GO'

Mads Langer skar markant ned på last, som mange har - nu råder han andre til det samme

Mads Langer fik nok af sin telefon og sociale medier. Nu har han skåret sit forbrug gevaldigt ned og har fået mere tid til at være kreativ.

En scrollende tommelfinger og blikket rettet mod skærmen. Uden Mads Langer egentlig bemærkede det, brugte han pludselig alt for meget tid på sin telefon og på de sociale medier.  

Derfor er et af temaerne på hans nye minialbum ’All The Times, Sometimes’ netop de sociale medier, for musikeren har selv haft brug for at skrue ned for tiden på mobilen.

- Jeg var nået til et punkt, hvor jeg syntes, det var for meget, og jeg var nødt til at gøre op med det, siger han i ’Go’ Aften Danmark’.

Fem timer om dagen

I sommer viste en stor undersøgelse af danskernes medieforbrug, at de 15-29-årige i gennemsnit bruger to timer om dagen i selskab med mobilskærmen, mens de 40-49-årige bruger en enkelt time dagligt, og de 50-59-årige bruger 40 minutter.

Men da det var værst for Mads Langer, kunne han være online i op til fem timer om dagen, og han tog sig selv i at kigge ned i sin skærm på tidspunkter, hvor han burde have talt med en ven.

For at skære ned har han derfor investeret i et godt, gammeldags vækkeur og sendt telefonen ud af soveværelset.

- Det kan virkelig anbefales. Så er det ikke det første og det sidste, man gør i løbet af dagen, men man har også tid til at være fysisk sammen med folk og til at få idéer og tanker, siger musikeren.

Derudover downloadede han en app, som registrerede hvor meget tid, han rent faktisk brugte på sin telefon, og i dag har han skåret forbruget ned til en time om dagen. Maks. Og helst vil han kun bruge den en halv.

- Det er en kæmpe befrielse, siger han.

- Det er mig, man er i kontakt med

Mads Langer er dog stadig på de sociale medier, og modsat mange andre har han ikke nogen ansat til at styre dem.

Han deler videoer af sine optrædener på Facebook, laver Instagram-stories fra øvelokalet og poster billeder, når Christian Eriksen sender Danmark til VM i fodbold. Og det er vigtigt for ham at kunne det.

- Jeg startede næsten på samme tid (i musikbranchen, red.), som sociale medier startede op, og jeg føler, jeg har en rimelig tæt relation med dem, der følger mig på mine medier. Derfor har det været vigtigt for mig hele tiden at holde fast i, at det stadig er mig, man er i kontakt med, siger han.

Derfor mener han også, at der er meget godt ved de sociale medier. Det handler bare om, at man skal forholde sig til sit forbrug, lyder det fra musikeren.

- Indtil jeg gjorde op med mit forbrug på min telefon, følte jeg, at min kreativitet blev mindre, fordi jeg aldrig fik pauserne. Det er tit i pauserne, jeg får inspiration til min sangskrivning, siger Mads Langer.