og tv-serier, blandt andet 'True Crime', 'Laws of Attraction' og 'The Lincoln Lawyer'.

Foto: Scanpix

Danny Nucci

Danny Nucci

Jack Dawsons humørfyldte ven, italieneren Fabrizio, blev spillet af den østrigskfødte skuespiller Danny Nucci.

Foruden Titanic medvirkede han i filmene ’The Rock’ og ’Eraser’, der alle udkom i 1996 og 1997. 

Den 49-årige skuespiller har i dag primært haft succes inden for tv-serier som ’House’, ’Criminal Mind’ og ’CSI’.

Foto: Scanpix

Gloria Stuart

Gloria Stuart

87-årige Gloria Stuart spillede rollen som ”gamle” Rose i ’Titanic’. Filmen indbragte hende en Oscar-nominering for ’Bedste kvindelig birolle’, og hun blev dermed den ældste skuespiller, der har været nomineret til en Oscar, nogensinde.

Til trods for sin høje alder nåede Stuart at medvirke i cirka ti film efter ’Titanic’. Hun blev senere ramt af lungekræft og sov stille ind i sit hjem i september 2010 – hun blev 100 år. 

Foto: Scanpix

Alexandrea Owens-Sarno

Alexandrea Owens-Sarno

Alexandrea Owens-Sarno var bare otte år, da hun fik rollen som den lille pige Cora, der havde et godt øje til Jack Dawson.

Hun fik en film-agent umiddelbart efter filmen, men det var en voldsom oplevelse for den unge Alexandrea at blive genkendt alle vegne, så hun lagde i første omgang skuespillerkarrieren på hylden.

I dag har hun dog igen forsøgt sig med skuespillet, men indtil videre er det kun blevet til en enkelt rolle i filmen ’A Closer Walk With Thee’. 

Foto: Scanpix

Suzy Amis Cameron

Suzy Amis Cameron

55-årige Suzy Amis Cameron spillede rollen som "gamle" Rose's barnebarn, Lizzy Calvert. Under indspilningerne til filmen blev hun og instruktøren James Cameron forelskede, og i 2000 giftede de sig. De har i dag tre børn sammen. 

Hun droppede karrieren som skuespiller i 1998. I stedet åbnede hun en veganer-skole i Calabasas, Californien, sammen med sin søster, hvor maden er 100 procent plantebaseret, og alt kører på solenergi. 

 

Foto: Scanpix

Victor Garber

Victor Garber

Victor Garber spillede rollen som chefkonstruktøren på Titanic, Thomas Andrews. Den i dag 68-årige skuespiller fortæller, at han ligesom Billy Zane, stadigvæk bliver genkendt på gaden for sin 'Titanic'-rolle.

Han har efterfølgende medvirket i flere store projekter blandt andet filmen ’Argo’ og spillet rollen som Jack Bristow i tv-serien 'Alias'. 

Foto: Scanpix

Kathy Bates

Kathy Bates

Kathy Bates spillede rollen som den nyrige og uforfinede Molly Brown, der hjælper Jack med at begå sig på 1. klasse. 

Den i dag 69-årige Bates var allerede en særdeles kendt og Oscar-vindene skuespillerinde, der havde medvirket i flere anmelderroste film som fx 'Stegte grønne tomater'. 

Hendes karriere fortsatte ufortrødent efter 'Titanic', hvor hun blandt andet har medvirket i 'Rundt om Schmidt', 'The Office' og 'Revolutionary Road', hvor Leonardo DiCaprio og Kate Winslet spillede hovedrollerne endnu engang. 

Foto: Scanpix

Bill Paxton

Bill Paxton

Bill Paxton spillede rollen som den eventyrlystne Brock Lovett, der ville gøre alt for at finde den dyrebare diamant 'Heart of the ocean'. 

Skuespilleren havde allerede medvirket i en række storfilm såsom 'The Terminator', 'Aliens - Det endelige opgør' og 'Apollo 13'. Efter 'Titanic' var det dog småt med hans medvirken i Blockbuster-film, men han spillede med i en række tv-serier, som han blev anerkendt for blandt andet 'Hatfields McCoys'.

Bill Paxton døde i februar 2017 under en hjerteoperation. Han blev 61 år gammel. 

Foto: Scanpix

James Cameron

James Cameron

Selvom James Cameron ikke er med i selve filmen, fortjener han nu alligevel at blive nævnt.

Han er nemlig manden, der både skrev og instruerede 'Titanic', der på det tidspunkt var den dyreste film nogensinde. Han var allerede verdenskendt for film som ’Terminator’ og ’Aliens’, men med Titanic tog hans karriere endnu et skridt opad, især da filmen hev hele 11 Oscar-statuetter hjem.

Cirka ti år senere tog den i dag 63-årige Cameron igen verden med storm, da han lavede filmen ’Avatar’, der ligesom 'Titanic' blev et monsterhit. ’Avatar’ indtjente omkring 17 milliarder kroner, og Cameron er netop nu i gang med at lave intet mindre end fire nye 'Avatar'-film. 

Foto: Scanpix