Jack kunne have overlevet, nøgenscenen var hurtigt overstået – og otte andre ting du ikke vidste om Titanic

Vidste du, at DiCaprio snuppede rollen som Jack for næsen af en anden prisbelønnet skuespiller? Her er 10 ting, du måske ikke vidste om 'Titanic'.

Lørdag er det præcis 20 ĂĄr siden, at filmen 'Titanic' havde gallapremiere. Men selvom det er ved at være længe siden, dukker der stadig nye historier og informationer op omkring filmen, der i dag betragtes som en ægte klassiker.

Budgettet løb op pĂĄ svimlende 1,2 milliarder kroner, hvilket gjorde filmen til den hidtil dyreste.

Alene af den grund var anmelderne og publikums forventninger til filmen tårnhøje den aften for 20 år siden.

Se listen over 10 ting, du mĂĄske ikke vidste om 'Titanic' nederst.

Lang film, der overskred budgettet

En anden person, der uden tvivl også havde en del sommerfugle i maven på det tidspunkt, var instruktøren og forfatteren James Cameron. Han havde kæmpet med næb og klør for at få lov til at overskride budgettet og lave en film, der endte med en spilletid på hele tre timer og 14 minutter. 

Heldigvis for ham - og resten af holdet bag filmen - blev 'Titanic' en bragende succes, der modtog rosende anmeldelser, et væld af filmpriser og solgte et ekstremt stort antal billetter verden over. 

De 1,2 milliarder viste sig at være givet godt ud, filmen endte nemlig med at hive 11,4 milliarder hjem og var den bedst sælgende film, indtil 'Avatar' blev udgivet i 2009. 

Afstemning

Derfor blev filmen så populær

Ifølge Dagbladet Informations filmanmelder Christian Monggaard er der især to grunde til, at filmen blev så populær.  

- Man vidste, der lå en stor tragedie bag, og for mange var det interessant at se, hvor skrækindjagende skibsforliset så ud i de iscenesatte og stort anlagte scener, siger han og tilføjer:  

- Derudover er instruktøren James Cameron enormt god til at lave historier, der påvirker mennesker. Det er en stor film med flotte, store og respektindgydende scener og en stor kærlighedshistorie, der bliver spillet af de to helt rigtige skuespillere, der havde den helt rigtige kemi, forklarer han. 

Her er ti ting du, mĂĄske, ikke vidste om 'Titanic'.